مسوول گروه ثبت و حریم آثار تاریخی استان اصفهان گفت: با توجه به ابلاغ حریم شاه‌دژ و ضوابط آن به تمامی ارگان‌های ذی‌ربط، تقاضای دوباره برای ایجاد سازه از جمله هتل پنج ستاره در محدوده حریم مصوب شاه‌دژ موضوعیت ندارد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، علیرضا خواجویی افزود: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ صریح به استعلام تقاضای صدور مجوز برای ساخت هتل پنج ستاره در حریم شاه‌دژ با استناد به بند یک ضوابط حریم آثار تاریخی، بر لزوم عدم تغییر کاربری از وضعیت موجود در این محدوده تاکید کرده است.
شاه دژ یک قلعه کوهستانی بر فراز کوه صفه اصفهان است که دارای حریم مصوب شورای عالی ثبت و حریم وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.
ماجرای ساخت هتل ۵ ستاره در حریم این دژ تاریخی که در عرصه کوه صفه (یکی از آثار طبیعی و شاخص اصفهان) قرار گرفته، از اسفند ۹۴ آغاز و کلنگ‌زنی شد اما بعدها در سال ۹۷ ساخت این هتل با پیگیری فعالان محیط زیست با استناد به ممنوعیت هرگونه ساخت‌وساز در کوه صفه مطابق با ضوابط طرح تفصیلی متوقف شد.
حالا اما بنا به گفته برخی کارشناسان میراث فرهنگی بعد از گذشتِ چهار سال، زمزمه‌هایی در رابطه با پیگیری سرمایه‌گذار این هتل پنج ستاره، برای گرفتن مجوز ساخت در حریم اثر تاریخی شاه دژ، در عرصه میراث طبیعیِ کوه صفه به گوش می‌رسد که بنا به گفته مسوول گروه ثبت و حریم آثار تاریخی استان اصفهان، وزارتخانه میراث‌فرهنگی در ماه گذشته با استناد به ضوابط حریم آثار تاریخی در پاسخ به استعلام از این وزارتخانه، بر ممنوعیت ساخت این هتل تاکید کرده است.
مسوول گروه ثبت و حریم آثار تاریخی استان اصفهان در همین ارتباط افزود: مطابق بند یک ضوابط حریم، تغییر کاربری از وضعیت موجود در محدوده حریم ممنوع است و مطابق بند ۸ آن، ایجاد تاسیسات گردشگری، فرهنگی و طبیعی صرفا می‌تواند در چارچوب ایجاد سایت موزه باستانی شاه دژ، جهت نمایش آثار به دست آمده از کاوش‌های باستان‌شناسی و با طرح مصوب شده از سوی وزارت و با نظارت در حین اجرا و تایید نهایی در وزارتخانه انجام شود.
خواجویی تاکید کرد: این دو بند در پاسخ صریح به استعلام تقاضای صدور مجوز در حریم شاه دژ از طرف وزارت میراث‌فرهنگی عنوان شده و بنابراین با توجه به ضوابط حریم پاسخ چنین تقاضایی مشخص است.
وی با اشاره به اهمیت حفاظت از این دژ ساسانی در ارتفاعات کوهستان صفه، گفت: به دنبال ثبت عرصه شاه دژ، جهت حفاظت از این عرصه تاریخی – طبیعی و جلوگیری از کوه‌خواری و دخل و تصرفات احتمالی، حریم این قلعه با مطالعات میدانی گسترده و مستندات تاریخی در تاریخ ۱۵ آذرماه سال ۱۴۰۰ در شورای عالی ثبت و حریم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تصویب رسید.
خواجویی تاکید کرد: با توجه به ابلاغ حریم و ضوابط آن، تقاضای ایجاد هتل پنج ستاره در محدوده حریم مصوب شاه دژ موضوعیت نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه کوه صفه یگانه یگانه طبیعی – تاریخی شهر اصفهان است، افزود: کوه صفه نماد استواری شهر اصفهان در طول حیات تاریخی آن است؛ شهری که در پناه آن طی قرون متمادی شکل گرفته است.
مسوول گروه ثبت و حریم آثار تاریخی استان اصفهان همچنین با اشاره به دو دهه پیگیری ثبت محور تاریخی فرهنگی شهر اصفهان که دربرگیرنده سه اثر میراث جهانی و بیش از هزار اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است، افزود: خوشبختانه به نظر می رسد که پیشنهاد منظر تاریخی فرهنگی شهر اصفهان مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته است و محور تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهر تا کوه صفه امتداد خواهد یافت که این موضوع پاسداری از عرصه و حریم شاه دژ را دوچندان خواهد کرد.
وی گفت: امیدواریم محیط طبیعی تاریخی کوه صفه که مورد تعلق خاطر شهروندان اصفهانی است همواره استوار، پایدار و از دخل و تصرفات سوداگرانه محفوظ بماند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای