طبق گزارش تحریریه مجله گردشگری سفربازی، به نقل از خبرگزاری ایسنا برقراری ویزای گروهی میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، پیشنهاد معان گردشگری ایران در رویداد جدیدی بود.

معاون گردشگری ایران درحالی که اعلام کرد روادید ایران برای ۶۴ درصد از کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای لغو شده است. برقراری ویزای گروهی میان کشورهای عضو این سازمان را برای آسان‌تر شدن سفر پیشنهاد کرد. نشست رؤسای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای، جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ در قزاقستان برگزار شد.

معاون‌ گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این نشست سخنرانی کرد. او تاکید کرد:

رئیس جمهور شهید ایران توجه ویژه‌ای به تقویت همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، از جمله سازمان همکاری‌های شانگهای داشت. همچنین اهمیت صلح و دوستی در تمام دنیا، در منطقه و بین دولت‌های عضو را مهم برشمرد. شالبافیان اظهار کرد:

در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت دنیا می‌توانند بدون نیاز به دریافت ویزا به ایران سفر کنند.

این جلسه می‌تواند فرصتی طلایی در اختیار ما قرار دهد تا ظرفیت بالای گردشگری موجود در کشورهای عضو SCO را به نمایش بگذاریم. این سازمان جمعیتی بیش از سه میلیارد نفر را در برمی‌گیرد. برای همین پتانسیل بسیار خوبی برای تبدیل شدن به یک بازار بی‌رقیب برای ارسال گردشگر به سایر کشورهای عضو دارد.

او پیوندهای فرهنگی و تاریخی و زمینه‌های مشترک، سرزمین‌های گسترده با اقلیم‌های متنوع، مهمان‌نوازی مردم بومی و محلی، هنرها و صنایع‌دستی منحصربه‌فرد، را تنها نمونه‌های کوچکی از ظرفیت گردشگری این سازمان عنوان کرد.

معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنابع دستی ۲۷ اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو را مهم دانست. همچنین تنوع بالای معماری ایرانی که ریشه در سنت‌ها و تجربیات متنوع مردمان این خطه دارد، صنایع‌ دستی اصیل ایران که موفق به کسب ۳۹۸ مهر اصالت شده است و حدود ۵ شهر دارای عنوان «شبکه شهرهای خلاق صنایع دستی»، آشپزی منحصربه فرد ایرانی، شرایط اقلیمی متنوع از مناطق کوهستانی تا چشمه‌های آبگرم، پزشکان متخصص و حرفه‌ای و فهرستی بلندبالا از پتانسیل‌های گردشگری طبیعی شامل اسپا و چشمه‌های آب معدنی، مردمان مهمان‌نواز و مهربان ایران را ظرفیتی منحصر ذکر کرد.

سازمان همکاری شانگهای، سازمان اوراسیایی میان دولتی است که برای همکاری های چند جانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده و درحال حاضر چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، ایران، پاکستان، هند عضو آن هستند و مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر آن محسوب می شوند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای