۰

کشف آثاری از دوران مس و سنگ در کردستان

سفربازی - کشف آثاری از دوران مس و سنگ در کردستان
بازدید
  • گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و حریم تپه «آساوله» کردستان به «کشف سفال‌های ساده و منقوش دوران مس و سنگ» منجر شد.

    به گزارش سفربازی، به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، سرپرست هیأت باستان‌شناسی تپه آساوله گفت: این تپه در نواحی شرقی شهرستان سنندج واقع شده و محوطه آن به شماره ۱۱۱۶۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

    سیروان محمدی‌قصریان با اشاره به صدمه‌های وارد شده به این محدوده، افزود: قرار گرفتن این محوطه تاریخی در بافت شهری، تعداد زیاد چاله‌های حفاری غیرمجازِ کنده شده در سطح محوطه و نیز ساخت‌وسازهای غیرمجاز صورت گرفته روی عرصه و حریم، تاکنون صدمه‌های جبران‌ناپذیری را به این اثر وارد کرده است.

    این باستان‌شناس با بیان این‌که برنامه گمانه‌زنی این تپه به منظور صیانت و حفاظت محوطه از صدمات بیشتر با هدف تعیین عرصه و پیشنهاد حریم به مدت یک ماه اجرایی شد، افزود: در اطراف محوطه حدود ۲۰ گمانه زده شد که در تعدادی از آن‌ها آثاری از جمله دیوارهای سنگچین، آوار سنگی، سفال‌های ساده و لعابدار دوران تاریخی ـ اسلامی و سفال‌ها و مصنوعات سنگی دوران پیش از تاریخ به‌دست آمد.

    محمدی‌قصریان یکی از جالب‌ترین یافته‌های این فصل از گمانه‌زنی محوطه «آساوله» را به کشف سفال‌های ساده و منقوش دوران مس و سنگ اعلام کرد. به گفته او، در نتیجه مطالعات گذشته در این محوطه، آثاری از دوران‌های تاریخی و اسلامی گزارش شده بود، اما در این فصل برای نخسیتن‌ بار آثار دوران مس و سنگ نیز شناسایی شد.

    گفتنی است، عصر مس و سنگ از حدود ۶ یا هفت هزار سال پیش از میلاد شروع شده و تقریباً به چهار یا پنج هزار سال قبل از میلاد که شروع دوره مفرغ است، ختم می‌شود. محوطه‌های زیادی در ایران از دوره مس و سنگ شناسایی شده‌اند؛ سفال بیشتر این مناطق نخودی با نقوش سیاه است که بسیار خوب پخته شده و استحکام خوبی دارد. علاوه‌بر این در برخی سفال‌ها، نقوش بسیار متنوعی مانند حیوانات شاخ‌دار و بارکش، پرندگان، خزندگان و انسان در حالت‌های مختلف دیده می‌شود.

    نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *