اهل کاشانم، روزگارم بد نیست، تکه نانی دارم، سر سوزن ذوقی… این کلمات حتما براتون آشناست. کاشان یکی از شهرهای دیدنی ایرانه که جاذبه‌های گردشگری زیادی هم داره. هر سال در فصل گلابگیری مسافران زیادی این شهر رو برای سفرهای یکی دو روزه خودشون انتخاب می‌کنن. این شهر علاوه بر گل‌های صورتی محمدی، جاذبه‌های دیدنی زیادی داره. آرامگاه سهراب سپهری شاعر معروف کاشانی یکی از جاهای دیدنی این شهره که بد نیست سری بهش بزنین.

سهراب سپهری یکی از شاعران موج نو شعر فارسی در ادبیات ماست که آثار مشهورش بارها به اشتراک گذاشته شده و خلوص و سادگی اشعارش، طرفداران زیادی رو به خودش اختصاص داده. این شاعر بزرگ زبان فارسی داستان زندگی و ماجرایی داره که در ادامه این مقاله در سفربازی براتون خواهم گفت. برخی از جاهای دیدنی کاشان رو هم براتون معرفی می‌کنم.

آرامگاه سهراب سپهری کجاست؟

سهراب سپهری شاعر ایرانی در سال ۱۳۵۹ و در سن ۵۲ سالگی بر اثر بیماری سرطان خون از دنیا رفت. این شاعر بزرگ در مشهد اردهال و در صحن امامزاده سلطان علی ابن محمد باقر به خاک سپرده شد. روستای مشهد اردهال یکی از جاهای دیدنی کاشانه که در ۴۲ کیلومتری غرب این شهر قرار گرفته. افراد محلی به این شهر مشهد قالی هم می‌گن.

علت این نام اینه که هر سال در هفته دوم مهر در این روستا مراسمی به نام قالی‌شویان برگزار می‌شه. این مراسم بر اساس تقویم شمسی و سال کشاورزی برگزار می‌شه.

آرامگاه سهراب سپهری بسیار ساده و بدون هر سازه یا بنا و بقعه‌ای در قسمت ورودی امامزاده قرار گرفته. کسانی که به این شاعر علاقه دارند حتما موقع رد شدن از آنجا فاتحه‌ای نثارش خواهند کرد. اما باید بگوییم که چنین آرامگاه ساده‌ای در شان مقام و منزلت چنین شاعر و هنرمند بزرگی نیست. اگر ندونین که این آرامگاه اینجا قرار داره، حتما بی‌هوا از کنارش رد خواهید شد، بدون آنکه متوجهش باشید.

تنها جمله‌ای که روی سنگ قبر سهراب سپهری وجود داره و توجه شما رو جلب خواهد کرد قطعه معروف «به سراغ من اگر می‌آیید، نرم و آهسته بیایید، مبادا که ترک بردارد چینی نازک من» است.

آرامگاه سهراب سپهری کجاست؟

چقدر سهراب سپهری را می‌شناسید؟

سهراب سپهری یکی از محبوب‌ترین شاعران و هنرمندان کشور ماست که در اشعارش هنر، فلسفه، فرهنگ و عرفان بسیار پررنگه و این موارد رو به طرز جالبی در شعرهایش به کار برده.

به غیر از نویسندگی، او نقاش معروفی هم بود و در این زمینه هم آثار زیادی از خودش بر جا گذاشته. دلیل این حس هنرمندانه هم بزرگ شدن در خانواده‌ای هنرمند و هنردوست بوده است.

بعد از فارغ‌التحصیلی سهراب سپهری تصمیم گرفت تا در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران درس بخواند. هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه شرکت نفت تهران استخدام شد اما به خاطر روحیات هنرمندانه‌اش بعد از چند ماه استعفا داد.

در سال ۱۳۳۶ راهی اروپا شد و تصمیم گرفت در مدرسه هنرهای زیبای پاریس ثبت نام کند و رشته لیتوگرافی بخواند.

در طی دوران تحصیلش بورسیه تحصیلی او قطع شد و به همین دلیل مجبور شد برای تامین هزینه‌های زندگی‌اش مدتی کارهای پیش پا افتاده مانند خدمات تمیزکاری ساختمان و پاک کردن شیشه‌ها را انجام دهد. به خاطر علاقه‌ای که به فرهنگ کشورهای شرقی داشت، چندین سفر هم به پاکستان، هند، ژاپن داشت و مدتی هم در آنجا زندگی کرد.

داستان بیماری و فوت او

در سال ۱۳۵۸ مشخص شد که سهراب به بیماری سرطان خون مبتلا شده. او خودش را برای درمان به انگلستان رساند، اما بیماری به حدی پیشرفت کرده بود که دیگر کاری نمی‌شد برای او انجام داد. بالاخره در ساعت ۶ عصر روز دوشنبه اول اردیبهشت ۱۳۵۹ سهراب هنرمند و دوست داشتنی در بیمارستان پارس تهران چشم از جهان فرو بست و صحن امامزاده سلطان علی بن محمد در روستای مشهد اردهال آرامگاه ابدی او شد.

هنرمندان همیشه با آثاری که خلق می‌کنند تا همیشه در ذهن‌ها باقی می‌مانند. سهراب سپهری هم از این قاعده مستثنا نبود و برای همیشه در ذهن مردم جاودانه شد.

به خاطر رد پای تصویری که در اشعار سهراب وجود داشت می‌تونین چشماتون رو ببندین و دست در دست سهراب، جهانی رو طی کنین که فکرش رو هم نکردین. همین قدر خلاقانه و همین قدر دوست داشتنی.

او در سال ۱۳۵۵شعرهایش را در مجموعه‌ای با نام هشت کتاب جمع کرد و به چاپ رساند. این مجموعه بی‌نظیر از تاثیرگذارترین مجموعه‌های تاریخ شعر نو در ایران به شمار می‌آید و نشان دهنده سیر معنوی این شاعر در این مسیره. مجموعه اشعار سهراب به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی و … ترجمه شدن.

معرفی آرامگاه

معرفی آرامگاه سهراب سپهری

روستای اردهال علاوه بر اینکه میزبان آرامگاه سهراب سپهری است، در عین حال یکی از روستاهای دیدنی در اطراف کاشان و یکی از جاذبه‌های گردشگری اون به شمار می‌ره که همواره پذیرای مهمانان زیادی به این روستاست. غیر از اینکه از طرفداران این شاعر بزرگ باشید و برای دیدن آرامگاه وی به این روستا بروید، می‌تونین از جاهای دیدنی مشهد اردهال هم بازدید کنین. 

هتل‌های نزدیک برای اقامت

به خاطر آنکه هر ساله بازدیدکنندگان زیادی به این روستا سر می‌زنن. اقامتگاه‌های زیادی هم برای مردم در این روستا ساخته شده که پذیرای مسافران زیادی هستن. شما با مراجعه به سایت سفربازی می‌تونین اقامتگاه‌های نزدیک به آرامگاه سهراب سپهری رو در سایت بیابید.

 

امکانات اطراف آرامگاه

با توجه به تعداد بازدیدکنندگان از آرامگاه سهراب سپهری امکانات و خدماتی برای راحتی مسافران در اطراف امامزاده تعبیه شده که مشکلاتی برای مسافران پیش نیاید. سرویس بهداشتی، فست فودی‌ها، رستوران‌ها، پارکینگ عمومی و … از مهم‌ترین ویژگی‌های گردشگری این ناحیه بوده و راحتی شما را فراهم می‌کند.

در اطراف امامزاده زائرسراهایی نیز در نظر گرفته شده است که شما می‌توانید برای اقامت خود از آن‌ها استفاده کنید. این زائرسراها معمولا ارزان‌قیمت‌تر هستند و می‌تونن رضایت مسافران و علاقه‌مندانی که به این روستا مراجعه کردن به دست بیارن.

جاهای دیدنی کاشان

همان طور که گفتیم شما با سفر به کاشان می‌تونین جاذبه‌های گردشگری زیادی رو در این شهر بیابین که در نوع خود بی‌نظیر هستن و سفر شما رو زیبا خواهند کرد. از مهم‌ترین جاهای دیدنی کاشان می‌توان به خانه بروجردی‌ها، خانه طباطبایی‌ها، خانه عباسیان، باغ فین کاشان و بسیاری از جاهای دیگر اشاره کرد که هر یک در نوع خود با ابهت و بی‌نظیر هستن.

باغ فین کاشان بنایی باشکوه است که تلفیقی از معمار و باغ‌های ایرانی به شمار می‌ره. حمام فین یکی از سازه‌های مهم معماری در کاشانه که بخش مهمی از تاریخ دوران صفوی تا قاجار رو به تصویر می‌کشه. خانه طباطبایی‌ها هم که از جاذبه‌های شگفت‌انگیز و دلبرانه کاشانه که دیدنش اصلا خالی از لطف نیست.

سازه خانه عباسیان یکی دیگر از سازه‌های سنتی و قاجاری این شهره که معماری ویژه و متفاوتش حتما شما را جذب خود می‌کند. خانه عامری‌ها هم جذابیت‌های ویژه‌ای داره که می‌تونین دیدنش رو به تمام دوستانتون توصیه کنین.

اگر به آرامگاه سهراب سپهری و روستای مشهد اردهال سری زدین حتما برای ما از جاذبه‌های دیدنی این روستا که در این مقاله نیومده بنویسین که ما هم در موردش بیشتر بدونیم.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای