جشنواره توت‌فرنگی کردستان با حضور و استقبال کم‌نظیر گردشگرانی از سراسر کشور در روستای هدف گردشگری شیان برگزار شد.

به گزارش سفربازی، به نقل از میراث‌آریا، با گذر از جاده‌های پرپیچ‌‌و‌خم و کوهستانی و دشت‌های سرسبز، به روستای هدف گردشگری «شیان» محل برگزاری چهارمین جشنواره توت‌فرنگی استان کردستان می‌رسیم؛ جشنی که هر‌ساله با حضور مسئولان استانی، شهرستانی، علاقه‌مندان و گردشگرانی از سراسر کشور در دل طبیعت برای انس گرفتن هرچه بیشتر مهمان با جاذبه‌های بکر و دست‌نخورده روستا برگزار می‌شود.

امسال نیز هم‌چون سال‌های گذشته از مدت‌ها قبل از زمان برگزاری این جشنواره، تدارکات و تمهیدات لازم توسط دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه ادارات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، جهادکشاورزی استان و فرمانداری سنندج انجام شده بود و مردم مهمان‌نواز شیان نیز از چند روز قبل روستای خود را آماده میزبانی از مهمانان کرده بودند.

آغاز رسیدن‌مان به این جشنواره با پخش زنده موسیقی محلی، استقبال گرم مردم روستا با پوشش محلی در میان درختان و آبشار زیبای محل برگزاری جشن و سبدهای توت‌فرنگی چیده شده همراه بود؛ برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی، ارائه غذاهای محلی و محصولات ارگانیک، اجرای موسیقی توسط هنرمندان و… همه و همه در یک جا جمع شده‌ بودند.

این جشنواره صبح روز جمعه ۵ خرداد با حضور استاندار کردستان، مسئولان استانی و شهرستانی، علاقه‌مندان و گردشگرانی از سراسر کشور آغاز شد.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در ابتدای این جشنواره گفت: توسعه کشت توت‌فرنگی کشور متعلق به کردستان و نتیجه سخت‌کوشی توت‌فرنگی‌کاران این استان است.

۶۰درصد تولید توت‌فرنگی ایران از آن کردستان

محمدمهدی برومندی اظهار کرد: سالانه ۹ میلیون تن توت‌فرنگی در جهان و ۱۲۰ هزار تن از این محصول در ایران تولید می‌شود که افزون بر ۶۰ درصد آن متعلق به کردستان است.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی افزود: فعالیت در اراضی شیب‌دار و کوهستانی کردستان شجاعت و سخت‌کوشی نیاز دارد و باغ‌داران این منطقه در ایران سرآمد هستند.

استاندار کردستان هم در این مراسم گفت: روستای گردشگری شیان مهد تولید توت‌فرنگی کشور است.

اسماعیل زارعی‌کوشا اظهار کرد: سال گذشته در سومین جشنواره توت‌فرنگی شیان وعده دادیم در حوزه سردخانه و صنایع تبدیلی اقدام اساسی انجام دهیم که خوشبختانه این مهم محقق شد.

استاندار کردستان همچنین از تخصیص اعتبار برای بهبود وضعیت روستاهای گردشگرپذیر بخش سیروان خبر داد و افزود: امید است با برگزاری چنین جشنواره‌هایی شاهد اشتغال‌زایی روستاییان و رونق اقتصادی در منطقه باشیم.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس هم در این مراسم با بیان اینکه کشاورزی کردستان توانمندی توسعه گردشگری را دارد، گفت: برداشت توت‌فرنگی موجب ایجاد و رونق گردشگری کشاورزی در شهرستان سنندج شده و باید این اقدام در دیگر نقاط استان هم به گونه‌ای دیگر دنبال شود.

رونق گردشگری کشاورزی و جذب گردشگر

محسن فتحی اظهار کرد: کشاورزان کردستان به‌عنوان نخستین تولیدکنندگان کشور انتظار توجه و حمایت بیشتری دارند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان هم در حاشیه این مراسم گفت: جشنواره توت‌فرنگی شیان در چهارمین سال برگزاری با تکیه بر قابلیت‌های موجود و با هدف معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های منطقه، رونق گردشگری کشاورزی، جذب گردشگر و… امروز با استقبال بی‌نظیر مردم و مسئولان برگزار شد.

منصور مهرزاد با اشاره به اینکه کردستان ظرفیتی ویژه در حوزه گردشگری کشاورزی دارد، اظهار کرد: این جشنوار‌ه‌ها یک فرصت و امتیاز است تا  بتوان به‌صورت تخصصی در زمانی مشخص و با همکاری آژانس‌های خدمات مسافرتی نسبت به جذب تورهای گردشگری اقدام شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان با اشاره به اینکه مشارکت حداکثری مردم روستا برای میزبانی از مهمانان، بزرگترین نقطه قوت این جشنواره است، افزود: امید است با برگزاری این جشنواره‌ها و حضور علاقه‌مندان، مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی، زمینه رونق اقتصادی و توسعه گردشگری منطقه بیش از پیش فراهم شود.

او عنوان کرد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی از جمله برنامه‌های جانبی این جشنواره بود که با همکاری اتحادیه صنایع‌دستی شهرستان سنندج انجام شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این مراسم گفت: کردستان با تولید ۶۵ هزار تن توت‌فرنگی در سال رتبه نخست تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.

سیروان قطب تولید توت‌فرنگی در سنندج

پیمان اسکندری اظهار کرد: کسب رتبه برتر در تولید توت‌فرنگی و حفظ این جایگاه حاصل تلاش کشاورزان استان به‌ویژه کشاورزان سخت‌کوش بخش سیروان سنندج است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: سهم شهرستان سنندج از تولید سالانه ۶۵ هزار تن توت‌فرنگی در استان بالغ بر ۴٠ هزار تن است که بیش از ٢٠ هزار تن آن هر‌ساله در بخش سیروان سنندج تولید می‌شود.

او بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۷ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصول توت فرنگی در سطح استان فعالیت دارند.

فرماندار سنندج هم در این مراسم از امرار معاش ۱۲ هزار خانوار، از تولید محصول توت‌فرنگی در این شهرستان خبر داد و گفت: سالانه ۶۵ هزار تن توت‌فرنگی در استان کردستان تولید می‌شود که حدود ۶٠ درصد آن از مزارع شهرستان سنندج برداشت می‌شود.

حسن عسگری با اشاره به اینکه بخش سیروان قطب تولید توت‌فرنگی در سنندج و استان است، اظهار کرد: غالب تولید محصول توت‌فرنگی این بخش در روستای شیان از توابع بخش سیروان با ١٨٠ خانوار و ۵۶٠ نفر جمعیت است.

فرماندار سنندج همچنین از انجام اقدامات مناسب زیرساختی در بخش سیروان خبر داد و افزود: برای جاده شیان بیش از یک میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته اختصاص یافته است.

اهدای اثر هنری یکی از صنعت‌گران توانمند کردستانی توسط مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان به استاندار کردستان، اجرای موسیقی محلی و هه‌لپه‌رکی و توزیع محصولات توت‌فرنگی میان مهمانان  حاضر در جشنواره و… از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

گفتنی است، روستای هدف گردشگری شیان از توابع بخش سیروان، سال ۹۷ در فهرست آثار ملی کشور به‌ ثبت رسیده است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای