در این مقاله مشخصا می خواهیم در مورد مناطق تاریخی و گردشگری شهر ایلام و اطراف آن صحبت نماییم. اگر برای سفر خاطره انگیز در شهر ایلام آماده هستید، با ما همراه باشید.

کاخ فلاحتی

به جرات می توان گفت کاخ فلاحتی یکی از آثار تاریخی و باستانی ایلام بوده که در دوران قاجاریه ساخته شده است بنای کاخ فلاحتی در سال ۱۳۲۶ در زمان غلامرضا خان والی ساخته شده است. این بنا امروزه به عنوان موزه بوده و می‌ توانید بازدید نمایید.

ساختمان کاخ فلاحتی از بخش های مختلفی مانند سردر، ستون های ورودی بوده و معماری بسیار جالبی می باشد. بنا از شیشه های مشبک برخوردار است و بسیاری از معماران معاصر، قسمت های مختلف کاخ را مطالعه می کنند. کاخ فلاحتی از ۵ اتاق ساخته شده و دسترسی بسیار آسانی و هتل های شهر ایلام و بازار تاریخی شهر دارد

آدرس بنای فلاحتی خیابان آیت الله عبدالرحمن حیدری ایلامی، مجاورت سازمان جهاد کشاورزی و سازندگی واقع شده است.

کاخ فلاحتی

قلعه والی

در ادامه سفر می توانیم از قلعه والی بازدید نماییم این قلعه نیز در سال ۱۳۲۶ در زمان قاجاریه ساخته شده و در بخشی از منطقه تاریخی ایلام واقع شده است. قلعه از بخش‌ های مختلفی تشکیل شده و در حیاط آن درختان سر به فلک کشیده و حوض آبی بسیار زیبایی وجود دارد که برای لذت بردن از بنا های تاریخی می توانیم بر روی نیمکت های مجموعه به استراحت بپردازید. قلعه والی از سنگ، آجر، گچ، چوب و ترکیبی از مواد و مصالح  اشاره شده ساخته شده است. بنا در دوره های مختلف مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

امروزه این مجموعه به عنوان موزه مردم شناسی استفاده شده و می توانید آثار باستانی بسیاری را در این مرکز بازدید نمایید. مجموعه قلعه والی در خیابان پاسداران ایلام واقع شده و در ساعات مشخص روزانه، می توانید از بنای قلعه خان قلعه والی خان بازدید نمایید. در دامه سفر خاطره انگیز در شهر ایلام، از قلعه اسماعیل خان و سایر مناطق تاریخی بازدید خواهیم کرد.

قلعه والی

قلعه اسماعیل خان

در ادامه سفر به شمال شهر ایلام رفته و از قلعه اسماعیل خان بازدید نمایید. این قلعه در منطقه کوهستانی ایلام واقع شده و برای حفاظت از شهر و دیدبانی از آن استفاده می شد. در زمان قدیم نگهبانانی به صورت ۲۴ ساعته برای جلوگیری از یورش و حمله دشمنان خدمت می کردند. صخره و قلعه اسماعیل خان به شکل دایره ای طراحی شده که در مقابل زلزله و حملات دشمن مقاوم تر باشد. این قلعه از سنگ، ملات و گچ ساخته شده و پس از گذشت چندین دهه هنوز هم پابرجا می باشد.

تنگه بهرام چوبین

یکی از جاذبه های طبیعی استان ایلام این تنگه بود که در کوه پایه رود سمیره واقع شده است. برای دسترسی به این منطقه، باید ۱۲ کیلومتر از شهر خارج شوید. طبق تابلو می‌ توانید مسیریابی نمایید. تنگه در منطقه سرسبز و زیبایی واقع شده که محل زندگی بسیاری از حیوانات اهلی می باشد.

از این تنگه برای محافظت از شهر استفاده می‌شد و دارای دژی بر روی صخره بوده که محل استقرار و فرمانده بهرام مبارز بوده است. بسیاری از آثار تاریخی صخره های تنگه بهرام چوبین امروزه از بین رفته است ولی می‌توانید با مراجعه، نگاه کلی به تنگه چوبین داشته باشید. برای اطلاع از از فداکاری های بهرام در منطقه کردستان، می توانید مقالاتی در این زمینه را مطالعه نمایید که خالی از لطف نیست.

تنگه بهرام چوبین

 پل گاومیشان

بین مرز دو استان لرستان و ایلام، پلی قدیمی و شکسته وجود داشته که به دوران ساسانیان نسبت می دهند. برای دسترسی به این باید ۳۰ کیلومتر به سمت دره شهر و مرز لرستان سفر کنید. پل پل تاریخی گاومیشان بر روی بستر رودخانه سیمره ساخته شده است. این پل شکسته در اثر بی توجهی هایی که در طول تاریخ انجام شده، باعث از بین رفتن بخشیاز پل شده است. این بنا در آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ثبت شده و می توانید به عنوان یک مکان توریستی و تاریخی مراجعه نمایید.

 پل گاومیشان

قلعه کنجانچم

برای معرفی آخرین مکان گردشگری در سفر خاطره انگیز در شهر ایلام، به معرفی قلعه کنجانچم می پردازیم. برای دسترسی به این قلعه باید در سمت جاده مرزی مهران به سمت عراق سفر نمایید. با طی ۱۵ کیلومتر از خروجی شهر ایلام به سمت مهران، می‌توانید این منطقه را بازدید نمایید.

قلعه کنجانچم در دوران قاجاریه ساخته شده که همزمان با ساخته قلعه والی ساخته شده است. این قلعه دارای معماری منحصر به فردی بوده که می‌ توانیم به ایوان و سایر بخش های قلعه اشاره نماییم.

بنا از بخش‌های مختلفی مانند اتاق راه رو، خزینه، کانال و غیره تشکیل شده و در بیرون از قلعه اصطبل، سیاه چاله، حمام و غیره وجود دارد که در زمان سفر می توانید تمام بخش های آن را بازدید نمایید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای