آبشار اخلمد یکی از زیباترین جاذبه‌های روستای اخلمد که تو طول سال بیشترین گردشگران را به این منطقه کشانده. آبشار اخلمد در واقع از چندین آبشار مختلف تشکیل شده‌ که دو عدد از آنها در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارن و ارتفاعی در حدود ۸۰ متر داره. طنین این آبشارها در طبیعت زیبای دره اخلمد به ویژه در هنگام سرسبزی و گلدهی گیاهان این منطقه در فصل بهار گردشگران را غرق در لذت می‌کنه. پس در ادامه این آبشار رو با هم چک می کنیم تا شما برای بازدید از این آبشار جذاب در سفر خودتون به مشهد وسوسه بشید. راستی بقیه جاهای دیدنی مشهد رو با ما بهتر شناسایی کنید.

آبشار اخلمد چه جور آبشاریه و چرا باید به دیدنش بریم

سفربازی - آبشار اخلمد

آبشار اخلمد

آبشارهای ایران هر کدومش جذابیت خاص خودش رو داره. مثلاً یکیش ارتفاع قابل توجه‌ای داره،‌یکی از نظر حجم آب مورد توجه قرار گرفته، یکی هم به خاطر موقعیت مکانی منحصر به فردش بوده که جذابیت پیدا کرده.

آبشار اخلمد به دلیل موقعیت مکانی و ارتفاع و البته جنس صخره‌هاش هست که برای گردشگرها تبدیل به یه بهشت شده. تصور کن یه آبشار ۸۵ متری، تو دل دره‌های بینالود، که با قدرت خودش کلی حفره آهکی جذاب ایجاد کرده.

آبشار اخلمه تنها یه دونه آبشار نیست و هفت تا آبشار مختلفه که جلوتر به صورت کامل دربارشون صحبت کنم. اینم بگم که توی منطقه اخلمه علاوه بر آبشار چشمه‌های جذابی هم وجود داره که دیدنشون خالی از لطف نیست.

آبشار اخلمه علاوه بر اینکه برای گردشگران مشهد خیلی جذابه به خاطر جنس صخره‌های اطرافش هم تبدیل شده به یکی از پاتوق‌های دائمی صخره نوردها.

سه تا دیوار مشهور برای صخره نوردی در نزدیکی این آبشار موجوده که اسم‌هاشون به ترتیب دیوار سفید، دیوار الله اکبر و دیوار عقاب هست. پس اگه اهل صخره نوردی و کوه نوردی هستی آبشار اخلمد میتونه برات یه چالش درست حسابی باشه.

در کنار این آبشار، به دلیل حضور آب، طبیعت جذابی هم ایجاد شده که اقامت چند روزه در دل این طبیعت میتونه مفرح روح و جونت باشه.

سفربازی - پارک علمی پروفسور بازیما

بهمون بگو آبشار اخلمد دقیقا کجاست

اگه دنبال آدرس آبشار اخلمد هستی که توی تابستون امسال بهش سفر کنی باید بگم این آبشار توی استان خراسان رضوی قرار داره و حدودا یه ۸۰ کیلومتری هم با مشهد فاصله داره.

برای رسیدن به این آبشار دل انگیز باید از قسمت شمالی مشهد خارج بشی و به سمت قوچان حرکت کنی. توی مسیر به پلیس راه چناران که رسیدی باید یکم جلوتر بری و دور بزنی و بندازی تو خیابون اخلمد و همینطور این خیابون رو بگیری بری تا برسی به روستای اخلمد. از اونجا تا یه جاییش رو میشه با ماشین رفت یه جایی به بعد رو باید پای پیاده بزنی به جاده. از اونجایی که یکم مسافت پیاده روی تا رسیدن به آبشار اخلمد زیاده پیشنهاد میکنم وسایل سبکی رو با خودت حمل کنی که اذیت نشی! مسیر شاید برای بچه‌ها هم خسته کننده باشه، این مورد رو هم در نظر داشته باش. ولی فقط یکم طولانیه و مسیر سختی نیست اما به شدت رویایی و قشنگه!

برای اینکه مطمئن بشم که تو مسیر گم نمیشی لینک نقشه اخلمد هم برات گذاشتم که با نقشه بتونی به راحتی پیداش کنی:

مسیریابی آبشار اخلمد با گوگل

بریم یه سر به روستای اخلمد و طبیعت آبشار بزنیم

سفربازی - روستای اخلمد

روستای اخلمد

بیا قبل از اینکه از روستا برات بگم،‌ داستان نام گذاریش رو برات تعریف کنم که داستان جالبیه!

میگن توی زمان‌های خیلی دور، یعنی وقتی که اعراب به ایران حمله کردن،‌مردم برای حفاظت از خودشون به این منطقه پناه بردن.

فرمانده لشکر اعراب خالد نامی بوده و مردم هم به شدت ازش میترسیدن. حالا مردم اون دوره تو دل دره‌ها برای اینکه بهم خبر بدن که لشکر رو دیدن، صدا میزدن خالد اومد، خالد اومد. ابن صدا تو دره میپیچید و کم کم عوض میشد و شبیه به خلمد اومد شنیده میشد این شد که با گذشت زمان این منطقه به اخلمد تغییر اسم پیدا کرد.

البته برای این داستان هیچ سندی در دست نیست و میتونه فقط زاده تصورات مردم منطقه باشه.

فضای خود روستا چطوریه

روستای اخلمد جزو روستاهای باستانی ایرانی به حساب میاد و از هزارن سال پیش مردم داخل سکونت داشتن. این روستا از نظر مناظر طبیعی و جاذبه‌های توریستی هم بی نظیره به طوری که اگه اسم بهشت رو بهش ملقب کنم، اغراق نکردم.

روستای اخلمد از اونجایی که توی منطقه ییلاقی قرار گرفته آب و هوای فوق العاده‌ای داره و به خاطر وجود آب فراون از نظر تنوع گیاهی و سرسبزی هم بی‌نظیر. روستای اخلمد توی سال‌های اخیر به دلیل طبیعت بکری که داشته مورد توجه ویژه گردشگرها قرار گرفته و کلی امکانات خوب برای مسافران ایجاد شده و به همین دلیل هم توی تابستون برای فرار از گرما میتونه جزو بهترین انتخاب‌ها برای سفر باشه.

اگه اهل استفاده از گیاه‌های دارویی هستی و گیاه‌ها رو خوب میشناسی، اخلمد از این منظر هم میتونه برات جذاب باشه. توی اطراف روستا و دره اخلمد میتونی گیاه‌های مختلفی از جمله زیره، پونه، پر سیاوشان، بابونه، کاسنی، خاکشیر، شاه تره، کتیرا، زرشک کوهی، تمشک و حتی انواع قارچ‌های خوراکی رو پیدا کنی.

بیا تا یکم راجع به هفت تا آبشار اخلمد صحبت کنیم

سفربازی - آبشار اخلمد

آبشار اخلمد

مسیر روستا یه آبشار رویایه! فقط کافیه یه نگاه به عکس‌هاش بندازی تا با من هم عقیده بشی. پیاده روی توی این مسیر به راحتی میتونه تبدیل به یکی از خاطره انگیزترین پیاده روی‌های زندگیت بشه.

آبشار اخلمد که اصلی‌ترین جنبه توریستی این منطقه هست در اصل یه مجموعه هفت‌تایی از آبشارهای دائمی و فصلی هست.

چهار تا از این آبشارها به صورت دائمی فعال هستند و سه تای دیگه فصلی اند. دو تا آبشار اصلی اخلمد در نزدیکی همدیگه قرار دارن و هر کدوم حدوده ۸۰ متر ارتفاع دارن. دیدن این آبشارها و شنیدن صدای موسیقیشون، مخصوصا توی فصل بهار، میتونه بهت یه آرامش مطلق رو هدیه کنه!

برای رسیدن به بعضی از این آبشارها (دو تای ابتدایی بیشتر) باید یکم صخره نوردی کنی و یه مسیر نسبتا سخت رو طی کنی به همین خاطر شاید مسیرشون برای هر کسی مناسب نباشه.

دو تا آبشار اصلی‌ای که درباره‌شون صحبت کردم تو انتهای مسیر رودخونه اخلمد قرار گرفتن و یه آبشار کوچک‌تر هم به ارتفاع ۲۳ متر تو مسیر رسیدن به این آبشارها قرار داره.

دو آبشار دیگه این منطقه توی ارتفاع‌ها قرار گرفتن و برای اونا هست که باید صخره‌نوردی کنی.

همینطور که گفتم قدرت طبیعت به وسیله این آبشارها حفره‌های اهکی مختلفی رو ایجاد کرده که باعث شده حوضچه‌های عمیقی ایجاد بشن. به همین خاطر اگه خواستی به آب بزنی حواست به عمق این چاله‌ها باشه!

تنها جاذبه گردشگری روستای اخلمد، آبشارهاش هست

الان با خودت لابد میگی نمیصرفه انصافاً‌ این همه راه بکوبم برم مشهد، دردسر مسیر رو به جون بخرم آخرش فقط چند تا آبشار ببینم؟ خب شاید با رفتن به یه جای نزدیک‌تر هم بتونم همین لذت رو ترجبه کنم.

باید در جواب این فکرت بگم که درسته که آبشارهای اخلمد اصلی‌ترین و زیباترین جاذبه این روستا هستن و رکن اصلی این روستا به حساب میان ولی روستای اخلمد چندتا جای دیدنی دیگه هم داره که همه این‌ها کنار همدیگه روستای اخلمد رو تبدیل کرده به یه جاذبه توریستی درجه یک. پس به نظرم به سختی و خستگی راه میصرفه.

حالا بیا تا باهم با تک تک این جاذبه‌ها آشنا بشیم.

دره اجنه

سفربازی - دره اجنه

دره اجنه

دره اجنه بر خلاف اسم ترسناکی که داره یه جای زیبا، دوست داشتنی و خوش آب و هواست که برای ورود به اون باید به سه کیلومتری روستای اخلمد بری و بعدش با پای پیاده وارد بشی.

دلیل اینکه اسم این دره رو اجنه گذاشتن به خاطر داشتن یه مسیر تاریک و پر پیج و خم هست که همین باعث میشه دیدن این محل برای هر کسی مناسب نباشه. به همین خاطر اگه بچه همراهت هست یا افراد کهن سال باهات راهی سفر شدن برای دیدن این منطقه دچار مشکل میشی.

دره اجنه طبیعت فوق العاده زیبایی داره و به خاطر جریان دائمی آب تبدیل به یه منطقه بکر و سرسبز شده. توی مسیر رودخونه میتونی درخت‌های سیب و گردو هم ببینی و اگه تو فصل مناسب این میوه‌ها به اونجا سر زدی میتونی از میوه‌هاشون استفاده کنی.

توی دره اجنه آبشارها و چشمه‌های مختلفی هم وجود داره که از معروف‌ترین چشمه‌های این منطقه میتونم به شیر مرغ، بزدان، آقا کریم، دیزبار، خواهش، سربرج، عسل خانه، پونه زار، سلیمه، بلبل و سنگ سوراخ اشاره کنم.

همینطور که گفتم روستای اخلمد برای عاشقان گیاهان دارویی و دمنوش‌ها مثل یه معدن میمونه، تو دره اجنه هم تا دلت میخواد میتونی گیاه دارویی پیدا کنی، گیاه‌هایی مثل: خاکشیر، خارشتر، شیرین بیان و گیاه شور.

غار اخلمد

یکی دیگه از جاذبه‌های طبیعی تو دل دره اجنه که نزدیک روستای اخلمد هم هست، غار اخلمده.

اگه آدم ماجرا جو و کنجکاوی هستی، رفتن به این غار میتونه برات سرگرم کننده باشه. طول غار ۳۶ متره و عرضش هم حدوده ۹ متر. برای ورود به غار توصیه میکنم که حتما تمام وسایل ایمنی مورد نیاز برای غارنوردی رو همراه خودت داشته باشی و با یه راهنما وارد بشی تا خطری تو رو تهدید نکنه.

توی پرانتز اینم بگم که غار اخلمد تنها غار جذاب استان خراسان رضوی نیست و اگه غار نوردی جزو تفریحاتی هست که عاشق هستی و حسابی ازش لذت میبری نزدیک‌های جنگل جیغ مشهد (که داستان کاملش رو میتونی اینجا توی مجله گردشگری سفربازی بخونی) یه غار زیبا به اسم مغان وجود داره که دیدنش برای هر کسی میتونه هیجان انگیز باشه.

جنگل جیغ مشهد

صخره نوردی در دل دره اجنه

سفربازی - صخره نوردی

صخره نوردی

نمیدونم زیستت چه قدر خوبه ولی بعد از یه ورزش درست حسابی کلی هورمون شادی آور توی خون آدم ترشح میشه که تا مدت‌ها میتونه سر کیف نگهت داره.

یکی از این ورزش‌هایی که حسابی بدن رو به چالش میکشه صخره نوردیه.

اگه اهل صخره نوردی هستی و این ورزش جزو تفریحات مورد علاقه‌ات هست، توی اخلمد میتونی یه سر به دیوار سفید بزنی.

دیوار سفید که از جمله جاذبه‌های جذاب روستای اخلمد به حساب میاد تو دره اجنه قرار گرفته و تبدیل شده به پاتوق صخره نوردها.

ارتفاع دیوار حدودا ۳۰۰ متره و جنسش هم از آهکه، قدمت دیوارها بسیار طولانی و به دلیل فرسایش حفره‌های زیادی در داخل این دیوار ایجاد شده که امکان صخره نوردی رو بیشتر میکنه.

خلاصه که اگه عاشق صخره نوردی هستی، وسایلت رو بردار و یه سر به دیوار سفید بزن.

توی پرانتز فقط اینو بگم، اخلمه علاوه بر اینها یه سایت صخره نوردی هم داره که میتونی بهش سر بزنی و از امکاناتش استفاده کنی و اگه دوست داشته باشی که کلاس‌های صخره نوردی رو شرکت کنی و صخره نورده هم یاد بگیری، توی اخلمه باز این کلاس‌ها موجوده و میتونی ثبت نام کنی! البته این در صورتیه که محل زندگیت نزدیک اخلمه باشه.

بند اخلمد

روستای اخلمد فقط و فقط جاذبه طبیعی نداره، بلکه از نظر تاریخی هم حائز اهمیته.

تو نزدیکی این روستای زیبا یه بند وجود داره به اسم بند تیموری یا بند اخلمد. این بند زمان تیموریان ساخته شده و تو سه کیلومتری ورودی دره اجنه قرار داره. اسناد تاریخی حاکی از این هستن که بند به دستور آخرین پادشاه تیموری یعنی سلطان حسین بایقرا ساخته شده.

مصالحی که برای ساخت بند به کار بردن آجر و ساروج هست و ارتفاع اون هم حدوده به ۱۲ متر و طولش به ۲۲۵ متر میرسه. این بند به عنوان آثار ملی ایران هم ثبت شده.

توی استان خراسان رضوی علاوه بر بند اخلمد یه بند جذاب دیگه هم وجود داره به اسم بند گلستان که توی همین سفربازی یه مقاله کامل درباره‌اش نوشتیم.

بند گلستان هم جزو بند‌های تاریخی ایران به حساب میاد و از نظر آب و هوایی و طبیعت واقعا بی‌نظیره. برای آشنا شدن با بند گلستان فقط کافیه روی اسم اون کلیک کنی.

اگه بخوایم شب بمونیم چیکار کنیم

فکرشو بکن بعد از اینکه کلی رانندگی کردی و رسیدی به اخلمد بخوای اون هوای خوب و بهشت زیبا رو یه روزه ببینی و برگردی. خب واقعا ستمه!

به همین خاطر هم هست که خیلی‌ها بیشتر از یک روز اونجا میمونن و چند روزی اقامت میکنن. از اونجایی که این روستا جزو مناطق پر رفت و آمد به حساب میاد، زیر ساخت‌های خوبی برای اقامت مسافران تعبیه شده و از این منظر میتونم خیالت رو راحت بکنم که به راحتی میتونی توی روستای اخلمه اقامت کنی.

توی این منطقه برای موندن میتونی از خانه‌های روستایی و اقامتگاه های بوم گردی استفاده کنی. علاوه بر اون توی روستا فروشگاه‌های مواد غذایی هم موجوده و رستوران‌ها مختلفی هم فعال هستند، ولی اگه قصد داری به مدت طولانی اونجا بمونی و نیت داری خودت آشپزی کنی، بهتره یه سری وسایل و مواد اولیه رو از شهر‌های بزرگ‌تر تهیه کنی و همراه خودت ببری.

اگه هم بهم بگی که دوست داری تو دل طبیعت بخوابی و نمیخوای تو فضایی که شلوغه اتراق کنی، باید این خبر خوب رو بهت بدم که امکان اتراق توی طبیعت اطراف این روستا هم فراهمه ولی باید تمام وسایلی مورد نیاز رو با خودت ببری مثل چادر مسافرتی، کیسه خواب و…. تا کمپ لذت بخشی رو داشته باشی و از طبیعت نهایت استفاده رو ببری.

مشاهده و رزرو اقامتگاه های مشهد در سفربازی

چه موقعی از سال برای سفر به آبشار اخلمد بهترین موقع هست

سفربازی - صخره نوردی

صخره نوردی

رفتن به روستای اخلمد توی هر فصلی امکان پذیره، خیلی ها بهار رو ترجیح میدن، بعضی‌ها دوست دارن توی تابستون و برای فرار از گرما به سمت آبشارهای اخلمه برن و حتی بعضی‌ها هم دوست دارن زمستون‌ها به این منطقه برن.

شاید برات عجیب باشه که میگم زمستون. اخه توی خود فصل تابستون هم این منطقه واقعا سرده چطوریه که گردشگرها زمستون راهی این منقطه میشن؟

طبیعت روستای اخلمه و آبشارهای اخلمه توی زمستون واقعا دیدنی و منحصر به فرده. آبی که از آبشار توی فصل تابستون جاری هست توی فصل زمستون یخ میزنه و قندیل‌ها و طبیعت زیبایی رو ایجاد میکنه.

از طرفی اگر هم اهل عکاسی باشه روستای اخلمه توی فصل پاییز واقعا فوق العاده هست و طبیعت رنگارنگ اون توی پاییز میتونه تبدیل بشه به یه سری عکس فوق هنری که تا مدت‌ها از دیدنشون لذت ببری.

با همه این تفاسیر به هر حال هر فصل این روستا جذابیت‌های خاص خودش رو داره دیگه بسته به علاقه و زمان آزادی که برای سفر داری میتونی توی هر فصلی به اخلمه سر بزنی. اما به نظر من بهترین فصل برای دیدن این بهشت زیبا آخرای بهار و اوایل تابستون هست.

سفربازی - کمر مقبولا

این هم از معرفی آبشار اخلمه

امیدوارم که از خوندن این مقاله لذت برده باشی و به خوبی با آبشار اخلمه آشنا شده باشی! اگه تا به امروز از وجود این آبشار خبر نداشتی یا حتی فرصت نداشتی که بری، بهتره توی اولین زمان ممکن، کیفت رو جمع و جور کنی و یه سفر به این منطقه خوش آب و هوا بزنی.

میدونم که سفر کردن یه سری برنامه ریزی‌های اساسی میخواد. آدم باید به فکر جاش باشه، به فکر نونش باشه، به فکر بودجه‌اش باشه حتی زمانش رو مدیریت کنه که ببینه کجاها بره براش بهتره.

اگه تو هم با من درباره برنامه ریزی سفر هم عقیده هستی و کلا کارت اینه که فکر همه چیو بکنی و برای هر شرایطی آماده باشی پس بذار توی سفربازی ما برای برنامه ریزی اقامتگاهت کمکت کنیم.

چطوری؟

فقط کافیه به صفحه اصلی سایت سفربازی بری و از اونجا اسم شهری رو که مدنظرت هست رو وارد کنی. بعدش یه لیست میبینی از تمام اقامتگاه‌های اون شهر یا منطقه. حالا تو قدم بعدی میتونی با استفاده از فیلترهایی که توی بخش جستجوی سایت سفربازی تعبیه شده، نتایج رو محدودتر کنی. مثلا بگی من دوست دارم بازه قیمتی اقامتگاهم بین ۵۰۰ تا یک میلیون تومن باشه و یا مثلا اتاقم گاوصندوق داشته باشه و…

بعد از اینکه همه این فیلترها رو انتخاب کردی میرسی به یه محل مناسب که هم از نظر قیمتی باب میلته هم از نظر امکانات رفاهی. یه جای گرم و نرم که لذت سفرت رو چندین برابر میکنه و خستگی جونت رو به در.

خب در انتها امیدوارم که از سفر به آبشار اخلمه لذت ببری! خوشحال میشیم اگه تو هم تجربه دیدن این آبشار رو داشتی برامون بنویسی که چه حس و حالی داشته و چطور بوده.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۸ رای