اگر عاشق گردشگری و سفر هستید و اخبار این صنعت را دنبال میکنید احتمالا به گوشتان خورده است که چندی پیش یازدهمین نشست شورای وزرای سازمان همکاری اسلامی در شهر باکو برگزار شده است.

از این نشست خبرهای خوشی برای مردم ازبکستان و همینطور سفربازها به بیرون آمده است که داغ‌ترین آن‌ها خبر انتخاب شهر خیوه ازبستکان به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۲۴ میلادی است.

سفربازی - یازدهمین نشست شورای وزرای سازمان همکاری اسلامی

یازدهمین نشست شورای وزرای سازمان همکاری اسلامی

جالبه که بدانید این شهر از بین شهر‌های شانلی اورفه (ترکیه)، دوشنبه (تاجیکستان)، ابوظبی (امارت متحده عربی) و لاگوس (نیجریه) انتخاب شده است و این دستاورد حاصل تلاش‌هاییست که رئیس جمهور فعلی ازبستکان یعنی شوکت میرضیایف برای توسعه گردشگری و حفظ آثار تاریخی در کشور خود انجام داده است.

اما حالا که این شهر به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شده است شاید بد نباشد که از نزدیکی نگاهی به این خیوه داشته باشیم و با جاذبه‌های گردشگری آن بیشتر آشنا شویم.

همه چیز درباره خیوه پایتخت گردشگری جهان اسلام

سفربازی - جاذبه‌های دیدنی خیوه

جاذبه‌های دیدنی خیوه

شهر خیوه یک شهر چند صدساله هست که دیدن آن شما را به قرن ۱۷ الی ۱۹ می‌برد و حال و هوای نوستالژی خوش را دارد. با اینکه بافت این شهر تقریبا سنتی و قدیمی است اما در آن امکانات رفاهی خوبی موجود است که لذت بردن سفر را برای گردشگران آسان‌تر میکند.

یکی از خوبی‌ها خیوه این است که اکثر جاذبه‌های گردشگری آن در نزدیکی هم قرار دارند این فاصله کم به شما کمک میکند که راحت‌تر از شهر دیدن کنید.

این شهر جاذبه‌های متعددی دارد که معروف‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

قلعه ایچان

یکی از قدیمی‌ترین قلعه‌ها و بناهای ساخته شده در شهر خیوه است. در نزدیکی این قلعه حدودا ۶۰ نوع اثر از دوره‌های مختلف تاریخی از قرن ۱۶ گرفته تا قرن ۲۰‌ام قرار دارد.

ارگ کنیا

یکی دیگر از دیدنی‌‌های مشهور این شهر ارگ کنیا است که به قلعه‌ی قلعه نیز مشهور است. این ارگ در دروازه‌ی غربی قلعه ایچان قرار گرفته و زمانی محل اقامت خان خیوه بوده است.

مدرسه محمد امین خان

این مدرسه بزرگ‌ترین مدرسه در آسیای میانه است که در نزدیکی ارگ کنیا قرار داره و در در قرن ۱۹ توسط محمد امین خان ساخته شده. این مدرسه در حال حاضر به عنوان هتل فعال است و از گردشگران شهر خیوه پذیرایی می‌کند.

مناره کالتا

سفربازی - مناره کلتا

مناره کلتا

این بنا چیزی فراتر از یک بنای تاریخی است! در اصل مناره کالتا نماد شهر خیوه به حساب می‌آید و برای مردم آنجا بسیار ارزشمند است. این مناره زیبا حدودا ۲۹ متر ارتفاع دارد. جالب است که بدانید این مناره حدودا ۱۵ متر هم در زمین فرو رفته!

سفربازی - نمایشگاه گردشگری جهان اسلام

اما از آن جالب‌تر این است که این مناره در اصل یک پروژه نیمه کاره است. در ابتدا بنا به طراحی‌ای که صورت گرفته بود قرار بود که ارتفاع مناره کالتا حداقل دو برابر ارتفاع فعلی را داشته باشد اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و هرگز این مناره کامل نشد.

مقبره پوریای ولی یا پهلوان محمود

سفربازی - مقبره پوریای ولی

مقبره پوریای ولی

اسم پوریای ولی به گوش همه ما آشناست. پهلوانی که ما او را به جوانمردی می‌شناسیم. پهلوان محمود یا همان پوریای ولی یکی از بزرگ‌ترین قهرمانان شهر خیوه بوده است که مردم برای گرامیداشت نام و خاطره او برایش مقبره‌ای چشم‌نواز و زیبا بنا کردند.

این مقبر گنبدی فیروزه‌ای دارد که زیبایی آن را دو چندان کرده و از فاصله دور در چشم گردشگران خودنمایی میکند. در این آرامگاه علاوه بر مقبره پوریای ولی یک خانقاه و مسجد هم قرار دارد که دیدنشان خالی از لطف نیست.

مسجد جمعه خیوه

مسجد جمعه از قرن ۱۸ تا به امروز در شهر خیوه نظر هر بیننده‌ای رو به خودش جلب کرده و هر کسی از دیدنش کلی لذت برده.

جالب است که بدانید این مسجد یک سالن مستطیل شکل دارد که توسط ۲۱۳ ستون چوبی حکاکی شده نگاه داشته شده است.

این مسجد یک سوپرایز هیجان انگیز هم برای بازدیدکنندگان خود دارد. اگر به از این مسجد دیدن کردید می‌توانید از مناره این مسجد نیز بالا بروید و شهر خیوه و منظره حیرت انگیزش را از بالا تماشا کنید.

سخن پایانی

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعاتی خوبی درباره شهر خیوه پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۲۴ دست گیرتان شده باشد. اگر با مجله گردشگری سفربازی و یا سفربازی به تازگی آشنا شده‌اید پیشنهاد میکنم حتما سری به دیگر نوشته‌های ما بزنید تا با جاذبه‌های گردشگری ایران و جهان بیشتر آشنا شوید و اطلاعات عمومی خود را بالاتر ببرید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای