با وجود نزدیک شدن به زمان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، نحوه اختصاص و فروش بلیط‌‌ها از سوی فدراسیون فوتبال ایران و آژانس‌های مسافرتی همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

به گزارش سفربازی، به نقل از کجارو، البته این همه ماجرا درباره این بازی‌ها نیست چراکه علاوه‌بر افزایش ابهام‌های موجود، آژانس‌های مسافرتی نیز بازه قیمتی بسیار گسترده ۲۰۰ میلیون تا ۶۰۰میلیون تومانی را برای تماشای بازی‌های ایران در مرحله گروهی اعلام می‌کنند.

اگرچه بر اساس اعلام سفیر ایران در قطر، ایران ۳۱هزار سهمیه بلیط جام جهانی دارد که از طریق فیفا در اختیار فدراسیون فوتبال ایران قرار گرفته اما روابط عمومی فدارسیون فوتبال ایران اعلام کرده ایران تاکنون حدود ۱۷ هزار بلیط جام جهانی سهمیه گرفته و از این تعداد، ۱۶ هزار بلیط از طریق سایت فدراسیون فوتبال ایران به فروش رفته است.

اما ابهام‌‌ها درخصوص تعداد و نحوه عرضه بلیط‌های جام جهانی به همین جا ختم نمی‌‌شود و شائبه‌هایی درباره عرضه بلیط‌‌های جام جهانی به برخی نهادهای خاص وجود دارد.

ارائه بلیط جام جهانی به نهادهای خاص

برخی از منابع خبری اختصاص سهمیه بلیط برای برخی از نهادها و سازمان‌ها را مطرح می‌کنند. اگرچه روابط عمومی فدراسیون فوتبال، اختصاص سهمیه بلیط جام جهانی به سازمان‌ها و نهادهای خاص در این دوره از رقابت‌ها و دوره‌های قبلی را تکذیب کرده اما وزارت ورزش اختصاص سهمیه بلیط به این گروه‌ها را تائید کرده است.

در همین رابطه معاون فرهنگی وزارت ورزش گفته است: از بلیط‌های دو مرحله اول به ورزشکاران و جامعه ورزشی، سهمیه بلیط تعلق گرفت. در مرحله سوم اولویت سهمیه‌بندی بخش فرهنگی است از جمله خبرنگاران، فعالان فرهنگی و صنایع‌دستی.

به گفته کلهر، به ۱۲ وزارتخانه از جمله وزارت ارشاد نامه فرستادیم تا نام افرادی که می‌خواهند به جام جهانی بفرستند، را به ما معرفی کنند. مثلا نام بازیگر یا موسیقی‌دان موردنظر.

او افزوده است: سقف عددی که برای سهمیه وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها در نظر گرفته‌ایم، ۱۱۰ تا بلیط است. در این میان حضور برخی از سازمان‌ها تاکنون قطعی است که تقاضای بلیط کرده‌اند. مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات که تقاضای ۴۰۰ بلیط دارد. میراث فرهنگی و گردشگری تقاضای ۵۰۰ بلیط جام جهانی دارد. برخی از شبکه‌های تلوزیونی در صداوسیما نیز برای اختصاص بلیط تقاضا کرده‌اند.

کلهر درباره سهمیه مجلس از بلیط‌‌های جام جهانی نیز گفته است: سقف و کف سهمیه اختصاصی به برخی از نهادها را واحد دیگری تصمیم می‌گیرد. سهمیه مجلس فعلا مشخص نیست.

در انتها جالب است بدانید در حالی که مسئولان امر قیمت تور جام جهانی برای ایرانیان را ۴۰میلیون تومان پیش‌بینی می‌کردند اما حالا بلیط تور این مسابقات صرفا برای تماشای بازی‌های گروهی ایران بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان در آژانس‌‌های مسافرتی عرضه می‌‌شود.

پاسخ وزارت گردشگری به ابهام‌ها

مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری در خصوص ابهام‌ها و شایعات در مورد تعداد بلیط‌های فروخته شده، می‌گوید: شایعات و شائبه‌هایی مطرح است که ما هم دقیق نمی‌دانیم، تعداد واقعی بلیط‌های اختصاص یافته و فروخته شده از سوی فدراسیون فوتبال چه تعداد است و بهترین مرجع برای پاسخ دادن به این سوال مسئولان وزارت ورزش و جوانان یا فدراسیون فوتبال ایران هستند.

یحیی نقی‌زاده‌محجوب درباره فروش تورهای جام جهانی توسط آژانس‌‌های مسافرتی نیز اضافه می‌کند: وزارت خانه میراث فرهنگی و گردشگری درصدد است برابر با معیارها و ضوابطی که تعیین و به دفاتر اعلام کرده تعدادی از دفاتر واجد شرایط را که سوابق مناسب و توانمندی لازم و امکان سپردن تضمین لازم را دارند، برای فروش تور تعیین کند تا در مورد تعریف و فروش تور اقدام کنند.

نقی‌زاده در پاسخ به این پرسش که قیمت تورهای جام جهانی بر اساس چه ضوابطی تعیین می‌شود و چرا امروز شاهد بازه قیمتی بسیار گسترده هستیم، می‌گوید: قیمت فروش تورهای جام جهانی به نوع و شرایط خدمات و امکانات و مدت حضور مسافر بستگی داشته و رقم مشخص و تعیین شده‌ای ندارد بنابراین قیمت‌های اعلامی در فضای مجازی یا افواه عمومی قابل استناد و تعمیم نیست.

علت ارائه بلیط‌‌ها به فدراسیون فوتبال

در جام جهانی قطر برخلاف جام‌های جهانی قبلی فقط کسانی می‌‌توانند در حین برگزاری مسابقات وارد کشور میزبان شوند که از قبل بلیط مسابقات را خریداری کرده باشند. به این ترتیب امکان ورود با ویزای توریستی یا کاری و خرید بلیط بازی‌ها در قطر وجود ندارد.

بر همین اساس فیفا بلیط‌‌های هر مسابقه را با درصدی مشخص در اختیار فدراسیون‌‌های فوتبال کشورها گذاشته تا خود به‌صورت عادلانه بین مردم کشور خود عرضه کرده و به فروش برسانند. البته امکان خرید بلیط بازی‌ها از آژانس‌‌های مسافرتی بین‌المللی با قیمت‌‌های بسیار گران‌تر و با محدودیت زیاد در زمینه تعداد بلیط خریداری شده وجود دارد که خرید آن‌ها برای ایرانیان به‌صرفه و شدنی نیست.

اگرچه فدراسیون فوتبال معتقد است که ۱۷هزار بلیط در اختیارش قرار داشته که ۱۶هزار بلیط را در دو مرحله یک‌بار با قرعه‌‌کشی و یک‌بار به‌صورت آنلاین فروخته اما آمار سفیر ایران در قطر تعداد بلیط‌های در اختیار ایران قرار گرفته را ۳۱هزار ارزیابی کرده است. از سوی دیگر ابهام‌‌هایی نیز درباره نحوه فروش آنلاین وجود دارد.

با توجه به‌مدت زمان کم باقی مانده تا شروع جام جهانی انتظار می‌رود مسئولان امر هرچه سریع‌تر حواشی قیمتی و ابهام‌‌ها در خصوص نحوه عرضه بلیط‌های جام جهانی از طریق فدراسیون فوتبال را شفاف‌سازی کنند تا سفر به قطر مشمول عده‌‌ای از افراد خاص نشود.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای