طبق گزارش تحریریه مجله گردشگری سفربازی، ۱۶۳ قطعه گل‌نبشته هخامنشی به نمایش در می‌آید. نمایش ۱۶۳ قطعه گل‌نبشته هخامنشی استردادی به ایران در موزه ملی ایران تا حدود دو ماه ادامه دارد. مدیر موزه ملی در حالی که این گل‌نبشته‌ها را «گنجینه کم‌نظیر» پژوهشی درباره تاریخ توصیف می‌کند، گفت:

با پایان این نمایش، تور نمایشگاهی گل‌نبشته‌های هخامنشی در شهرهای ایران برگزار می‌شود. ۳۵۰۶ گل‌نبشته هخامنشی اواخر شهریورماه ۱۴۰۲ در سفر  مرحوم آیت‌الله رئیسی به آمریکا، تحویل ایران شد. ۱۶۳ قطعه از آن‌ها ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ هم‌زمان با روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی در ایران به نمایش گذاشته شد. نمایشگاه این آثار در سالن ایران باستان موزه ملی برپا شده است. جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران به خبرگزاری ایسنا اعلام کرده است:

این نمایشگاه تا پایان تیرماه در موزه ملی ایران برپا است.

پس از آن تور نمایشگاهی در برخی شهرها برگزار می‌شود؛ به‌ویژه شهرهایی که نام آن‌ها در این اسناد آورده شده است. رئیس موزه ملی ایران از پرسپولیس (تخت جمشید) و شوش به‌عنوان دو مکانی که احتمال دارد الواح هخامنشی در آنجا «موقت» به نمایش گذاشته شود، نام می‌برد. او درباره اینکه چرا از ۳۵۰۶ قطعه فقط ۱۶۳ قطعه به نمایش گذاشته شده است، توضیح می‌دهد: ۵۴ گروه مطالعاتی برای این گل‌نبشته‌ها تعیین شده است. بر این اساس، از ۳۵۰۶ قطعه، برای هر گروه تعدادی انتخاب شد تا به نمایش گذاشته شود.

نوکنده درباره نتیجه مطالعه این گل‌نبشته‌ها که قرار بود موسسه شرق‌شناسی در اختیار ایران قرار دهد نیز می‌گوید:

اطلاعات گل‌نبشته‌هایی که مطالعه شده است، بلافاصله از سوی موسسه شرق‌شناسی شیکاگو (در وب‌سایت) در دسترس همه قرار می‌گیرد و هیچ محدودیتی برای دسترسی به این اطلاعات وجود ندارد. درست است که روی این گل‌نبشته‌ها مطالعه اولیه انجام شده است، ولی قرن‌ها می‌توان روی محتوای آن کار کرد. ما می‌دانیم که اطلاعات کلی این گل‌نبشته‌ها چیست و به خط عیلامی و آرامی نوشته شده است؛ ولی برای به‌دست آوردن اطلاعات جزئی زمان زیادی باید صرف کرد. شاید یک قرن زمان ببرد؛ چون هرروز لایه دیگری از این اطلاعات کشف می‌شود و واقعا یک «گنجینه کم‌نظیر» پژوهشی درباره تاریخ جهان است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای