روز جهانی محیط بان خیلی از ما رو یاد فیلم ها و سریال های مختلف داخلی و خارجی و داستان هایی که در مورد محیط بانان در این مجموعه ها گفته می‌شودف می اندازد. اما نباید محیط بانی را همینقدر سهل و ساده بگیریم. محیط بانی کار سختی که باید از جون خودت بگذری، با کلی مشکلات و خطرات دست و پنجه نرم کنیم، تا بتونی در مقابل تهدیدات موجود از منابع طبیعی و اکوسیستم حیوانات محافظت کنی . هر چند روزی در دنیا به نام محیط‌بانان ثبت شده اما در نظر گرفتن این روز هم نمیتونه زحمات این انسان‌های فداکار و از خود گذشته رو جبران کنه . باز با این وجود ما در مجله سفربازی قصد داریم تا با معرفی کامل مناطق حفاظت شده و محل خدمت محیط بانان ایرانی را به شما معرفی کنیم. امیدواریم اگر شما به گشت و گذار در این مناطق علاقه دارید با رعایت نکات لازم هم خودتون از گشت و گذار توی منطقه ها مطرح شده لذت ببرید و هم کار محیط بانان عزیز ایرانی را سخت نکنید.

سفربازی - محیط بانان زبردست طبیعت

محیط بانان زبردست طبیعت

علت نامگذاری روزی به نام محیط‌بانان!

روز سی و یکم جولای با تاسیس اتحادیه جهانی رنجر ها یا به عبارتی دیگر محیط بانان دلیلی شده است تا در تقویم جهانی این روز به نام محیط بانان ثبت شود. این نامگذاری باعث شده است تا همه ساله در این روز، بخشی از زحمات محیط‌بانان مورد قدردانی قرار بگیرد.

محیط‌بان کیه؟

محیط‌بان فردیه که عرصه های طبیعی و حیات وحش را محفاظت و کنترل می کنه تا این منابع بکر و ناب نسل به نسل به دست آیندگان برسه و گونه‌های نادر حیوانی و جانوری از تهدیدات موجود آسیب نبینه. با وجود حفاظت های بی وقفه این افراد، باز به دلیل سوئ استفاده های بعضی از افراد خطرات و تهدیدات زیادی جنگل ها، حیوانات و پوشش گیاهی ایران و دنیا را تهدید می کنه . همین میتونه دلیلی باشه که ما بیشتر قدر این افراد زحمت کش رو بدونیم و اگر در مناطق مهم و حفاظت شده حاضر میشیم کاری نکنیم که دغدغه های اونا بیشتر بشه.

سفربازی - محیط بان در طبیعت

محیط بان در طبیعت

محیط بانان از چی محافظت می کنن؟

مناطق محافظت شده اراضی نسبتاً وسیع هستند که از نظر حیات جانوری و گیاهی ارزش بالایی داره و محیط‌بانان از اون محافظت می کنن. حفظ و نگهداری این پوشش های گیاهی و جانوری بسیار مهمه و تحقیقات زیادی برای پیشبرد این موضوع انجام شده، از طرفی گشت و گذار و گردشگری تو این مناطق بسیار پر طرفدار و پر سوده و حفظ این مناطق کمک می‌کند تا صنعت گردشگری هم بهتر رشد کنه و گردشگرهای زیادی از کل برای دیدن مطقه های معرفی شده وارد کشورهای مختلف بشن.

سفربازی - روز جهانی سیب زمینی

۱۰ منطفه حفاظت شده در ایران

مناطق حفاظت شده در ایران رو می‌توان در قالب ۱۰ مورد برای علاقمندان به گردشگری در طبیعت دسته بندی کرد. این ۱۱ مورد به دلیل مواردی که در بخش قبل مطرح کردیم بسیار مهم بوده و حفاظت های بسیار شدیدی از اونا داره انجام میشه.تا اینجا براتون محیط‌بانان تعریف کردیم، علت نامگذاری روزی جهانی به اسم این افراد گفتیم، مناطق محافظت شده را تعریف کردیم و تعداد مناطق حفاظت شده در ایران را ذکر کردیم. از این قسمت به بعد تمامی ۱۰ منطقه مورد نظر را با هم بررسی می کنیم، میبینیم کجای ایران قرار دارن و چطوری میتونیم خودمون به این مناطق برسونیم.

سفربازی - محبت محیط بان به حیوانات

محبت محیط بان به حیوانات

منطقه حفاظت شده توران

این منطقه در استان سمنان و مناطق خوش آب و هوای این استان قرار داره . از سال ۵۱ منطقه توران به دلیل داشتن گونه های جانوری مثل یوزپلنگ ایرانی و زاغ بور تحت حفاظت قرار گرفته و بعدها بخشی از این منطفه به پارک ملی تبدیل شده است. این منطقه تقریباً یک میلیون هکتار وسعت داشته، ارتفاع اون بین ۷۰۰ تا ۲۴۰۰ متر و بازه دمایی بین ۴۲ درجه سانتیگراد تا منفی ۱۵ درجه سانتیگراد رو به خودش دید. اقلیم آب و هوایی این منطقه خشک بیابانی و فرا خشکه که در تابستان بسیار گرم و در زمستان بسیار سرده.

منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان

منطقه حفاظت شده از ارژن و پریشان به دلیل قرار گرفتن دریاچه ارژن و پریشان در این منطقه نامگذاری شده گذاری شده است. این منطقه در سال ۱۳۵۳ به عنوان ذخیره گاه زیست کره معرفی شده و در سال ۱۳۶۱ عنوان منطقه حفاظت شده را به خود گرفته. این منطقه ۶۰ هکتاری بوده و در استان فارس قرار داره. دمای منطقه ۱۳ الی ۲۱ درجه بوده و آب و هوای گرم و خشک تا متعدل و مرطوب را داره.

منطقه حفاظت شده ارسباران

منطقه ۱۳۰,۰۰۰ هتکاری در جنوب رود ارس و در استان آذربایجان شرقی است که ارسباران نام دارد. متوسط دمای بوده متوسط دمای اعلام شده برای این منطقه ۱۰ درجه سانتیگراد بوده و به دلیل شرایط آب و هوایی یکی از سرسبزترین منطقه های محافظت شده در ایران نام گرفته است.

منطقه حفاظت شده ورجین

منطقه ورجین به دلیل قرار گرفتن در استان تهران می تواند یکی از بهترین منطقه های بازدید شونده در سفرهای یک روزه باشه. این منطقه در دامنه های جنوبی البرز مرکزی قرار گرفته و از سال ۱۳۶۱ به مناطق حفاظت شده ایران اضافه شده. دمای اعلام شده برای این منطقه به طور میانگین ۵ درجه سانتیگراد بوده و آب و هوای آن اغلب مدیترانه گرم و نیم مرطوبه!

سفربازی - روز جهانی ایموجی

منطقه حافظت شده گنو

منطقه گنو به دلیل اشراف روی در دریای خلیج فارس و شرایط آب و هوای بی نظیر یکی از مهم ترین منطقه های حفاظت شده ایران است . این منطقه از سال ۱۳۶۱ با بیش از ۴۴ هزار هکتار مساحت به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شده که در استان هرمزگان قرار دارد . اگر قصد سفر به این منطقه را دارید باید بدانید که اقلیم فراموشی گرم و خشک بیابانی این منطقه قابل تحمل برای هر شخصی نبوده و باید قبل از سفر به منطقه برنامه ریزی های دقیق برای آن داشته باشید.

منطقه حفاظت شده ساریگل

منطقه حفاظت شده ساریگل در استان خراسان شمالی به عنوان شاه جهان نیز شناخته می‌شه. این منطقه که سال ۱۳۶۱ تحت حفاظت قرار گرفته دارای ۲۱ هزار هکتار بوده و میانگین دمای آن ۱۲ درجه سانتیگراد است. اگر خود در نظر میگیریم باید بزنی که منطقه دارد اگر این منطقه را برای گشت و گزار خود در نظر می گیرید باید بدانید که ساریگل یکی از منطقه های دارای تنوع حیوانات مختلفه!

منطقه حفاظت شده موته

منطقه حفاظت شده موته که در شمال غربی استان اصفهان قرار داره، زیستگاه آهوی ایرانی بوده و از نظر تعداد جانوران ساکن پرجمعیت ترین منطقه حفاظت شده ایرانه. وسعت این منطقه ۲۵۰ هکتار بوده و میانگین دمای در نظر گرفته شده برای آن ۱۲ درجه سانتیگراد است.

منطقه حفاظت شده کویر

منطقه حفاظت شده ی که از سال ۱۳۴۳ مورد توجه شکارچیان قرار داشته، از نظر جغرافیایی بین سه استان تهران قم و سمنان قرار گرفته و آب و هوای گرم و خشک را داره.

منطقه حفاظت شده کرکس

منطقه ی کرکس در استان اصفهان واقع شده. این منطقه از لحاظ پوشش گیاهی متنوع ترین و بیشترین پوشش گیاهی را نسبت به سایر منطقه های حفاظت شده دارد.

منطقه حفاظت شده البرز مرکزی

این منطقه حفاظت شده بین دو استان تهران و البرز قرار داره که برای علاقه مندان به مناطق طبیعی بکر گزینه مناسب و پر رفت و آمد است. از بارز ترین حیوانات زنده در این منطقه می‌توان به خرس قهوه ای اشاره کرد.

حرف آخر

به عنوان حرف آخر باید بگوییم که ما در ایران داشتن منطقه حفاظت شده بکر و جذاب را مدیون محیط‌بانان غیور و از خود گذشته هستیم. در صورتی که محیط بانان در این مناطق حضور نداشته و از آن حفاظت نمی کردند تا کنون این مناطق به دست سودجویان و سوء استفاده کنندگان از بین رفته بود و طبیعت گردان ایرانی و جهانی را از حضور در این مناطق منع می شدند. لازمه که ما هم به اندازه سهم خود هوای این قشر زحمتکش را داشته باشیم و اگر قصد سفر به منطقه های محافظت شده را داریم حتماً از قوانین و قواعد موجود حضور در آن منطقه پیروی کنیم.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای