استانبول کجا بریم؟ جاهای دیدنی استانبول

استانبول، شهری که در دو قاره آسیا و اروپا گسترده شده، ترکیبی بی نظیر از تاریخ، فرهنگ و مدرنیته را به نمایش می گذارد. برای سفربه این کلان شهر پرجنب وجوش و تجربه بهترین جاذبه های گردشگری و مکان های معروف آن، نیاز به یک راهنمای جامع دارید تا بتوانید برنامه ریزی سفرخود را به بهترین شکل انجام دهید. این مقاله، به شما کمک می کند تا با شناخت دقیق دیدنی ها، هزینه ها و نکات مهم، سفری به یادماندنی و پر از تجارب پیشنهادی را در استانبول رقم بزنید و از لحظه لحظه حضور در این شهر لذت ببرید. اگر قصد سفر به استانبول را دارید رزرو هتل در استانبول را از سفربازی با بهترین قیمت انجام دهید.
جاهای دیدنی استانبول و آشنایی با مکان های گردشگری و تفریحی
استانبول، گنجینه ای از دیدنی ها و تجربیات متنوع است که هر سلیقه ای را پوشش می دهد. از بناهای تاریخی و باشکوه گرفته تا فضاهای طبیعی آرامش بخش، مراکز خرید مدرن و بازارهای سنتی، این شهر همواره چیزی برای شگفت زده کردن بازدیدکنندگان دارد. تنوع جاهای دیدنی استانبول به قدری است که می توان روزها را به گشت وگذار در میان آن ها اختصاص داد.
برای یک تجربه کامل، بهتر است پیش از سفر، لیستی از اولویت های خود تهیه کنید. چه به دنبال غرق شدن در تاریخ باشید، چه تفریحات هیجان انگیز آبی را ترجیح دهید، یا علاقه مند به کاوش در فرهنگ و هنرید، استانبول مقصدی ایده آل است. در ادامه، به معرفی مهم ترین و جذاب ترین مکان های گردشگری و تفریحی این شهر می پردازیم تا به شما در انتخاب بهترین ها کمک کنیم.
جاهای دیدنی استانبول برای گشتی در تاریخ
استانبول با گذشته ای پر افتخار، رد پای تمدن های بزرگ را در خود حفظ کرده است. معماری های قدیمی، بناهای تاریخی با قدمت چند صد ساله، کوچه های سنگ فرش شده و فضاهای فرهنگی عمیق، گواهی بر غنای تاریخی این شهر هستند. قدم زدن در مناطق قدیمی استانبول، همچون سفر در زمان است. اگر مشتاق کشف جاذبه های تاریخی استانبول هستید، از خواندن ادامه مطلب غافل نشوید.
ایاصوفیه؛ نماد تاریخی استانبول
ایاصوفیه، بنایی است که ترکیبی خیره کننده از سبک های بیزانسی و اسلامی را در خود جای داده است. این سازه که ابتدا در قرن ششم به عنوان کلیسایی عظیم ساخته شد، پس از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد دوم به مسجد تبدیل شد. این موزه یا مسجد، شاهکاری از دوران بیزانس و امپراتوری عثمانی هاست و از آن به عنوان مهم ترین نماد عرفانی ترکیه یاد می کنند که بین ادیان اسلام و مسیحیت پیوند ایجاد می کند. ایاصوفیه در قسمت اروپایی استانبول و در منطقه مرکزی شهر (سلطان احمد) واقع شده است. بازدید از آن در تمام روزهای هفته امکان پذیر است.
مسجد سلطان احمد؛ شاهکار معماری با شش مناره
مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی، یکی از زیباترین مساجد جهان و از جاذبه های اصلی گردشگری استانبول است. طراحی چشم نواز کاشی های آبی رنگ و گنبدهای پیاپی، جلوه ای روح بخش به این بنای مذهبی بخشیده اند. ساخت این مسجد، در قرن هفدهم و به دستور سلطان احمد آغاز شد تا رقیبی برای ایاصوفیه باشد. نکته جالب اینکه، مناره های شش گانه این مسجد نتیجه یک سوءتفاهم زبانی بودند که منجر به خلق اثری منحصر به فرد شد. این شاهکار کم نظیر، ساخته دست معمار عثمانی «محمد صدفکار» بوده و نزدیک مسجد ایاصوفیه قرار دارد. بازدید از این مسجد برخلاف بسیاری از مکان های دیدنی استانبول رایگان است.
کاخ توپکاپی؛ اقامتگاه سلطنتی امپراتوری عثمانی
کاخ توپکاپی، زمانی مقر اصلی امپراتوران عثمانی بود. این کاخ که در سال ۱۴۷۸ به دستور سلطان محمد دوم ساخته شد، شامل بخش های گوناگونی مانند: حرمسرا، خزانه داری و کتابخانه است که روایت گر شکوه و قدرت امپراتوری عثمانی هستند. این کاخ در محله سلطان محمد، در ۵ دقیقه ای مسجد ایاصوفیه و در نزدیکی امینونو واقع شده است. بخش های جذاب و دیدنی این کاخ آنقدر زیاد و متنوع است که نمی توانید همه آن را در یک بازدید یک یا دوساعته ببینید و حداقل نصف روز وقت لازم دارید. این کاخ همه روزه به جز صبح های تعطیلات مذهبی برای بازدید همه باز است.
کاخ دولما باغچه؛ نماد تجمل و شکوه عثمانی
کاخ دولما باغچه، یکی از لوکس ترین جاهای دیدنی استانبول است. این کاخ با داشتن ۲۸۵ اتاق، ۴۴ تالار، فرش های ابریشمی، ۱۴ تن طلا و بزرگ ترین لوستر کریستالی جهان، نماد اوج تجمل در عصر عثمانی به شمار می رود. اتاق ساده ای که آتاتورک، بنیان گذار جمهوری ترکیه، در آن درگذشت نیز در این کاخ قرار دارد. این کاخ باشکوه ۴۴ تالار، ۲۸۵ اتاق و ۶۸ سرویس بهداشتی دارد. برای تزیین سقف آن ورقه هایی از جنس طلا بالغ بر ۱۴ تن طلا به کاررفته و ۱۳۱ فرش دستباف ابریشمی کف کاخ را پوشانده است. این کاخ بجز روزهای دوشنبه و پنجشنبه پذیرای علاقه مندان و بازدیدکنندگان خواهد بود.
برج گالاتا؛ دیدبانی تاریخی با چشم اندازی رمانتیک
برج گالاتا، سازه تاریخی استانبول است که در قرن چهاردهم، برای نظارت بر دریای مرمره ساخته شد. این برج ۹ طبقه با سقف مخروطی اش نه تنها کاربرد نظامی و امنیتی داشته، بلکه در دوره هایی زندان و مرکز دیده بانی بوده است. امروزه، بازدید از بالای برج و تماشای چشم انداز ۳۶۰ درجه ای استانبول، بدون شک تجربه ای فراموش نشدنی برای گردشگران خواهد بود. بر بالای این برج رستورانی احداث شده که بهترین غذاهای ترکی در آن سرو می شود و لذت بازدید از آن را برای علاقه مندان دوچندان می کند. این بنا تا سال ۱۷۴۹ بلندترین ساختمان استانبول بوده است.
آب انبار باسیلیکا؛ شگفتی زیرزمینی استانبول
آب انبار باسیلیکا یا «یره باتان سیسترن»، یکی از عجایب تکنولوژی در زمان خود بوده و شگفتی های استانبول است. این آب انبار در قرن ششم و به دستور امپراتور روم ساخته شده و از همان زمان تأمین کننده آب ساکنان استانبول بوده است. برای رفتن به این آب انبار بایستی ۵۲ پله به زیرزمین بروید و آب انباری با طول ۱۴۰ متر و عرض ۷۰ متر با ۳۳۶ ستون بزرگ به ارتفاع ۹ متر را مشاهده کنید. این مکان دیدنی همه روزه برای استقبال از علاقه مندان آماده پذیرش گردشگران است.
قلعه یدیکوله (هفت برج)؛ ماجراجویی در دل تاریخ
قلعه یدیکوله درواقع یک شروع خیلی خیلی قدیمی مربوط به سال ۳۹۰ میلادی دارد. زمانی که یکی از امپراتوران رومی، دستور ساخت یک قوس بدون دیوار را داد و اسمش را قوس پیروزی گذاشت. بعد از آن کم کم دیوارهای مرزی اطراف شهر کشیده شدند و این قوس یا همان دروازه طلایی بخشی از ورودی قسطنطنیه شد. بعد از مدتی دیگر این بنا نه یک دروازه بلکه یک قلعه با چند برج بود که کارهای رصد را در آن انجام می دادند و از همه مهم تر، محل نگهداری زندانی ها و اعدام آن ها بود. این قلعه بجز دوشنبه ها، بقیه ایام هفته از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر برای بازدید باز است.
کلیسای چورا؛ موزاییک های بیزانسی بی نظیر
یکی از مهم ترین مراکز و جاهای دیدنی استانبول که از نظر توریستی نسبت به سایر جاذبه های گردشگری به این شهر زیاد توجه نشده است، کلیسای چورای استانبول است. این کلیسا در ابتدا به عنوان کلیسای بیزانسی احداث شده، سپس به مسجد تبدیل شده و هم اکنون هم به عنوان موزه استفاده می شود. این کلیسا به لحاظ معماری، کاشی و موزاییک های به کاررفته با نقاشی های زندگی حضرت عیسی و مریم مقدس بسیار زیبا در ساخت آن، ارزش رفتن و بازدید را دارد. این کلیسا در تمام روزهای هفته به استثنای چهارشنبه ها از ساعت ۹ صبح الی ۷ عصر پذیرای بازدیدکنندگان علاقه مند به تاریخ و تمدن ترکیه است.
میدان هیپودروم (میدان سلطان احمد)؛ قلب تاریخی شهر
میدان هیپودروم یا میدان اسب دوانی استانبول از دیگر مراکز و جاهای دیدنی استانبول است که در زمان امپراطوری روم به وجود آمده و بزرگترین میدان اسب سواری جهان شده است. این میدان در منطقه سلطان احمد که از قدیمی ترین مناطق استانبول است قرار دارد و به همین سبب به میدان سلطان احمد مشهور شده است. در زمان های قدیم مسابقات هیجان انگیزی مانند اسب سواری و ارابه رانی برگزار می شده که از پرطرفدارترین مسابقات ورزشی در زمان یونان قدیم بوده است. این میدان همچنین میزبان و محل برگزاری مراسم هایی مانند مراسمات رسمی دربار، رژه و تاجگذاری هم بوده است.
مسجد سلیمانیه؛ آرامش و شکوه عثمانی
این مسجد باشکوه در سال ۱۵۵۶ میلادی به دستور سلطان سلیمان معروف بنا شده است. در حال حاضر دو مزار زیبا نیز در باغ پشتی مسجد قرار دارد که متعلق به سلطان سلیمان و خرم سلطان همسر ایشان است و هر ساله افراد زیادی از آن دیدن می کنند. در حیاط اندرونی مسجد سلیمانیه چهار مناره وجود دارد که تعداد این مناره ها بی دلیل نبوده و پادشاه آن زمان قصد داشته به این طریق در تاریخ، انتصاب خود را به عنوان چهارمین پادشاه عثمانی ثبت کند. این مسجد تاریخی نیز در روشنایی و آرامشی که بر فضای آن حاکم است، توانسته از مسجد ایاصوفیه پیشی بگیرد.
مسجد رستم پاشا؛ گوهری پنهان در میان کاشی ها
یکی دیگر از مساجد که در زیبایی به گوهر پنهان استانبول معروف است، مسجد رستم پاشای استانبول نام دارد. در سال ۱۵۶۱، رستم پاشا معمار سینان معروف را مأمور به بنای مسجدی زیبا در یکی از پرازدحام ترین نقاط شهر کرد. به همین دلیل فضای مسجد رستم پاشا در مقایسه با سایر مساجد تاریخی استانبول کوچکتر بوده و به خاطر قرارگیری در نقطه شلوغ شهر، در زیر آن نیز مغازه هایی ساخته شده تا از نظر مالی تأمین کننده خرج و مخارج مسجد باشند. از نمای بیرون، این مسجد چشم انداز جذابی ندارد؛ اما زیبایی این مسجد در دکوراسیون و طراحی داخلی بی نظیر آن است. بازدید از آن برخلاف اکثر جاهای دیدنی استانبول رایگان است.
مسجد عزیز محمد هدائی؛ خانه ای برای گربه ها
مسجد عزیز محمد هدائی بیشتر از این که به سال ساخت و معماری و این چیزهایش معروف شود به امام جماعت نازنین و دل نازکش معروف شده که چهره واقعا دوست داشتنی از اسلام را به مردم دنیا نشان داده است. مصطفی افه امام جماعت مسجد عزیز محمد در روزهای سرد زمستان در مسجد را به روی گربه ها باز گذاشت و حالا گربه ها بین نمازگزارها می پلکند و از سرودوش مصطفی بالا می روند. این گربه های بی خانمان دیگر جزئی از دیدنی های مسجد محسوب می شوند که پشت صف های نماز، روی فرش لم می دهند و به مردم مهربان اهل مسجد نگاه می کنند. مسجد محمد عزیز در محله اسکودار قرار دارد.
مسجد اورتاکوی؛ عروس مرمرین بسفر
هر چیزی که درباره شکوه مساجد دوران عثمانی شنیده اید را احتمالا در مسجد اورتاکوی می بینید. اصلا اگر یک مسجد ساده هم بود، با قرارگیری کنار اسکله و پنجره هایی رو به بسفر زیباییش چند برابر می شد. حالا که دیگر خودش هم عروس مرمرین اسکله اورتاکوی است. نمایی که از بیرون اورتاکوی می بینید، یک ساختمان ساده نیست. این مسجد تاریخی، با سنگ های مرمر و آذرین، صبح ها سفید و غروب ها صورتی دیده می شود. نقش های برجسته روی سنگ ها حتی از داخل عکس ها هم معلوم است. برای ورود به مسجد هم باید پوشش مناسب حال وهوای این مکان را داشته باشید یا از ورودی مسجد پوشش مخصوص بگیرید.
پارک های ساحلی و موضوعی و تفریحات استانبول
استانبول فراتر از یک شهر تاریخی و فرهنگی، بهشتی برای دوستداران طبیعت و هیجان نیز هست. اگر در فکر سفری متفاوت به استانبول هستید، این جاذبه های طبیعی و تفریحی، فرصت ناب شما برای کشف چهره ای دیگر از این شهر هستند. در این بخش، با ترکیبی از آرامش سواحل، هیجان شهربازی ها و زیبایی پارک های طبیعی آشنا می شوید که هر کدام می توانند تجربه ای خاص و فراموش نشدنی را برایتان رقم بزنند.
سواحل استانبول؛ آرامش و هیجان در کنار دریا
وجود دو دریا در اطراف استانبول باعث شده تا این شهر، سواحلی دیدنی و متنوع داشته باشد. سواحل استانبول ترکیبی از آرامش دریا، تفریحات مهیج و امکانات رفاهی کامل هستند که برای هر سلیقه ای گزینه ای مناسب ارائه می دهند. ساحل نان استاپ در منطقه کیلیوس، یکی از پرطرفدارترین سواحل استانبول برای ورزش های گروهی، شنا و موج سواری است. ساحل بورک که در شمال استانبول واقع شده، محیطی آرام، تمیز و دوستانه دارد و با امکانات تفریحی گسترده مثل ویندسرفینگ، قایق سواری، فوتبال و بدمینتون ساحلی، یکی از بهترین گزینه ها برای خانواده ها و گردشگران جوان است. ساحل اوزن آی، به دلیل فضای طبیعی بکر، امکان کمپینگ، پیک نیک و همچنین تفریحاتی مانند غواصی و اسکی روی آب شناخته شده است. ساحل طلایی، با امکانات تفریحی متنوع مانند موج سواری، کایت سواری، بازی های ساحلی و اسکله های دیدنی، یکی از کامل ترین سواحل استانبول است. ساحل سوما، ساحلی خصوصی با وسعت چشمگیر است که به دلیل رویدادهای شبانه، کلاس های یوگا، باشگاه بدنسازی و کنسرت های پرشور، به مکانی محبوب برای جوانان تبدیل شده است.
جزایر استانبول؛ آرامش در دل دریای مرمره
جزایر اطراف استانبول، مکان هایی آرام و دل فریب برای فرار از شلوغی شهر هستند. این جزایر با طبیعتی بکر، ساختمان های تاریخی، کلیساهای قدیمی و تفریحات متنوع فرصت عالی برای یک روزگردی به یاد ماندنی را فراهم می کنند. بیوک آدا، بزرگ ترین جزیره استانبول، به خاطر چشم اندازهای طبیعی، کلیساهای تاریخی و خیابان های بدون خودرو معروف است. هیبلی آدا با معماری تاریخی، کلیساهای بیزانسی و طبیعت آرامش بخش، دومین جزیره بزرگ استانبول است. کاشیک، جزیره ای کوچک با شکل قاشق است که بیشتر جنبه خصوصی دارد و فقط با مجوز یا تورهای خاص می توان از آن بازدید کرد. بورگاز آدا، این جزیره در گذشته، محل زندگی اقلیت های یونانی بوده و هنوز هم حس و حال سنتی خود را حفظ کرده است. گالاتاسرای، این جزیره تفریحی کوچک، متعلق به باشگاه گالاتاسرای است و امکاناتی چون استخر، رستوران و ورزش های آبی دارد. برای رفتن به جزیره بیوک آدا ترکیه باید سوار کشتی شوید چون تنها راه از مسیر دریا است.
پارک های طبیعی استانبول؛ لحظاتی خاص در فضایی جذاب
در میان جاذبه های شهری، پارک های طبیعی استانبول فرصتی طلایی برای آرامش و لذت بردن از فضای سبز و مناظر بی نظیر فراهم می کنند. پارک اولوس در منطقه ای مرتفع با چشم اندازی کم نظیر به بسفر، مکانی آرام برای نوشیدن قهوه و فضایی مناسب برای زوج ها و علاقه مندان به عکاسی طبیعت است. پارک ماچکا پارکی مجهز به استخر، زمین بازی، مسیر پیاده روی و تله کابین است که تفریح و ورزش را برای تمام سنین مهیا می کند. پارک ییلدیز، از قدیمی ترین پارک های استانبول است که ترکیبی از معماری عثمانی و طبیعتی چشم نواز را ارائه می دهد. پارک طبیعت مهرآباد با درختان کهنسال و چشم انداز زیبای بسفر، یکی از بهترین گزینه ها برای پیک نیک و دوچرخه سواری در استانبول شناخته می شود. پارک امیرگان در نزدیکی تنگه بسفر، با وسعت قابل توجه، گونه های نادر گیاهی و باغ های لاله، یک گزینه عالی برای گردش و عکاسی است. پارک فنرباغچه پیست دوچرخه سواری، زمین فوتبال، زمین بازی کودکان و تفرجگاه ساحلی هم دارد. این پارک شبانه روزی باز است و هزینه ورودی ندارد. پارک ساحلی مودا، با شلوغی و سروصدا میانه خوبی ندارید در پاییز و زمستان و اگر عاشق رفت وآمد هستید چله تابستان حتما در پارک ساحلی مودا چرخی بزنید.
غارها، تنگه ها و تپه های استانبول؛ طبیعت بکر در دل یک شهر تاریخی
استانبول، فراتر از جاذبه های فرهنگی، دارای مناظری شگفت انگیز در دل طبیعت است. غار یاریم بورگاز در منطقه باشاک شهیر استانبول، یکی از کهن ترین غارهای ترکیه است که قدمتش به دوران پیشاتاریخ بازمی گردد. تنگه بسفر، شاه راهی آبی است که دریای مرمره را به دریای سیاه متصل کرده و استانبول را به تنها شهری در جهان تبدیل کرده که در دو قاره، گسترده شده است. این تنگه، از قلب استانبول عبور می کند و منظره باشکوهی از کشتی ها، پل ها و سواحل پر جنب وجوش را ارائه می دهد. تپه پیر لوتی که در قسمت اروپایی استانبول بر فراز خلیج شاخ طلایی قرار دارد، به دلیل چشم انداز رؤیایی به شهر، از محبوب ترین مقاصد گردشگران است. تپه چاملیجا، بلندترین تپه استانبول است که در بخش آسیایی شهر و منطقه اسکودار قرار دارد. این تپه با ارتفاع ۲۸۸ متر از سطح دریا، منظره ای پانورامایی از بسفر، شاخ طلایی و حتی جزایر پرنس ارائه می دهد.
شهربازی های استانبول؛ ترکیب هیجان، خنده و ماجراجویی
استانبول، خانه برخی از هیجان انگیزترین شهربازی های ترکیه است که برای کودکان و بزرگسالان، تجربه ای متفاوت از سرگرمی را رقم می زنند. موی پارک بزرگ ترین شهربازی سرپوشیده در ترکیه است که در دو طبقه مرکز خرید مال آف استانبول قرار دارد. کیدز موندو استانبول یک شهربازی آموزشی و تعاملی است که کودکان را وارد دنیای واقعی مشاغل می کند. کیدزانیا استانبول، بخشی از یک برند بین المللی است که کودکان را به دنیای واقعی بزرگ سالان می برد. بستانجی لوناپارک یکی از معروف ترین شهربازی های بخش آسیایی استانبول است که با بازی های مهیج مثل اختاپوس، تونل وحشت، راک اند رول و قطار ریلی، ضربان قلب شما را بالا می برد. ویالند یا اسفانبول از بهترین پارک های موضوعی جهان با ۲۹ بازی جذاب و سرگرم کننده، فروشگاه سوغاتی و ۱۲ کافه رستوران، یک روز به یادماندنی را برایتان می سازد. اسنوپارک استانبول با برف طبیعی، راهی همیشگی برای حس سرمای زمستان را برایتان باز کرده است. پارک دلفین ها با نمایش این موجودات بانمک شروع می شود و درصورت تمایل شما، با شنا همراه دلفین ها ادامه پیدا می کند. آکواریوم استانبول، انواع مختلف ماهی ها و آبزیان دریاها و اقیانوس های نقاط مختلف جهان را در خود جای داده است. این آکواریوم که در دو طبقه و در مساحتی حدود ۲۲ هزار مترمربع ساخته شده و بیش از ۱۷ هزار گونه جانوری در آن نگهداری می شود.
موزه ها و دنیای فرهنگی جاهای دیدنی استانبول
استانبول با بیش از ۸۰ موزه متنوع، مکانی عالی برای علاقه مندان به تاریخ، هنر و فرهنگ شناخته می شود. اگر به دنبال تجربه ای فرهنگی و متفاوت در سفر خود هستید، بازدید از موزه های استانبول را در برنامه سفر خود قرار دهید. این شهر با پیشینه ای پرشکوه از دوران بیزانس، خانه مجموعه ای از کلیساهای تاریخی است که بازتاب دهنده تنوع مذهبی و فرهنگی این شهر هستند. علاوه بر این، حمام های ترکی، سینماها و تئاترها نیز بخشی جدایی ناپذیر از دنیای فرهنگی استانبول هستند که تجربه ای عمیق از این شهر را به ارمغان می آورند.
موزه های استانبول؛ گنجینه های تاریخی و فرهنگی در دل شهر
موزه پرا در میان موزه های هنری استانبول، جایگاهی ویژه دارد. این موزه با دارا بودن مجموعه ای غنی از آثار قرون ۱۷ تا ۲۰ میلادی، محلی مناسب برای شناخت سیر تحول هنر در ترکیه و جهان است. موزه ساکیب سابانچی، یکی از موزه های خصوصی و کمتر شناخته شده استانبول است که با فضایی آرام و مجموعه ای ارزشمند از آثار هنری، شما را شگفت زده خواهد کرد. موزه هنر مدرن استانبول اگر به هنر معاصر علاقه دارید، یکی از بهترین مکان ها برای شما خواهد بود. موزه کارییه در دل یکی از مناطق تاریخی استانبول قرار دارد که قبلا کلیسا و سپس مسجد بوده است. این بنا با موزاییک کاری ها و نقاشی های دیواری شگفت انگیز، نمونه ای زیبا از تلفیق هنر بیزانسی و معماری اسلامی است. موزه باستان شناسی استانبول، کلکسیون کامل و ارزشمندی از هنرهای مختلف از جمله نقاشی، ابزارآلات اندازه گیری، عکس هایی از استانبول قدیم، سرامیک و موزاییک هاست. موزه گازهانه، با ۱۳۰ سال قدمت، یکی از فرهنگی ترین، علمی ترین و جذاب ترین جاهای دیدنی استانبول آسیایی محسوب می شود. موزه اسباب بازی استانبول، بیش از ۴۰۰۰ اسباب بازی قدیمی از جاهای مختلف دنیا را در خود جای داده است. موزه باریش مانچو، دیسکوگرافی آلبوم ها، لباس ها، انگشترها و وسایل شخصی او، جوایز مختلف، هم چنین نقاشی هایش را درحالی می بینید که آهنگ های بی نظیر خودش برایتان پخش می شود.
کلیساهای استانبول؛ میراث مسیحیت در دل یک شهر مسلمان
استانبول با پیشینه ای پرشکوه از دوران بیزانس، خانه مجموعه ای از کلیساهای تاریخی است که بازتاب دهنده تنوع مذهبی و فرهنگی این شهر هستند. کلیسای سنت آنتوان پادوا که در خیابان استقلال و در قلب محله بی اوغلو استانبول قرار دارد، یکی از بزرگ ترین و زیباترین کلیساهای کاتولیک در این شهر تاریخی است. کلیسای سنت استفان یا کلیسای بلغار استانبول، یکی از بناهای تاریخی کم نظیر و نمادین شهر است که با ساختار چدنی خود از سایر کلیساها متمایز می شود. کلیسای سنت پیتر و سنت پل استانبول، از تاریخی ترین و پر فراز و نشیب ترین کلیساهای این شهر است که ریشه در قرن سیزدهم دارد. کلیسای ایا ایرنه، یکی از نخستین کلیساهای بیزانسی استانبول است که در حیاط اول کاخ توپکاپی قرار دارد و پیش از ساخت ایاصوفیه، به عنوان کلیسای جامع قسطنطنیه شناخته می شد.
تجربه ای سنتی با حمام های ترکی در استانبول
حمام های ترکی در استانبول، ریشه در سنت های امپراتوری عثمانی دارند و در ابتدا با هدف حفظ بهداشت و پاکیزگی عمومی ساخته شدند. با گذر زمان، این حمام ها به مکان هایی برای معاشرت، رهایی از خستگی و حتی انجام آیین هایی مانند حمام عروس و داماد تبدیل شدند. معماری خاص، فضای گرم و بخار آلود و استفاده از سنگ مرمر در ساخت آن ها باعث شده تجربه حضور در این حمام ها همچنان برای گردشگران و اهالی شهر جذاب باشد. حمام خرم سلطان، یکی از باشکوه ترین حمام های سنتی است که در نزدیکی ایاصوفیه و مسجد آبی قرار دارد. حمام چال اوغلو، در نزدیکی بازار بزرگ استانبول، حمامی تاریخی با حال و هوایی کاملاً سنتی به چشم می خورد. حمام گالاتاسرای، در منطقه بی اوغلو، حمامی قرار گرفته که شما را به قرن پانزدهم میلادی بازمی گرداند. حمام کیلیچ علی پاشا، در محله کاراکوی قرار دارد و معماری آن توسط معروف ترین معمار عثمانی، سنان، طراحی شده است. حمام سلیمانیه، در نزدیکی مسجد سلیمانیه، حمامی با قدمت ۵۰۰ ساله واقع شده که طراحی آن نیز اثر معمار سنان است. حمام چینیلی، در منطقه آسیایی استانبول و محله اسکودار قرار دارد و با معماری خاص کاشی کاری شده شناخته می شود.
تجربه ای متفاوت در سینماها و تئاتر استانبول
استانبول برای علاقه مندان به سینما و تئاتر، گزینه های متنوعی را ارائه می دهد. تماشای فیلم و تئاتر در این شهر، تنها دیدن یک اثر سینمایی نیست، بلکه تجربه ای غنی از فرهنگ و سبک زندگی شهری است. سینما اطلس، سینما کادیکوی، سینپلکس کاپیتول، تئاتر Ortaoyuncular، تئاتر Haldun Taner، تئاتر حاربیه از جمله مکان هایی هستند که می توانید در آن ها به تماشای آثار هنری بنشینید. مرکز فرهنگی آتاتورک با سالن اپرا با گنجایش بیشتر از ۲۰۰۰ نفر و سالن تئاتر حدود ۸۰۰ نفری یکی از جاهای دیدنی نزدیک میدان تکسیم است که بسیاری از رویدادهای فرهنگی استانبول را پوشش می دهد.
بازارهای سنتی استانبول برای خرید از محلی ها
استانبول، یکی از محبوب ترین مقاصد خرید در خاورمیانه، میزبان مجموعه ای از مراکز خرید مدرن و بازارهای سنتی است که پاسخگوی نیاز هر سلیقه ای هستند. چه به دنبال خرید از برندهای لوکس جهانی باشید و چه بخواهید در بازارهای محلی به دنبال کالاهای مقرون به صرفه بگردید، این شهر گزینه های فراوانی برایتان دارد. در بافت قدیمی استانبول، بازارهایی نفس می کشند که انگار از دل تاریخ بیرون آمده اند. این بازارها، فرصتی بی نظیر برای آشنایی با هنرهای دستی، خوراکی های سنتی و فضای اجتماعی گرم مردم محلی هستند.
بازار بزرگ استانبول (گرند بازار)؛ بهشت خریداران
بازار بزرگ یا گرند بازار، یکی از قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده جهان، با بیش از ۴۰۰۰ مغازه، به بهشتی برای خریداران تبدیل شده است. در این بازار سنتی می توان انواع صنایع دستی، جواهرات، پوشاک، ادویه، فرش و سوغات را با قیمتی مناسب تهیه کرد. گرند بازار در قرن ۱۵ میلادی بعد از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد عثمانی، بنا شد. طاق ها و بقیه عناصر معماری دوره عثمانی، بسیاری از علاقه مندان به تاریخ و هنری را مجذوب خودش می کند. برای خرید از گرند بازار و گفت وگو با مردم محلی استانبول می توانید هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر به غیر از شنبه ها و روزهای تعطیل رسمی، به محله بایزید در منطقه فاتح استانبول بروید.
بازار ادویه استانبول؛ عطر و طعم مشرق زمین
خوش عطر و بوترین مکان در میان تمام جاهای دیدنی استانبول بازار ادویه استانبول است که به بازار ذرت هم معروف است و هوش از سر هر گردشگری می برد. این بازار شهرت جهانی دارد و بهانه خیلی از توریست ها برای رفتن به ترکیه در کنار دیدار از سایر جاذبه های گردشگری استانبول، بازدید و خرید از بازار ادویه است. بهترین و باکیفیت ترین ادویه های جهان بدون شک متعلق به بازار ادویه از جاهای دیدنی ترکیه استانبول است. در این بازار علاوه بر ادویه محصولات دیگری نیز عرضه می شوند که داروهای گیاهی از جمله مهم ترین آن هاست. انواع مواد غذایی مانند میوه های خشک، آجیل و خشکبار، عسل، انواع چایی و دمنوش ها، زیتون، روغن ها، عودها و سایر خوراکی های عرضه شده در این بازار نیز بسیار خوش مزه و در عالی ترین کیفیت خود قرار دارند.
بازارهای محلی استانبول؛ تجربه ای اصیل از زندگی روزمره
شنبه بازار بشیکتاش، یکی از بازارهای محلی محبوب در میان ساکنان استانبول است که انواع میوه، سبزی، پوشاک نو و دست دوم و لوازم خانگی را با قیمت هایی بسیار مناسب عرضه می کند. سه شنبه بازار کادیکوی در بخش آسیایی استانبول، به تنوع بالای محصولات و قیمت های مقرون به صرفه شهرت دارد. انواع پوشاک، لوازم خانگی، لوازم تزئینی و حتی اجناس دست دوم در این بازار یافت می شود. بازار آراستا، واقع در نزدیکی مسجد آبی، یکی از بازارهای سنتی و تاریخی استانبول است که با فروش صنایع دستی، فرش، پوشاک و سوغات، تجربه ای اصیل از فرهنگ خرید در ترکیه را به بازدید کنندگان ارائه می دهد. بازار محمود پاشا، یکی از گزینه های محبوب برای خرید عمده و ارزان پوشاک و لوازم خانگی در استانبول است.
مراکز خرید مدرن استانبول؛ لذت خریدی لوکس
استانبول شهری است که به زیبایی، گذشته تاریخی را با جلوه های مدرن امروز پیوند زده است. اگر اهل خرید هستید و تجربه ای لوکس، راحت و به روز می خواهید، مراکز خرید مدرن این شهر، شما را شگفت زده خواهند کرد. استانبول مال با بیش از ۳۵۰ فروشگاه، یکی از بزرگ ترین و مجهزترین مراکز خرید این شهر است. زورلو سنتر، یکی از مدرن ترین مراکز خرید استانبول است که با تلفیق فروشگاه های برندهای معتبر، هتل ۵ ستاره، مرکز فرهنگی و امکانات تفریحی لوکس، محیطی چند منظوره برای خرید و تفریح فراهم کرده است. مرکز خرید کانیون با طراحی منحصر به فرد، فضای باز و نورگیر، محیطی دلپذیر برای خریدی آرام و باکیفیت فراهم می کند. ایستینیه پارک با ۳۰۰ فروشگاه لوکس از جمله گوچی، لویی ویتون، شنل و آدیداس، یکی از برترین مراکز خرید استانبول محسوب می شود. سیتیز نیشان تاشی، به عنوان یکی از لوکس ترین مراکز مد و پوشاک شناخته می شود. مرکز خرید جواهیر با بیش از ۳۰۰ فروشگاه، از بزرگ ترین مراکز خرید اروپا است که در منطقه شیشلی قرار دارد.
محله های معروف استانبول
خیابان ها و محله های معروف این شهر، صحنه هایی زنده از فرهنگ، هنر، معماری و سبک زندگی مردم هستند. اگر می خواهید استانبول واقعی را بشناسید، حضور در خیابان ها و محله های معروف استانبول را از دست ندهید. هر یک از محله های استانبول با بافت تاریخی، سبک زندگی و فرهنگ منحصر به فرد، تجربه ای متفاوت از این شهر را به نمایش می گذارند.
محله سلطان احمد؛ قلب تپنده تاریخ استانبول
این محله، قلب تاریخی استانبول است. جایی که مساجد باشکوه، کاخ ها و بازارهای سنتی در کنار یکدیگر، شکوه امپراتوری عثمانی را بازتاب می دهند. بسیاری از جاذبه های کلیدی مانند ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی و آب انبار باسیلیکا در این منطقه قرار دارند و نقطه شروع اکثر سفرها به استانبول محسوب می شود. قدم زدن در این محله، شما را به اعماق تاریخ می برد و با هر قدم، داستانی جدید از گذشته پرفراز و نشیب این شهر را روایت می کند.
محله کاراکوی؛ تلفیق گذشته و حال
کاراکوی، یکی از محله هایی است که گذشته و حال در آن به زیبایی تلفیق شده اند. این منطقه با خیابان های پر جنب و جوش، کافه های خاص، گالری های هنری و حال و هوای جوان پسندش، مقصدی محبوب برای گردشگران و هنردوستان است. معماری صنعتی در کنار بوتیک های مدرن و رستوران های شیک، فضایی منحصر به فرد را ایجاد کرده است.
محله کادیکوی؛ بخش آسیایی پرشور
کادیکوی که قدمت آن به دوران بیزانس برمی گردد، در بخش آسیایی استانبول قرار دارد و با فضای هنری، بازارهای پررونق و نزدیکی به دریا، محبوب علاقه مندان به خرید و آرامش است. این محله میزبان کافه ها، رستوران ها، بازارهای محلی و خیابان های پر جنب و جوش است که تجربه ای متفاوت از استانبول را ارائه می دهد.
محله شیشلی؛ چهره مدرن استانبول
شیشلی با آسمان خراش ها، مراکز خرید لوکس و خیابان های پهن، چهره مدرن و پیشرفته استانبول را به نمایش می گذارد. این محله، مرکز تجارت و مد در استانبول است و میزبان بسیاری از برندهای بین المللی و مراکز خرید بزرگ است. شیشلی همچنین دارای هتل های لوکس و رستوران های باکیفیت است که آن را به مقصدی محبوب برای خریداران و علاقه مندان به زندگی شهری تبدیل کرده است.
محله مودا؛ آرامش و چشم انداز بسفر
مودا، با چشم اندازی تماشایی به بسفر و حال و هوایی خاص، یکی از دلنشین ترین محله های بخش آسیایی استانبول است. سفر با کشتی به مودا، فرصتی عالی برای فرار از شلوغی و لذت بردن از زیبایی های طبیعی و آرامش بخش دریا فراهم می کند. این محله با کافه های دنج، پارک های ساحلی و فضایی آرام، مکانی ایده آل برای استراحت و گشت وگذار است.
محله ببک؛ لوکس و دلنشین
محله ببک استانبول که از محبوب ترین جاهای گردشگری استانبول است، به قرن های پیش باز می گردد. این محله تاریخی در گذشته یک روستای کوچک برای ماهی گیران یونانی بوده است اما امروزه ببک یکی از جذاب ترین و لوکس ترین محله های استانبول محسوب می شود و ثروتمندان استانبول علاقه زیادی دارند که وقت خود را در این منطقه سپری کنند. این محله در بخش اروپایی استانبول درست در ساحل تنگه بسفر واقع شده که خود یکی از دیدنی ترین محله های استانبول به شمار می آید. رستوران های متنوع و جذابی در این منطقه وجود دارد که همه آن ها غذاها را با بهترین کیفیت به شما ارائه می دهند.
محله امینونو؛ قلب تجاری و تاریخی
امینونو یکی از پر جنب وجوش ترین مناطق استانبول به حساب می آید که در طول تاریخ شاهد رویدادهای مهمی بوده است. این منطقه یکی از مهم ترین مراکز گردشگری شهر است که جاذبه های تاریخی و فرهنگی متنوعی در دل خود دارد. این اسکله که در محله فاتح (بی اوغلو سابق) و در بخش اروپایی این شهر زیبا قرار دارد، از شمال به تنگه بسفر، از جنوب به خیابان استقلال، از شرق به میدان تقسیم و از غرب به خیابان ینی کاپی محدود می شود. فضای کلی منطقه امینونو استانبول ترکیبی از ساختمان های قدیمی با معماری سنتی دوران عثمانی کنار ساختمان های مدرن است که تضاد زیبا و خاصی را در خیابان های این منطقه به نمایش می گذارد.
محله بشیکتاش؛ ترکیبی از سنت و مدرنیته
محله بشیکتاش، یکی از قدیمی ترین و زیباترین مناطق استانبول است که در قسمت اروپایی شهر قرار دارد. این منطقه از شمال با سارییر و شیشلی، از غرب با شیشلی، از جنوب با بی اوغلو و از شرق با تنگه بسفر همسایه است. بشیکتاش، در خیابانی به همین نام قرار دارد که از میدان تکسیم آغاز می شود و تا اسکله ببک ادامه دارد. خیابان های بشیکتاش، همیشه شلوغ و پررفت وآمد است. یکی از جذابیت های این محله، مغازه های کوچک و بزرگ آن است. این مغازه ها، کالاهای متعدد، از لباس و لوازم آرایشی گرفته تا سوغاتی و صنایع دستی را می فروشند. محله بشیکتاش استانبول، رستوران ها و کافه های مختلفی دارد که غذاها و نوشیدنی های متنوعی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
خیابان های معروف استانبول؛ گذرگاه هایی پرآوازه
استانبول تنها با بناهای تاریخی شناخته نمی شود؛ خیابان های معروف استانبول نیز بخشی جدانشدنی از هویت شهری آن هستند. این خیابان ها، ترکیبی از فرهنگ، هنر، خرید، غذا و زندگی شبانه را در یک قاب جمع کرده اند و گردش در آن ها، خود نوعی گردشگری منحصر به فرد به حساب می آید. خیابان فرانسوی یا همان خیابان الجزایر، از پرشورترین خیابان های شبانه استانبول است که با پله های سنگی، کافه های رنگارنگ و موسیقی زنده، فضایی اروپایی و پرانرژی دارد. خیابان استقلال، از شناخته شده ترین خیابان های استانبول است که در بخش اروپایی شهر قرار دارد و با فروشگاه ها، برندهای مطرح، غذاهای خیابانی و تراموای معروف قرمزش، ترکیبی کامل از خرید، تفریح و تجربه فرهنگی ارائه می دهد. خیابان عبدی ایپکچی، در نزدیکی منطقه نیشان تاشی قرار دارد و از لوکس ترین خیابان های استانبول به شمار می رود. خیابان نورعثمانیه، با قدمتی چند صد ساله، یکی از خیابان های اصیل استانبول و محل مناسبی برای خرید اجناس سنتی مانند فرش، جواهرات و صنایع دستی ترکیه است. خیابان نیشان تاشی، نماد شیک پوشی و سبک زندگی لوکس در استانبول است. این خیابان پر از برندهای مطرح جهانی، رستوران های مجلل و کافه های خاص است و جایگاه ویژه ای در دل اهالی و گردشگران دارد.
میدان های معروف استانبول؛ جاذبه هایی همیشگی
میدان های استانبول، بخش مهمی از هویت شهری این کلان شهر تاریخی هستند که با معماری چشم نواز، فضاهای عمومی زنده و دسترسی آسان به جاذبه های گردشگری، مقصدی محبوب برای گردشگران و مردمان محلی به شمار می روند. میدان تکسیم، در منطقه بی اوغلو واقع شده و مرکز رویدادهای اجتماعی، خرید و فرهنگ شهری است. میدان اورتاکوی، با چشم انداز خیره کننده اش به تنگه بسفر و فضایی پرانرژی، یکی از محبوب ترین مناطق برای تفریحات شبانه و تجربه غذاهای خیابانی در استانبول است. میدان سلطان احمد، نقطه ای کلیدی برای دسترسی به آثار برجسته ای چون مساجد، موزه ها و بناهای دوره عثمانی است. میدان امینونو با بازار بزرگ و بازار ادویه شناخته می شود. میدان بشیکتاش، یکی دیگر از میدان های معروف استانبول شناخته می شود که جاذبه های زیادی همچون بلوار بارباروس را در خود جای داده است.
بهترین زمان سفر به استانبول برای گذراندن لحظاتی ناب
اگر می خواهید از سفر به استانبول نهایت استفاده را ببرید، باید بدانید که بهترین زمان سفر به استانبول چه زمانی است. در این بخش، شما را راهنمایی خواهیم کرد تا بتوانید با انتخاب بهترین زمان، یک سفر خاطره انگیز به این شهر زیبا را داشته باشید. شناخت دقیق شرایط آب وهوایی استانبول در ماه های مختلف، می تواند به شما کمک کند تا در بهترین زمان ممکن، از این شهر لذت ببرید و خاطراتی فراموش نشدنی ثبت کنید.
بهترین زمان سفر برای تماشای جاذبه ها
کاوش در مکان های تاریخی مانند: مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی و کاخ توپکاپی برای دوستداران تاریخ ضروری است. برای جلوگیری از ازدحام زیاد، در طول فصل بهار و پاییز سفر خود را برنامه ریزی کنید. آب وهوا در این فصول، معمولاً مطبوع است و آن را برای گشت وگذار بدون ناراحتی از دمای شدید یا مکان های دیدنی شلوغ ایده آل می کند. ماه های آوریل، می، سپتامبر و اکتبر بهترین انتخاب ها هستند.
بهترین زمان سفر برای خرید
اگر خرید هدف اصلی شما است، فرصت های فوق العاده ای برای دوستداران خرید در تمام طول سال در استانبول مهیا هستند. فستیوال خرید استانبول، اغلب در تیر و مرداد برگزار می شود و حراج های باورنکردنی در مراکز خرید، بوتیک ها و بازارهای مختلف ارائه می شود. همچنین، حراج های فصلی در پایان هر فصل (به ویژه زمستان و تابستان) فرصت های خوبی برای خرید با قیمت های مناسب تر فراهم می کنند.
بهترین زمان سفر برای شرکت در فستیوال ها و جشنواره ها
در استانبول، رویدادها و جشنواره های متنوعی در بازه متفاوتی از سال برگزار می شوند؛ اما می توان گفت که بهترین زمان سفر به استانبول برای شرکت در فستیوال و جشنواره ها، فصل بهار است. فستیوال رنگ، جشنواره بین المللی فیلم استانبول، فستیوال گل لاله، جشنواره هیدیرلس و فستیوال بین المللی موسیقی استانبول از جمله رویدادهای مهمی هستند که در این فصل برگزار می شوند و تجربه ای بی نظیر از فرهنگ و هنر ترکیه را ارائه می دهند.
آب و هوای استانبول در یک نگاه
استانبول، در کنار موقعیت جغرافیایی منحصر به فردش، از آب و هوایی متنوع برخوردار است که تجربه سفر به آن را در هر فصل متفاوت و خاص می کند. آب و هوای استانبول، ترکیبی از اقلیم مدیترانه ای و اقیانوسی است. به طوری که تابستان ها گرم و نسبتاً خشک، زمستان ها سرد و مرطوب و بهار و پاییز با هوای معتدل، بهترین زمان ها برای بازدید از این شهر دیدنی محسوب می شوند. دمای هوا در تابستان می تواند به بالای ۳۰ درجه سانتی گراد برسد، در حالی که زمستان ها اغلب با بارش برف و باران همراه است.
غذاهای معروف استانبول سفر به دل طعم ها
استانبول، در کنار زیبایی های طبیعی و میراث باستانی، به واسطه تنوع و کیفیت بالای غذاهای محلی، یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری غذایی در جهان به شمار می رود. غذاهای ترکی ریشه در سنت، فرهنگ و ذائقه مردم این سرزمین دارند و هر لقمه ای از آن ها، داستانی از تاریخ و سبک زندگی مردم ترکیه را روایت می کند. در این بخش، با ۱۰ غذای معروف و محبوب استانبول آشنا شوید و طعم اصالت را در کوچه پس کوچه های این شهر بچشید.
- صدف دریایی میدیه: یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی، صدف های شکم پر با برنج معطر و ادویه که با آبلیمو سرو می شوند.
- مرجیمک کوفته سی: کوفته های گیاهی خوشمزه تهیه شده از عدس قرمز، بلغور، پیاز و سبزیجات تازه.
- علی نازیک کباب: کبابی اصیل و لذیذ که با گوشت بره یا گوساله و پوره بادمجان دودی مخلوط با ماست و سیر تهیه می شود.
- اسکندر کباب: از معروف ترین کباب های ترکیه، شامل ورقه های نازک دونر کباب روی نان پیتا، با سس گوجه فرنگی و ماست.
- یاپراک سارما: برگ موهای پر شده با برنج، سبزیجات و گاهی گوشت چرخ کرده، که به آرامی پخته می شوند.
- ایزگارا بالیک: ماهی کبابی تازه، به ویژه ماهی های بسفر، که اغلب در ساندویچ یا با سالاد سرو می شود.
- دونر کباب: گوشت (مرغ، گوساله یا بره) که به صورت عمودی پخته و برش داده می شود و در نان یا با برنج سرو می گردد.
- مانتی: نوعی کوفته کوچک ترکی که با گوشت چرخ کرده پر شده و با ماست سیردار و سس کره و فلفل سرو می شود.
- پیده: پیتزای ترکی با خمیری نازک و کشیده، که با مواد مختلفی مانند گوشت چرخ کرده، پنیر، سبزیجات یا تخم مرغ پر می شود.
- کونفه: دسر سنتی ترکیه ای از رشته های کادایف پنیری که در شربت شیرین خیسانده شده و با پسته تزئین می شود.
آشنایی با بهترین رستوران های استانبول
استانبول به عنوان یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری دنیا، بهشت واقعی شکم گردها است. این شهر، با تنوع فوق العاده ای از رستوران های لوکس، سنتی، ساحلی و خیابانی، تجربه ای به یاد ماندنی از طعم ها و عطرهای بی نظیر ترکی را برای مسافران رقم می زند. در ادامه، با برخی از بهترین رستوران های استانبول آشنا شوید که امتحان کردنشان سفر شما را کامل تر می کند.
- رستوران هاتای مدنیتلر (Burak): معروف به غذاهای منطقه ای هاتای و نمایش های آشپزی سرآشپز مشهور، بوراک اوزدمیر.
- رستوران نصرت (Nusr-Et): رستوران زنجیره ای استیک خانه مشهور جهانی که توسط سرآشپز نصرت گوکچه اداره می شود.
- رستوران نیکول (Nicole): رستورانی لوکس با چشم انداز خیره کننده از تنگه بسفر، که غذاهای مدرن مدیترانه ای سرو می کند.
- رستوران اسپاگو (Spago): شعبه استانبول رستوران مشهور ولفگانگ پاک، با غذاهای کالیفرنیایی و چشم انداز پانورامیک شهر.
- رستوران میکلا (Mikla): در بالای هتل مارمارا پرا، با غذاهای معاصر ترکی و چشم انداز ۳۶۰ درجه ای از استانبول.
- رستوران حافظ مصطفی ۱۸۶۴: شیرینی فروشی و کافه سنتی با قدمت بسیار، معروف به باقلوا، راحت الحلقوم و دسرهای ترکی.
- رستوران بوهارا اوجاکباشی: رستورانی سنتی با فضای دنج و کباب های ترکی اصیل که در فضای باز پخته می شوند.
- رستوران فریه لوکانتاسی: در کنار تنگه بسفر، با غذاهای عثمانی و ترکی مدرن و محیطی آرام و دلنشین.
- رستوران ۳۶۰ استانبول: رستوران و بار لوکس با چشم انداز ۳۶۰ درجه ای از شهر، که غذاهای بین المللی و ترکی سرو می کند.
- رستوران لوکانتا مایا: رستورانی مدرن با منوی فصلی و خلاقانه، که بر مواد اولیه تازه و محلی تمرکز دارد.
بهترین سوغات استانبول در چمدان
اگر به دنبال خرید یادگاری های خاص و فراموش نشدنی از سفر به استانبول هستید، دنیایی از سوغاتی های رنگارنگ و جذاب در انتظار شما است. در متن ذیل، با فهرستی از محبوب ترین و پرطرفدارترین سوغات استانبول آشنا می شوید که هر کدام می توانند، بخشی از فرهنگ و سنت ترکیه را به خانه شما آورند.
- جواهرات و زیورآلات: به ویژه نقره جات و طرح های سنتی عثمانی.
- صابون روغن زیتون: صابون های طبیعی و دست ساز با رایحه های مختلف.
- باقلوای استانبولی: شیرینی سنتی و لذیذ ترکیه ای که با پسته و شربت شیرین تهیه می شود.
- حوله حمام ترکی (پشتمال): حوله های سبک، جاذب و با طراحی های سنتی.
- فانوس های ترکی: فانوس های شیشه ای رنگی و فلزی که فضایی شرقی ایجاد می کنند.
- ظروف سرامیکی: بشقاب ها، کاسه ها و کاشی های دست ساز با طرح های ایزنیک و سنتی.
- فرش های ترکی: فرش ها و گلیم های دستباف با الگوها و رنگ های غنی.
- راحت الحلقوم (لوکوم): شیرینی ژله ای و نرم با طعم ها و مغزهای مختلف.
- مگنت یخچال: یادگاری های کوچک با نمادهای استانبول.
- چشم نظر: مهره های آبی رنگ برای دفع چشم زخم، در اشکال مختلف.
- ادویه جات: ادویه های معطر و باکیفیت از بازار ادویه.
- قهوه ترک و قهوه جوش: قهوه ریز آسیاب شده و ابزارهای سنتی دم آوری آن.
- چای ترکیه و استکان های کمر باریک: چای سیاه قوی و لیوان های مخصوص آن.
- لباس و منسوجات: پوشاک با طرح های محلی و پارچه های باکیفیت.
استانبول مقصدی است که هر گردشگری را با تنوع بی نظیر خود شگفت زده می کند، از تاریخ باستانی گرفته تا زندگی شبانه پرجنب وجوش و بازارهای رنگارنگ.
بررسی هزینه های سفر به استانبول نکات مهم برای بودجه بندی صحیح
هزینه های سفر به استانبول، به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل: بلیط هواپیما استانبول، حمل و نقل درون شهری، اقامت، خورد و خوراک و بازدید از جاذبه های گردشگری می شود. بلیط هواپیما، بسته به زمان سفر و نوع ایرلاین متفاوت است و هزینه حمل و نقل در استانبول نیز به استفاده از سیستم های حمل و نقل عمومی یا تاکسی بستگی دارد. اقامت در هتل های استانبول یا آپارتمان ها با توجه به نوع و موقعیت مکان اقامت، متغیر بوده و می تواند تفاوت زیادی در هزینه ها ایجاد کند.
همچنین، هزینه های مربوط به خورد و خوراک در رستوران ها یا غذاهای خیابانی قابل تغییر است. از طرفی، بازدید از جاذبه های مختلف استانبول مانند: مساجد، موزه ها و بازارها، برخی رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت هزینه ورودی دارند که بر مجموع هزینه ها اثر می گذارد. در مجموع، با برنامه ریزی دقیق می توان یک سفر مقرون به صرفه یا لوکس به استانبول داشت. برای کاهش هزینه ها می توانید در فصل های کم گردشگر سفر کنید، از اقامتگاه های اقتصادی استفاده کنید و برای غذا از رستوران های محلی یا غذاهای خیابانی بهره ببرید.
حمل و نقل در استانبول راه های آسان جابجایی در شهر
حمل و نقل در استانبول، یکی از نکات مهم برای گردشگران و ساکنان این شهر است که با توجه به سیستم حمل و نقل گسترده، امکان جابه جایی راحت در سطح شهر را فراهم می آورد. با استفاده از انواع وسایل نقلیه عمومی، می توانید به راحتی به اکثر نقاط دیدنی استانبول دسترسی پیدا کنید و از ترافیک های سنگین در ساعات اوج تردد جلوگیری نمایید. استانبول کارت، بهترین راه برای استفاده از اکثر وسایل حمل ونقل عمومی است.
برخی از مهم ترین وسایل حمل و نقل در استانبول عبارتند از:
- مترو: شبکه گسترده مترو که بسیاری از مناطق اصلی شهر را پوشش می دهد و سریع ترین راه برای جابجایی در مسافت های طولانی است.
- تراموا: خطوط تراموا به ویژه خط T1 (کاباتاش-باغچیلار) که از کنار بسیاری از جاذبه های تاریخی مانند سلطان احمد و ایاصوفیه می گذرد، بسیار محبوب است.
- متروبوس: خطوط اتوبوس های سریع السیر که در مسیرهای اختصاصی حرکت می کنند و دو بخش آسیایی و اروپایی شهر را به هم متصل می کنند.
- اتوبوس عمومی: شبکه وسیع اتوبوسرانی که تمام نقاط شهر را پوشش می دهد.
- کشتی های مسافربری (فری): راهی دلپذیر و کارآمد برای جابجایی بین بخش های اروپایی و آسیایی و همچنین بازدید از جزایر.
- قطارهای کابلی (فونیکولار): برای دسترسی به مناطق مرتفع مانند تکسیم و کاباتاش.
- دلموش (تاکسی اشتراکی): ون های کوچکی که در مسیرهای ثابت حرکت می کنند و هزینه کمتری نسبت به تاکسی دارند.
- تاکسی: در سراسر شهر در دسترس هستند، اما ممکن است در ترافیک های سنگین گران و زمان بر باشند.
دیدگاهتان را بنویسید