چند سالی است که توسعه گردشگری جزو اهداف نهاد‌های فعال در این حوزه است و قصدی جدی برای توسعه گردشگری و همینطور حمایت از مشاغل مربوط به آن شکل گرفته است.

همچنین شاهد هستیم که در سراسر ایران استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های خلاق زیادی در این زمینه شروع به کار کرده‌اند. سفربازی نیز جزو همین دسته از استارت‌آپ‌هاست که در تلاش است دغدغه‌های مربوط به اقامت در سفر را از بین ببرد و سفری خوش را برای میهمانان خود رقم بزند.

اخیرا مراسمی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شده است به نام مراسم توسعه گردشگری ایران کهن با خلاقیت و نگاه دانش بنیان.

در این مراسم افرادی چون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مشاوران و معاون گردشگری و معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق حضور داشتند.

سفربازی - مراسم توسعه گردشگری

منبع اینتیتر – عکس از خانم زمانی

اما در مراسم توسعه گردشگری ایران کهن با خلاقیت و نگاه دانش بنیان چه گذشته است؟

در این مراسم ابتدا مسئولین به بازدید از استارت‌آپ‌ها و همچنین بخش‌های مختلف پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی پرداخته‌اند.

سپس در ادامه شاهد سخنرانی‌های مهندس سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بودیم. ضرغامی در سخنان خود گفت: «مطالبی که در این مراسم درباره توسعه گردشگری ایران با خلاقیت و نگاه دانش‌بنیان ارائه شد، باعث افتخار همه و اجماعا ناظر به نظام مسائل حوزه گردشگری ماست. البته این موارد با میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی ارتباط وسیعی دارد، اما مشخصا مربوط به بحث گردشگری است که نظام مسائلی دارد. خدماتی که دوستان ارائه کردند و توضیح دادند، ناظر بر حل یکی از بخش‌های نظام مسائل ماست.»

وزیر میراث فرهنگی همچنین به این موضوع اشاره کرد که در سال ۲۰۲۱ کشور ایران از نظر رتبه نوآوری رتبه ۶۰ را کسب کرده که رتبه تنظیم‌گری ۱۳۰ است. این بدان معنا است که دولت نتوانسته است پا به پای بخش خصوصی جلو آید و تنظیم‌گر موفقی نبوده. وی افزود که در وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایشان و همکارانشان در تلاش هستند که این مشکل را رفع کنند و رتبه خود را بهبود دهند و بیش از پیش از استارت‌‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنند.

سفربازی - بازدید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

منبع اینتیتر – عکس از خانم زمانی

ایشان همچنین درباره خدمات در زمینه گردشگری به این موضوع اشاره کردند کهمتاسفانه خدمات مربوط به این حوزه به صورت یکپارچه به مخاطبان و گردشگران ارائه نمی‌شود که توجه به این موضوع اهمیت بسیاری دارد و باید در تلاش باشیم که هم از یک سو کاربران را توانمند کنیم و از سوی دیگر توجه ویژه‌ای به یکپارچه‌سازی مجموعه‌ای خدمات داشته باشیم.

وزیر میراث فرهنگی در ادامه چنین گفت که: «تقویت و حمایت از فناوری‌های نو به طوری که بتوانند نقاط ضعف‌شان را در این زمینه برطرف کنند، یکی از مسائل اصلی ماست. ما از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم و می‌توانیم به آن‌ها تسهیلات بدهیم و موانع را برطرف و معرفی کنیم. پیش نیاز نوآوری دور ریختن ساختارهای کهن و پوسیده است که کارایی ندارد، اما همچنان خودش را تحمیل می‌کند. فناوری و نوآوری با هم ممزوج‌اند و یک نگاه نسبت به هر دو وجود دارد. ذات فناوری به گونه‌ای است که هر لحظه در حال تغییر و تطبیق با نیازهایی است که وجود دارد.»

ضرغامی بر این عقیده بود که زمانی مردم به خدمات استارت‌آپ‌های در عرصه گردشگری نیاز پیدا میکنند که بخواهند به مقاصد جدید سفر کنند. زیرا در این صورت به این دلیل که اطلاعات کافی درباره مقصد خود ندارند نیاز دارند که به وسیله وب‌‌سایت‌ها و استارت‌آپ‌ها این ضعف اطلاعاتی خود را پوشش دهند.

سفربازی - هتل اسکای کروز

همچنین در این مراسم به این موضوع اشاره شد که در این حداقل ۲۰ حوزه گردشگری وجود دارد که خود جزو مزیت‌های نسبی کشور ایران به حساب می‌آید. همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که بحث گردشگری از صنایع دستی و میراث فرهنگی جدا نیست و باید در کنار توجه به پیشرفت در عرصه گردشگری به دنبال حل مشکلات موجود در سایر حوزه‌ها نیز بود.

سفربازی - مراسم توسعه گردشگری

منبع اینتیتر – عکس از خانم زمانی

مهندس ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین به این موضوع اشاره کرد که نباید این تصور را داشت که کسب‌وکارهای نوین در برابر کسب‌وکارهای سنتی ایستاده‌اند و باهم در تضاد هستند. بلکه هر دوی آن‌ها تاثیرهای متقابلی بر روی یکدیگر دارند و می‌توانند همدیگر را تقویت کنند. هر چه قدر فضای فناوری‌های نوین تقویت می‌شود، فضای کسب‌و‌کارهای سنتی نیز تقویت می‌گردد.

همچنین وزیر میراث فرهنگی به مسائل قانونی استارت‌آپ‌ها نیز اشاره کرد و چنین گفت که: «بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فضای مجازی و استارت‌آپ‌ها به این دلیل که این حوزه به رسمیت شناخته نشده‌ و‌ قانونی برای آن‌ها تعریف نشده، غیرقانونی تلقی می‌شوند. کمیسیون فرهنگی مجلس ما را دعوت کرد و گزارش عملکردمان را در حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان ارائه کردیم که خوشبختانه هم نگاه مترقی و‌ حمایتی داشتند و هم مطالبات‌شان را بالا برده‌اند. اگر کمبود قانونی هم وجود داشته باشد، با همکاری مجلس برطرف می‌شود.»

سفربازی - ارائه استارت‌آپ‌ها

منبع اینتیتر – عکس از خانم زمانی

در انتها مهندس ضرغامی تمامی کسانی که ایده‌های خود را مطرح کردند افرادی جسور، راحت، جوان و خلاق خطاب کرد و از آن‌ها خواست که مزیت و ظرفیت‌های ارزشمندی را که در اختیار دارند در راستای برطرف کردن کمبود‌ها و خدمت‌دهی به مردم استفاده کنند.

سخن پایانی

همانطور که می‌دانید صنعت گردشگری یکی از بکر‌ترین صنایع در کشور ایران است که فرصت‌های خلاقیت و نوآوری زیادی در آن موجود است که با کمی ذکاوت می‌توان آن‌ها را شناسایی کرده و با ارائه ایده‌های خلاقانه از آن فرصت‌ها در راستای کارأفرینی و رفع مشکلات استفاده کرد.

امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعاتی خوبی درباره مراسم توسعه گردشگری ایران کهن با خلاقیت و نگاه دانش بنیان دستگیرتان شده باشد.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای