آمل از اون مناطق سرسبز و خوش آب و هوای شمال کشور که به عقیده خیلی‌ها حقش خورده شده! ممکنه خیلی از مناطق بکرشم دیده باشیم اما ندونیم این جاذبه دقیقا تو آمل واقع شده. مثلا قله دماوند! از هر کسی بپرسی قله دماوند کجاست سینه سپر می‌کنه تهران! در صورتی که این قله با افتخار و سر به فلک کشیده در آمل استان مازندران قرار گرفته. تهرانی‌ها افتخار دیدن قد و قامتش رو دارن. با من سفر به آمل رو تجربه کنین.

پایتخت برنج ایران، همه جوره معروفه. محصولات کشاورزی آمل زبان زده کشورهای خارجیه و حتی قسمتی از صادرات عظیم ایران در این شهر انجام می‌شه. قدمت این شهر به سال‌های خیلی دور برمی‌گرده به قدری وسیع و مهم بوده که یه مدت به عنوان بزرگ‌ترین شهر مازندران شناخته می‌شده‌. پس آمل رو دست کم نگیرین. این شهر دیدنی حتی جاذبه‌های تاریخی مثل آتشکده را در دل جنگل‌های اطراف خود جا داده. با سفربازی همراه باشید تا یک سری به آمل بزنیم و ببینیم از چه مسیرهای برای بازدید طبیعت بکرش رد بشیم.

بهترین مسیر، مسافت تهران تا آمل 

مسیر تهران تا آمل، ۱۸۴ کیلومتره و شما فقط سه ساعت زمان لازم دارید تا خودتون رو به آمل برسونید. به سمت این شهر زیبا که می‌رید چشم‌هاتون فقط زیبایی می‌بینه. جاجرود، بومهن، آبعلی، قلعه دختر، آب اسک، رینه و لاریجان در مسیر سفرتون قرار داره‌. متاسفانه آمل ایستگاه قطار نداره و شما اگه قصد سفر با قطار رو دارید، می‌تونید بلیط‌تون رو برای ایستگاه قائمشهر ساری رزرو کنید. فاصله ساری تا آمل کوتاهه و با خیال راحت از تاکسی‌های اینترنتی یا اتوبوس کمک بگیرید و به آمل خارق‌العاده سفر کنید.

بهترین مسیر، مسافت تهران تا آمل 

آب و هوای آمل در روزهای سال

اصولا آب و هوای شمال کشور در زمستان مرطوب و سرده و در تابستان گرم و شرجی. روزهای بهار یک شمال دست‌جمعی می‌چسبه اونم سفر به آمل، چون دقیقا هوا هم خنکه هم مرطوب!

آیا آمل دریا داره؟ 

یکی از سوالاتی که ذهن افراد رو درگیر می‌کنه دریا داشتن یا نداشتن آمله! این منطقه تقریبا کوهستانیه و نزدیک به مرز دریای خزر نیست‌. اما این شهر پنهان شده در قله‌ها، خالی از آب‌های زمینی نیست و در منطقه‌ کوهستانی‌ش رود پر آب هراز قرار گرفته. اگه قصدتون از سفر به شمال دیدن دریاست، اول یک سری به دریای محمودآباد بزنید و خاطراتی تازه کنید و بعد به سمت شهر آمل حرکت کنید.

جاهای دیدنی برای سفر به آمل

جاهای دیدنی آمل شما رو شگفت‌زده می‌کنه. این شهر شاه‌نشین که مقصد گردشگری شاهان قاجار از جمله ناصرالدین شاه بوده، مزارع و روستاهای سرسبز زیادی داره که به عنوان تفرجگاه بزرگان شناخته می‌شده. آبشارهای معروف و دشت‌های فراخ نه تنها در نوروز، بلکه در تمام روزهای سال پذیرای مهمانان و گردشگران زیادیه که از تهران و دیگر نقاط کشور برای بازدید به این منطقه سفر می‌کنند.

دشت لار با سد زیبایش در سفر به آمل

سد لار در نزدیکی یکی از دشت‌های کوهپایه دماوند که به دشت لار معروفه، قرار گرفته. این دشت که دشت شقایق هم نامیده می‌شه و در بهار ارزش دیدن داره. چون گل‌های تازه در اومدن و شما یک پهنه سبز با گل‌های سرخ و سیاه رو می‌بینید. فاصله تهران تا این جاذبه آمل بسیار کمه و به راحتی می‌تونین در عرض دو ساعت هم از دشت دیدن کنید و هم سری به سد بزنید.

آدرس سد لار: شهرستان آمل، جاده رینه، جاده سد لار، دریاچه سد لار

دشت لار با سد زیبایش در سفر به آمل

آتشکده آمل، یادگار دوران تاریخی شهر

در زمان‌ قبل از حمله اعراب به کشور، دین زرتشت آیین و باور ایرانی‌ها بود و در زمان ساسانیان آتشکده‌های زیادی تاسیس می‌شده.

بیشتر این آتشکده‌ها در همون زمان تخریب می‌شن یا رفته رفته به دست فراموشی سپرده می‌شن، تنها در شهر یزد و کرمان آتشکده‌هایی با قدمت زیاد و دست نخورده باقی موندن، اما در آمل هم بنایی چهار گوشه با متراژ کم در اطراف شهر قرار گرفته. این بنا هم اکنون محل دفن یک فیلسوف ایرانی هم هست. متاسفانه آتش این بنا سال‌هاست خاموش شده و فروغ خودش رو از دست داده.

آدرس آتشکده آمل: آمل، چاک سر، خیابان بهار

رود هراز در میان پل دوازده چشمه

در زمان صفویه رایج بوده که روی هر رودخانه پلی با دهنه‌های طاقی یا اشکال متفاوت دیگه ساخته بشه. مثل سی و سه پل اصفهان! بر روی رود هراز که سال‌های دور خروشان‌تر از امروزه بوده پلی ساخته می‌شه با دوازه دهنه طاقی برای جلوگیری از سیلاب و عبور مردمان، اون زمان‌ها سر تا سر پل درون آب بوده اما به قدری مستحکم ساخته می‌شه که یک آجر هم از این بنا تا سالیان سال نریخته. 

در این روزها حجم آب رودخانه کم شده و تنها سه دهنه طاقی درون آب مشاهده می‌کنین و طرف‌های یک دهنه به جاده کشیده شده.

آدرس پل دوازده چشمه: آمل، شاهاندشت، خیابان منفرد نیاکی، بلوار آزادگان

پل دوازده چشمه

جنگل الیمستان آمل، فراتر از بهشت در زمین

قبل از هر توصیفی درباره الیمستان باید گفت، اگه به آمل رفتید، الیمستان رو به هیچ عنوان فراموش نکنید. قدمت این جنگل به میلیون‌ها سال قبل برمی‌گرده و گونه‌های حیوانی زیادی در این منطقه زندگی می‌کردند. سرسبز بودنش هم به همین علته! الیمستان در بهار دیدن داره، چون گیاهی که در دل خود پرورش می‌ده، خواص دارویی زیادی داره و اتفاقا نامش الیماست. الیما یک نوع تره کوهیه که بومی‌ها هم غذا باهاش درست می‌کنن و هم به عنوان دارویی برای درمان می‌خورنش.

پوشش گیاهی متنوع منطقه، زیست حیوانات، نقش پای رستم، چشمه‌هایی که در سطح جنگل پوشانده شدند و درختان خوش قد و قامت قسمتی از جذابیت‌های الیمستانه. باید دل‌تون رو به دریا بزنید و بازدید از این منطقه رو در فهرست جاهای دیدنی‌تون ثبت کنید.

آدرس الیمستان: شهرستان آمل، جاده الیمستان، خیابان قله، امام‌زاده الیمستان

جنگل الیمستان آمل

دشت آزو، جایی که آرزوی دیدن خیلی‌هاست

قطعا اگه متولد دهه پنجاه و شصت باشید، کارتون بچه‌های کوه‌های آلپ رو دیدید. کیه که دلش نخواد به اون سن برگرده و با آنت در کوه‌های آلپ قدم بزنه. دشت آزو یکی از همون دشت‌هایی که حس و حال آلپ رو داره و شما رو برمی‌گردونه به روزهای کودکی. این دشت به جاده هراز بسیاز نزدیکه و مناسب برای کوه‌پیمایی همه سنینه. روستای تماشایی نوا هم تنها یک کیلومتر با دشت آزو فاصله داره و می‌تونید بعد از گذشتن از این روستا در کوه‌های آلپ ایران قدم بردارید.

آدرس دشت آزو: شهرستان آمل، جاده نوا

دشت آزو

بهترین اقامتگاه‌ها برای سفر به آمل

خوشبختانه به علت گردشگرپذیر بودن آمل همه نوع اقامتگاهی اعم از هتل‌های چند ستاره، اقامتگاه‌های بومگردی و حتی ویلا یافت می‌شه! کافیه بر اساس سلیقه‌تون مقصد اقامتی خودتون رو انتخاب کنید و در سایت سفربازی رزرو هتل های آمل رو پیدا و بعد رزرو کنید.

هتل المپیک شمال آمل

هتل المپیک یک هتل سه ستاره در شهر زیبای آمله و با امکانات، خدمات خاص، فضایی دلباز و رویایی در خدمت مسافران است. 

آدرس هتل المپیک آمل: آمل، کیلومتر ۵ جاده هراز، دوراهی امام‌زاده عبدالله پردیس دانشگاهی شمال

هتل المپیک شمال آمل

بوم گردی نهرسنگی آمل

اقامتگاه بوم گردی نهرسنگی با ظرفیت حداکثر ۶ نفر یکی از کپرهای موجود در محیطی با آب و هوای کوهستانی قرار دارد و با رزرو این اقامتگاه سفری متفاوت رو تجربه می‌کنید.

آدرس بوم گردی نهرسنگی آمل: جاده هراز، ۶۰ کیلومتری تهران، پلوز، جنب رستوران پدر سالار انتهای کوچه سردار سلیمانی شرقی

بوم گردی نهرسنگی آمل

هتل شهر آمل

ساخت این هتل به زمان پهلوی برمی‌گرده. البته نام قبلی‌ش شهرداری بوده و قدیمی‌ها هنوز به این نام می‌شناسنش. در سال ۹۲ برای خدمات‌رسانی بیشتر به مسافران بازسازی می‌شه. این هتل دو طبقه در جوار پل دیدنی و معلق آمل قرار گرفته.

آدرس هتل شهر آمل: آمل، پل معلق روبروی شهرداری

هتل شهر آمل

آمل کجاست؟ چرا این همه خواهان داره؟

 شاید فراموش کرده باشیم اما مازندران و آمل اونجاییه که بنا بر باور تمام ایرانی‌ها آرش کمانگیر بر روی قله دماوند می‌ره و با رها کردن تیر مرز بین ایران و توران را مشخص و جان خودش رو فدا می‌کنه. این منطقه مهم، تاریخ ایران و اساطیری که حتی برای کشور خودشون رو فدا می‌کردند نشون می‌ده‌. در سفر به آمل فراموش نکنید سفربازی همراه‌تونه و در هر جا نیاز یه رزرو اقامتگاه داشتید، ما رو فراموش نکنید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۳ رای