استان پهناور سمنان با توجه به تنوع اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در مسیر زائران امام رضا (ع) ظرفیت خوبی برای جذب گردشگران نوروزی دارد و تلاش مسوولان برای ایجاد شرایطی است تا گردشگران این استان را به عنوان مقصدی برای سفر انتخاب کنند.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، استان سمنان با نام‌های تاریخی دیار قومس و دارالمرحمه و با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.
این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان‌شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان‌جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان‌رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و همچنین در همسایگی با پایتخت و هفت استان مهم کشور شامل قم، اصفهان، خراسان‌رضوی، خراسان‌شمالی، خراسان‌جنوبی، گلستان و مازندران دارای برگ برنده در توسعه گردشگری است.
به عبارت دیگر، گردشگر می‌تواند با طی مسیر در حدود ۲۲۰ کیلومتر از پایتخت کشور، ۵۸۶ کیلومتر از اصفهان، ۲۸۲ کیلومتر از قم، ۳۳۸ کیلومتر از گلستان، ۲۰۰ کیلومتر از مازندران و ۶۷۴ کیلومتر از خراسان رضوی خود را به سمنان مهد تاریخ و عرفان برساند، این مزیت و موقعیت جغرافیایی در کنار معرفی جادبه‌های استان سمنان باید به نحوی معرفی شود تا هموطنان این استان را به‌عنوان مقصدی برای گردشگری برگزینند و ایالت قومس از معبر به مقصد سفرهای نوروزی تبدیل شود.
در استان سمنان ۱۵ هتل، یک هتل‌آپارتمان، یک متل، ۵ مهمان‌پذیر، ۱۰ اقامتگاه سنتی، ۷۲ خانه‌مسافر، ۳مجتمع گردشگری و ۹۵ اقامتگاه بوم‌گردی با ۳ هزار و ۸۰۰ تخت پذیرای مسافران نوروزی است و با توجه به تنوع اقلیمی و آثار تاریخی، اقامت در دیار قومس می‌تواند خاطره خوشی برای هموطنان رقم بزند.

۱۵ میلیون مسافر عبوری از جاده‌های استان سمنان
جاده‌های استان سمنان به دلیل قرارگیری در مسیر زائران امام رضا (ع) سالانه میزبان افزون بر ۱۵ میلیون مسافر عبوری است که اگر هر مسافر با هزینه‌کرد دست‌کم ۲ هزار تومان در این استان سمنان خدمات دریافت کند، استان باید دست‌کم ۴۰ میلیارد تومان از بخش گردشگری درآمد کسب کند، اما متاسفانه به گفته کارشناسان امر در عمل چنین گردش مالی از بخش گردشگری عاید استان سمنان نمی‌شود.
در حالی سالانه خیل عظیم زائران با عبور از شهرستان‌های مختلف استان پهناور سمنان به زیارت امام رضا در مشهد می‌روند که دست‌کم یک شب در استان اقامت می‌کنند.
از این‌رو، تلاش برای افزایش ماندگاری مسافران یکی از برنامه‌های مهم حوزه گردشگری و مورد تاکید محمدرضا هاشمی، استاندار این استان است.
استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است که ۸۶۸ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ثبت شده قرار دارد.
استان سمنان با برخورداری از ۲ هزار و ۱۶ کیلومتر راه در حوزه اداره‌‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده ای استان، برخورداری از ۲ فرودگاه در شهرستان‌های سمنان و شاهرود و برخورداری از ایستگاه راه‌آهن فعال که روزانه بیش از ۹۰ رام قطار از خطوط ریلی استان عبور می‌کند، ظرفیتی است که با تلاش مسوولان برای جذب گردشگر ایجاد شده، اما ضرورت دارد تامین و تقویت زیرساخت‌های گردشگری در زمینه‌های مختلف خدماتی، رفاهی، فرهنگی و زیباسازی سیمای شهری در کنار توجه به راه‌ها و معرفی جاذبه‌ها برای جذب گردشگر مورد توجه قرار بگیرد.
ارایه امکانات برای خدمت‌رسانی به گردشگران نوروزی
استاندار سمنان گفت: امسال موج سفرهای نوروزی و به‌ویژه زائران حرم رضوی از محورهای ارتباطی استان در پیش است و تمام امکانات استان باید برای خدمت به مسافران بسیج شود.
محمدرضا هاشمی تاکید کرد: نوروز در پیش است و با توجه به ۲ سال شیوع کرونا، امسال موج سفرهای نوروزی و به‌ویژه زائران حرم رضوی از محورهای ارتباطی استان سمنان در پیش است، تمام امکانات استان باید برای خدمت به مسافران و زائران بسیج شود.
وی ابراز داشت: ستاد خدمات سفر و موکب‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط آمادگی داشته باشند و تمام امکانات باید در اختیار مردم باشد. نظارت بر بازار از دیگر مساله مهم روزهای پایانی سال است که دغدغه مردم در این بخش باید برطرف شود.
وی تاکید کرد: زیباسازی فضای شهری و روستایی و تامین نقدینگی بانک‌ها در نوروز ۱۴۰۲ مورد توجه ویژه باشد. در کنار همه بیمارستان‌ها یک همراه‌سرا با تجهیز مدرسه در نظر گرفته شد تا در این زمینه نیز مشکلی نباشد.
استاندار سمنان افزود: ارائه خدمات مطلوب در مجتمع‌های رفاهی بین راهی مورد توجه باشد و دستگاه‌های متولی بر عملکرد مجتمع‌های بین‌راهی نظارت کنند. اسامی واحدهای خدمات‌رسان و شبانه‌روزی مانند نانوایی‌ها، داروخانه و تعمیرگاه‌ها در نوروز ۱۴۰۲ اطلاع‌رسانی شود.
استاندار سمنان گفت: یکنواخت بودن، عامل اصلی تصادفات جاده‌ای در استان است و تقویت ماندگاری مسافر به منظور راهکار موثر در کاهش تصادفات جاده‌ای مورد توجه باشد.
هاشمی اضافه کرد: تصادفات در محورهای مواصلاتی استان، کم‌آبی و کاهش نرخ جمعیت سه چالش اصلی استان سمنان است. ۶۰ درصد تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان از نوع واژگونی است و عامل اصلی واژگونی خستگی و خواب‌آلودگی است.
وی تصریح کرد: ۳۰۰ نفر طی تصادفات رانندگی از ابتدای امسال تاکنون در تصادفات استان سمنان جان باختند که بیش از ۶۰ درصد فوتی‌ها زائران امام رضا (ع) هستند و باید در این زمینه اقدامی اساسی شود.
استاندار سمنان بیان کرد: پلیس راهور و دهیاری‌ها با اهتمام ویژه با تامین امکانات و تجهیزات برای کاهش تصادف تلاش کنند.
وی افزود: شهرداری‌ها برای تامین امنیت و نگهبانی بوستان‌ها در نوروز امسال برنامه‌ریزی کنند و پلیس نیز با تمام ظرفیت در محورها برای تامین امنیت راه‌ها حضور داشته باشند.
تمهیدات کاهش تصادف در محورهای روستایی
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: اعلام هشدار و درنظر گرفتن تمهیدات به‌منظور کاهش تصادفات در ۴۱ نقطه حادثه‌خیز محورهای روستایی با همراهی دهیاری‌ها ویژه سفرهای نوروز ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی شد.
مهدی صمیمیان اظهار کرد: حضور دهیاری‌ها با خودروهای چراغ‌گردان به منظور اعلام هشدار نقطه حادثه‌خیز در محورهای روستایی در نوروز ۱۴۰۲ حضور برنامه‌ریزی شد.
وی بیان کرد: ۲۵۰ نقطه حادثه خیز در محورهای مواصلاتی استان سمنان شناسایی شد که ۴۱ نقطه حادثه‌خیز در محورهای روستایی است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان تصریح کرد: ۴۱ نقطه حادثه‌خیز در محورهای روستایی استان ۷۷ روستا را شامل می‌شود.
وی ابراز کرد: طبق برنامه‌ریزی، دهیاری‌ها از ساعت ۲۰ تا سه بامداد با خودروهای چراغ‌گردان برای اعلام هشدار نقطه حادثه‌خیز در نوروز ۱۴۰۲ در محورهای حادثه‌خیز روستایی حضور خواهند یافت.
وی تصریح کرد: استان سمنان ۵۱ روستای هدف گردشگری دارد که نصب تابلو برای جذب گردشگران و افزایش ماندگاری مسافر در ۳۱ روستا در دست اجراست.
استقرار دستگاه‌های خدمات‌رسان در ۲۵۰ نقطه از جاده‌ها
رییس پلیس‌راه استان سمنان گفت: ۲۵۰ نقطه برای استقرار نوروزی دستگاه‌های خدمات‌رسان در محورهای مواصلاتی استان برنامه‌ریزی شده است.
سرهنگ موسی بزرگی ادامه داد: امسال برنامه‌ریزی برای استقرار دستگاه‌های خدمات‌رسان در جاده‌های استان سمنان به گونه‌ای است که هر یک از پایگاه‌های خدمات‌رسان در نقاط مختلف جاده استقرار داشته باشند.
وی بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها ۷۹ نقطه از جاده‌های استان سمنان پلیس حضور خواهد داشت.
سرهنگ بزرگی تصریح کرد: نوروز ۱۴۰۲ اورژانس در ۲۰ نقطه از محورهای ارتباطی استان سمنان، هلال‌احمر در ۱۹ نقطه، راهداری در ۳۲ نقطه، راه و شهرسازی شرق استان سمنان در ۲۳ نقطه، امداد خودرو در ۲۲ نقطه، دستگاه دولتی مانند فرمانداری‌ها در ۲۲ نقطه و خودروهای دهیاری در ۴۱ نقطه حضور خواهند داشت.
خدمات نوروزی هلال‌احمر در ۱۹ نقطه
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان گفت: ۱۶ پایگاه ثابت و سه پایگاه سیار امداد و نجات این جمعیت به مسافران و گردشگران نوروزی ۱۴۰۲ در این استان خدمت‌رسانی می‌کنند.
مظفر محمدخانی افزود: ۹۳ امدادگر عملیاتی هلال‌احمر در قالب طرح امداد و نجات آماده ارایه خدمات به مسافران نوروزی ۱۴۰۲ در نقاط مختلف استان سمنان مستقر هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان اظهار کرد: روزانه ۲۵ آمبولانس و ۱۳ خودروی امداد و نجات، یک فروند بالگرد و ۲۰ خودروی کمک‌دار به منظور خدمت‌رسانی در حوادث احتمالی آماده به‌کار است.
وی ادامه داد: دوره‌های آموزشی تخصصی اقدامات پیش‌بیمارستانی، آموزش تخصصی جست‌وجو و نجات در حادثه‌های حمل‌ونقل جاده‌ای و دوره آموزش جست‌وجو و نجات کوهستان به منظور آماده‌سازی امدادگران برای نوروز برگزار شد.
محمدخانی با اشاره به گستردگی و تنوع خدمات در تعطیلات نوروزی در استان سمنان ابراز کرد: جمعیت هلال‌احمر استان آمادگی امدادرسانی در حادثه‌های جاده‌ای و غیرمترقبه از جمله سیل، مفقودی، برف و کولاک را در نوروز ۱۴۰۲ دارد.
گفتنی است، بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد. تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد گردشگری یکی از برنامه‌های مهم حوزه گردشگری و مورد تاکید است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای