بازار تهران همیشه به عنوان مرجعی برای خریدهای به صرفه و اقتصادی بین اقشار مختلف و گوناگون مطرح بوده است. کمتر پیش  می‌آید برای خرید یک کالا از چندین مغازه و این روزها صفحات شبکه‎‌های اجتماعی استعلام قیمت نگیریم و دست آخر هم برای خرید به بازار بزرگ تهران نرفته باشیم.

با این احوال هستند خریدارانی که برای خرید کالای عمده از شهرهای دور و نزدیک عازم تهران و بازار بزرگ هستند و قصد ماندن در کلانشهر تهران را نداشته باشند.

مروری بر تاریخ بازار بزرگ تهران

تاریخ را همیشه فاتحان می‌نویسند. اما جدال بر سر این موضوع هست که بازار بزرگ را باید در کارنامه کدام دوره پادشاهی در تهران نوشت. عده‌ای ناصرالدین شاه را موسس می‌دانند و عده‌ای هم اعتبار ساخت چنین بنایی را به شاه طهماسب صفوی می‌دهند. اما آنچه مشخص است و کمتر محل بحث، اینکه به نظر می‌رسد بازار بزرگ تهران در دوره شاه صفوی بنایی روباز بوده است و در ایام سلطنت شاه قاجار به شکل بنای امروزی و بازاری مسقف در آمده است. اما اشاره به این حقیقت تاریخی هم خالی از لطف نیست که بخش بین الحرمین در بازار بزرگ تهران در زمان سلطنت محمدشاه قاجار بنا شد و سرای امیر هم در دوره ناصرالدین شاه ساخته و افتتاح شد. با روی کار آمدن دوره پهلوی و با نزدیک شدن به دروازه‌های تمدن بزرگ، بازار تهران کمی از دوران فروغ خود فاصله گرفت، اما جایگاهش همچنان به عنوان مرکز فعالیت های اقتصادی حفظ و ماندگار شد.

این میدان در گذشته با نام میدان ارگ هم در میان اهالی تهران شهرت داشته است.

بازار بزرگ تهران کجاست؟

منطقه ۱۲ تهران سالهاست میزبان بازار بزرگ تهران بوده است. منطقه‌ای با بزرگی یک کیلومتر مربع که به خیابان‌های پانزده خرداد و مولوی، مصطفی خمینی و خیام محدود می‌شود. اگر قصد دارید با وسایط نقلیه شخصی به بازار تهران بروید، پیشنهاد می‌کنیم که این کار را انجام ندهید. قرار گرفتن این منطقه در محدوده طرح ترافیک و به دلیل تمرکز ورود و خروج بار در این نقطه موجب شده است تا همواره شاهد ترافیک‌های سنگین خصوصا در ایام پایانی سال باشیم. پس بهترین گزینه استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و بهترین آن هم مترو است. هر کجای تهران که باشید، می‌توانید با استفاده از مترو خود را به ایستگاه ۱۵ خرداد برسانید. 

کاخ گلستان، محل کار شاهنشاه پهلوی

اگر برای خرید و گشت‌و‌گذار بازار بزرگ را انتخاب می کنید، این یک فرصت طلایی است که با یک تیر چندین نشانه را هدف قرار دهید. در محوطه بازار بزرگ تهران دیدنی کم نیست. از کاخ زیبای دادگستری تا کاخ گلستان و تماشای معماری بی نظیر محوطه بازار بزرگ که به تنهایی می‌تواند هر بیننده‌ای را مجذوب خود کند. شاید برایتان جذاب باشد، اما کاخ گلستان قدمتی بیش از ۴۰۰ سال دارد پس به تنهایی می‌تواند به عنوان ماشین زمان شما را به سال‌های دور و نزدیک ببرد.

بازار بین الحرمین، بزرگترین بازار منطقه ۱۵ خرداد

بازار بین الحرمین پانزده خرداد، به خاطر بیشتر از ۲۰۰ فروشگاهش تو زمینه‌های مختلف مثل پوشاک، زیورآلات، لوازم الکترونیکی، کتاب، مواد غذایی، صنایع دستی و… به عنوان بزرگترین بازار، تو محدوده بازار بزرگ پانزده شناخته می شود.

بازار کفاش های در بازار بزرگ

بازار کفاش ها هم که باقی مانده دوران صفویه در این منطقه هست، راسته ای بزرگ برای فعالیت کفاش های در این بازار به شما می رود.

در بازار تهران هر محصول را از کجا بخریم؟

این روزها که به پایان سال نزدیک می‌شویم، خرید آجیل و خشکبار در صدر لیست خرید خانواده‌ها قرار گرفته است و با افزایش روز افزون قیمت‌ها بهترین انتخاب خرید از بازار بزرگ تهران است. بازار چهارسوق در نزدیکی مسجد جامع و در خیابان پانزده خرداد قرار گرفته است. بازار چهارسوق بهترین انتخاب برای خرید آجیل و خشکبار ایام نوروز با بهترین قیمت هاست. 

برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی بهترین و تنهاترین انتخاب کوچه مروی است. کوچه مروی از دیرباز تا امروز بهترین بخش بازار برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی بوده است. سرای مشیر، مرکزی برای خرید کیف و کوله پشتی و چمدان است. البته باید به این نکته هم توجه کنید که بیشتر مغازه ها و فروشنده‌ها کالاهای خود را به صورت عمده به فروش می‌رسانند. برای خرید لوازم التحریر هم بین الحرمین بازار اصلی است و می‌توانید خریدهای تک و عمده خود را در طول سال از انجام انجام دهید. 

راه های دسترسی به بازار ۱۵ خرداد

بهترین راه برای رسیدن به این بازار، مترو ایستگاه ۱۵ خرداد است که در خط ۱ مترو تهران (تجریش – کهریزک) واقع شده است. برای انتخاب بهترین هتل های نزدیک به بازار هم، هتل میلاد و هتل نادری نو گزینه های مناسبی هستند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای