زیبایی دریاچه سوها اردبیل رو می‌تونید توی تصاویری که ازش منتشر شده، ببینید. یه مایعی سبزرنگ درست وسط تپه و کوه‌های این منطقه، به قدری هوای منطقه رو مرطوب و دوست‌داشتنی کرده که علی‌رغم تمام سرمایی که زمستون‌ها تا مغز استخون آدمی رخنه می‌کنه، گردشگران زیادی سعی می‌کنن خودشون رو به این دریاچه برسونن. مه غلیظی فضای اطراف رو پر می‌کنه و انقدر اون چیزی که با چشم می‌بینید رویایی می‌شه که حتی فکرش رو هم نمی‌کنید می‌شه این همه زیبایی رو روی زمین دید و نمرده بود.

توی این متن از مجله گردشگری سفربازی می‌خوام براتون از دریاچه سوها اردبیل بگم. اینکه این دریاچه کجاست و بهتره چه زمانی از سال بهش سفر کنید. در ادامه از جاهای دیدنی می‌گم که توی مسیر رفت یا برگشتتون می‌تونید ببینید. در آخر هم از شما می‌خوام که حتما از تجربه‌اتون از سفر به این دریاچه برامون بنویسید.

سفربازی - دریاچه سوها اردبیل

دریاچه سوها اردبیل

چرا باید حتما دریاچه سوها رو ببینیم؟

دریاچه سوها اردبیل که بهش سوا هم گفته می‌شه، در حقیقت آبگیر پست سد سوهاست. دریاچه سوا حدود ۱/۵ کیلومتر طول و نیم کیلومتر عرض داره. شاید به نظرتون خیلی هم بزرگ نباشه ولی وقتی نزدیک دریاچه می‌شید می‌بینید که هرآنچه از یه دریاچه انتظار دارید رو توی این دریاچه می‌تونید ببینید، بزرگی، ابهت، زیبایی.

آب سوا راکده، به همین دلیل هم نمی‌شه توی آبش شنا کرد. البته که خیلیا دوست دارن وقتی به جایی مثل دریاچه سفر می‌کنن مایو هم داشته باشن و آبی به تن بزنن؛ ولی خوب دریاچه سعی کرده دل شما رو جور دیگه‌ای به دست بیاره. مثلا اینکه اگه اسب دوست داشته باشید می‌تونید اطراف دریاچه رو گشتی بزنید و اسب‌های زیبایی که توی این مناطق هستن رو از نزدیک ببینید. یادتون باشه که اونا اسب‌های وحشی هستن و نباید بهشون خیلی نزدیک بشید یا اینکه سعی کنید سوارشون بشید. ولی خوب، از راه دور می‌تونید باهاشون عکس‌های زیبایی بگیرید. ضمن اینکه تو فصل بهار ،این منطقه از مه پوشیده شده و پوشت سما یه پاکسازی اساسی اونم رایگان رو به خودش می‌بینیه. چی زیباتر از گرفتن یه عالمه عکس توی مه زیبای اطراف دریاچه سوها اردبیل؟

یکی از دلایلی که فضای اطراف دریاچه سوها اردبیل حس خوبی به آدمی می‌ده اینه که گل‌های بابونه اطراف دریاچه باعث تمدد اعصاب می‌شن. قطعا اینو می‌دونید که بوی بابونه و دمنوش اون باعث آرامش روان می‌شه و همین موشوع باعث شده خیلیا برای اینکه حالشون خوب بشه به سمت این دریاچه می‌رن.

علاوه بر این، یک سمت دریاچه سوا از جنگل‌های بکر پوشیده شده و چشم‌انداز زیبایی داره. بنابراین اگه از عکاسی لذت می‌برید این مناظر زیبا رو از دست ندید. محاله ماها به جایی سفر کنیم و دوست نداشته باشیم با عکس گرفتن خاطرات خوبش رو ثبت کنیم. دریاچه سوها اردبیل به‌خاطر داشتن جنگل‌های بکر و زیبا، تونسته لوکیشن خیلی از عکس‌های زیبای مردم رو به خودش اختصاص بده. شما کافیه که طبیعت اردبیل رو توی اینترنت جست‌وجو کنید، حتما عکس‌های دریاچه رو می‌بینید.

سفربازی - دریاچه سوها اردبیل

دریاچه سوها اردبیل

آب‌وهوای اطراف دریاچه سوها اردبیل چطوریه؟

منطقه‌ای که دریاچه سوها اردبیل در اون واقع شده، آب‌وهوایی سرد و کوهستانی داره. توی فصل زمستان، دمای هوا به صفر درجه هم می‌رسه و برف کل منطقه رو می‌پوشونه. توی فصل بهار و تابستان، هوا خنک و مطبوعه و تابستان‌های خنکی رو تجربه می‌کنید. پس با این تفاسیر سفر به دریاچه سوها اردبیل برمی‌گرده به سلیقه شما و اینکه تا چه حد تحمل هوای سرد رو داشته باشید. کسایی که دوست دارن توی زمستان کوهنوردی کنن یا اینکه دریاچه رو به صورت یخ‌زده ببینن می‌تونن فصل زمستان رو برای سفرشون انتخاب کنن. در عین حال افراد دیگه‌ای هم هستن که دوست دارن کنار دریچه کمپ بزنن و شب رو اونجا بگذرونن. به این افراد پیشنهاد می‌کنیم که حتما تابستان رو برای سفرشون انتخاب کنن.

در کنار این دو دسته افراد، هستن کسانی که مه غلیظ و زیبایی همراه با خنکی رو دوست دارن. اونا شب برای موندن رو دوست ندارن، نهایتش تا عصر کنار دریاچه هستن و بعد اونجا رو به مقصد دیدن جاهای دیگه ترک می‌کنن. این افراد فصل بهار رو برای دیدن ردیاچه سوها اردبیل انتخاب می‌کنن. خنکی هوا و مه حس قشنگی از طبیعت رو در وجودون ایجاد می‌کنه.

سفربازی - دریاچه سوها اردبیل

دریاچه سوها اردبیل

با تمام این تفاسیر دریاچه سوها اردبیل کجاست؟

دریاچه سوها در شهرستان «نمین» قرار گرفته و خداوند این زیبایی رو به مردم این منطقه هدیه داده. دریاچه سوها که در ۳۵ کیلومتری شرق اردبیل قرار داره، مثل نگینی در مناظر بدیع کوهستانی استان اردبیل خودنمایی می‌کنه. دریاچه سوها اردبیل که در واقع آبگیری نه‌چندان بزرگ محسوب می‌شه، محل تامین آب روستایی به‌همین نامه که در چهار کیلومتری دریاچه قرار داره. این آبگیر به‌واسطه جمع شدن آب پشت سد کوچکی به‌وجود اومده که برای بهره‌برداری از آب‌های جاری منطقه احداث شده.

فاصله دریاچه سوها تا تهران چیزی حدود ۶۲۵ کیلومتره که طی کردنش، بسته به مسیری که انتخاب می‌کنید، بین ۸ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشه. اگه از تهران حرکت می‌کنید، اولین مقصدی که باید در نظر داشته باشید شهر اردبیله. می‌تونید از مسیر قزوین به سمت زنجان خودتون رو به اردبیل برسونید. البته جاده رشت و آستارا برای این مسیر بسیار زیباتر و سرسبزتره.

ولی در این مسیر بین ۲ تا ۳ ساعت دیرتر به اردبیل می‌رسید. بعد از رسیدن به شهر، حدود ۳۵ کیلومتر دیگه تا دریاچه سوها فاصله دارید. در اینجا باید اولین میدان رو به سمت شرق بپیچید تا به سمت روستای بریس برید. در این جاده تابلوهای مربوط به روستای سوها رو می‌بینید. روستای سوها تا دریاچه فقط ۴ کیلومتر فاصله داره، ولی متاسفانه جاده‌اش خاکیه. شما می‌تونید هم با خودرو این مسیر رو طی کنید و هم در طبیعت زیبای سوها پیاده‌روی کنید تا به دریاچه برسید.

پیشنهادی که ما داریم اینه که تا جایی که می‌شه از خودرو استفاده نکنید و طبیعت رو دستخشو تغییر نکنید. بهتره پیاده‌روی کنید. با این کار هم خودتون سالم می‌مونید و بدن ورزشکاری دارید هم از طبیعت اطراف استفاده می‌کنید هم به خاک و مسیرهای موجود در طبیعت آسیب وارد نمی‌کنید.

سفربازی -  دریاچه سوها اردبیل

دریاچه سوها اردبیل

آیا اطرف دریاچه سوها امکانات رفاهی وجود داره؟

حقیقت اینه که این دریاچه هم درست مثل خیلی از جاهای دیدنی ایران که توی روستاها قرار گرفتن و امکانات زیادی ندارن، یه جورایی مورد کم‌لطفی قرار گرفته. البته توی سال‌های اخیر به‌خاطر اینکه مردم زیادی به این منطقه سفر می‌کردن سرویس بهداشتی و آب شرب رو براشون در نظر گرفتن ولی اینکه فکر کنید وقتی کنار دریاچه می‌رید دیگه همه‌چیز هست و لازم نیست چیزی با خودتون ببرید، کاملا در اشتباهید.

البته لازم نیست که همه چیز رو با خودتون از خونه بیارید. روستای سوها نزدیک به دریاچه است و شما می‌تونید برای کمک به اقتصاد مردم روستا هم که شده یه سری از چیزایی که دوست دارید رو از مردم این روستا بخرید. مثلا آش دوغ محلی مردم اردبیل رو بهتره که حتما توی روستای سوها نوش‌جان کنید تا متوجه بشید طعم واقعی آش دوغ چیه.

پس در نهایت می‌شه نتیجه گرفت که واقعا امکانات رفاهی آنچنانی نیست و اگه دوست دارید کنار دریاچه اقامت داشته باشید بدونید که اقامتگاهی در این نزدیکی و حتی توی روستا هم نیست. پس با خودتون چادر بیارید و به صورتی کمپینگی به این منطقه سفر کنید. شاید اگه با مردم روستا صحبت کنید خونه‌های خودشون رو بهش ما اجاره بدن ولی خوب تا الان چنین اتفاقی نیفتاده و کیایی که می‌خواستن اقامت داشته باشن به شهرستان نمین رفتن.

برای اقامت سمت دریاچه سوها اردبیل چیکار باید کرد؟

توی فصل بهار و تابستان، گروه‌های زیادی اطراف دریاچه هستن. بنابراین اگه قصد اقامت در شب رو دارید، زیاد نگران نباشید. هرچند هنوز امکانات رفاهی و بوم‌گردی خاصی دور دریاچه نیست. در حقیقت شما به معنی واقعی در دامن طبیعت هستید و باید برای اقامت شبانه، تدابیر لازم رو از قبل در نظر بگیرید. همراه داشتن چراغ‌قوه و پاوربانک برای شارژ تلفن همراه و دوربین‌های عکاسی مهم‌ترین لوازم هستن. علاوه‌بر اینا، آب آشامیدنی دور دریاچه نیست و لازمه که این موارد رو هم درنظر داشته باشید. همچنین بهتره بدونید که نمی‌شه در این منطقه هیزم و چوب برای آتیش شب پیدا کرد. پس می‌شه از روستا با قیمت مناسب مقداری هیزم تهیه کرد.

نگران محل کمپ زدن نباشید. ضلع شمالی دریاچه، بخش‌های همواری برای چادر زدن وجود داره. اکثر گروه‌های طبیعت‌گرد هم در این بخش کمپ می‌کنن. البته اگه دوست دارید طلوع بی‌نظیر آفتاب رو از چادرتان تماشا کنید، بهتره قسمت شمال شرقی و بر تپه‌های مشرف به دریای خزر کمپ کنید. خوبه بدونید خاک این منطقه اغلب خیسه و حتما باید به فکر کف چادر باشید. باران‌های ناگهانی هم ممکنه شما رو غافلگیر کنه، ولی این باران‌ها گذرا هستن و بیش از چند دقیقه به درازا نمی‌کشن.

به دریاچه سوها اردبیل سفر کردیم،چه جاهای دیدنی دیگه‌ای رو ببینیم؟

قطعا غیر از دریاچه سوها جاهای دیگه‌ای هم هست که بینید و نزدیک به این منطقه هستن. در ادامهع این مناطق دیدنی رو بهتون معرفی می‌کنم.

سفربازی - آبشار لاتون

آبشار لاتون

آبشار لاتون در قلب تالش و درست در بین رشته‌کوه‌های سر به فلک‌کشیده

آبشار لاتون حدود ۱۰۵ متر ارتفاع داره و از دامنه شرقی کوه اسپیناس سرچشمه می‌گیره. اسپیناس با ارتفاع تقریبی ۲۱۰۵ متر، بلندترین کوه منطقه آستار محسوب می‌‌شه. این آبشار در تمام سال آب داره، اما حجم آبش در فصول مختلف متفاوته. در نهایت لاتون پس از گذر از ۳ حوض طبیعی و ۳ آبشار حدود ۱۰ متری به رودخانه لوندویل می‌ریزه. این رودخانه که ۱۷ کیلومتر طول داره از کوه اسپیناس سرچشمه می‌گیره. این رودخانه به سوی روستای کوته کومه و شهر لوندیل می‌ره و بعد به دریای مازندران (خزر یا کاسپین) می‌ریزه. آبشار دیگه‌ای هم در فاصله ۱۰ متری لاتون قرار داره که بازدید ازش خالی از لطف نیست. این آبشار که سرریز اون بیشتر از لاتونه، حدود ۶۵ متر ارتفاع داره. لاتون در دل جنگل بکری قرار داره که تقریبا ۹ ماه از سال سرسبز و باطراوته. درختان آلو، به، فندوق، گلابی، سیب وحشی و گردو عمده درختان این جنگل هستن. تنوع جانوری این جنگل هم همانند پوشش گیاهی، زیاده و شاملگرگ، گراز، جوجه تیغی و خرس می‌شه. البته اهالی دام‌های خودشون رو در نزدیکی این جنگل نگهداری می‌کنن.

بهترین مسیر دسترسی به لاتون از روستای کوته کومه‌اس، این آبشار در فاصله ۶ کیلومتری روستای کوته کومه قرار داره. برای رسیدن به این روستا ابتدا باید به شهر لوندویل برید. بعد از اینکه به شهر لوندویل رسیدید باید به سمت روستای کوته کومه برید. مسافت میان لوندویل و کوته کومه کوتاهه و در مدت زمان تقریبی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به این روستا می‌رسید. زمانی که به روستای کوته کومه رفتید، باید حدود ۶ کیومتر در مسیر سربالایی در جنگل پیاده‌روی کنید. جالبه بدونید که این آبشار رو می‌شه از فاصله ۵۰۰ متری دید. زمانی که به لاتون نزدیک می‌شید، صدای آبشار راهنمای شماست تا یکی از زیباترین مناظر طبیعی دنیا رو ببینید.

سفربازی - جنگل فندقلو

جنگل فندقلو

جنگل فندقلو؛ دشت‌های پر از گل بابونه و جنگلی با درختان سرسبز

جنگل فندقلو یکی از اماکن طبیعی در نزدیکی شهر نمینه و محدوده‌اش از خانقاه علیا در مسیر نمین به آستارا شروع شده و تا روستای حور ادامه پیدا می‌کنه. وسعت این منطقه ۱۶ هکتاره که یک چهارمش جنگلی و مابقی سهم مراتعه. این جنگل در مرز بین استان‌های گیلان و اردبیل و در تقابل آب و هواهای سرد و مرطوبه. به همین دلیل در بیشتر اوقات سال مه‌آلود و خنکه و از آب‌وهوای مطبوعی برخورداره. دلیل اصلی نام‌گذاری این منطقه وجود درخت‌های بسیار فندقه. این منطقه جنگلی به جز درختان فندق درختان دیگه‌ای مثل بلوط، راش، ممرز و … هم داره که همین تنوع درختان و پوشش گیاهی این منطقه باعث شده توی فصل‌های مختلف سال جنگل فندقلو مانند یک تابلو نقاشی زیبا باشه.

اینم بگم که درختان میوه‌ای مثل سیب، بادام، انجیر و … هم به صورت خودرو و جنگلی در این منطقه وجود دارن. یکی از تفریحات مهیج و پرطرفدار در منطقه جنگلی فندقلو تله‌کابینه. این تله‌کابین که از استانداردهای بالایی برخورداره در مسیری به طول ۱۷۵۲ متر با ۳۰ کابین معمولی و وی‌آی‌پی ( شامل صندلی‌های مبله چرمی، سیستم پخش موسیقی، یخچال با وسایل پذیرایی و شیشه‌های دودی) گردشگران رو بر فراز جنگل‌ها و مراتع و مناظر چشم‌نواز جابجا می‌کنه.

جنگل فندقلو در ۳۹ کیلومتری اردبیل، ۶۷ کیلومتری آستارا و ۶۲۶ کیلومتری تهرانه و مسیرهای مختلفی برای دسترسی بهش وجود داره. برای رسیدن به این جنگل از مسیر گردنه حیران باید در جاده آستارا به سمت اردبیل قبل از تونل حیران وارد یک جاده فرعی در سمت راست بشید و بعد از رسیدن به یک دو راهی بعد از طی کردن یک کیلومتر، به جاده سمت راستش برید. در ادامه مسیر به ایستگاه بالایی تله کابین و سپس ورودی جنگل می‌رسید.

سفربازی - قله اسپیناس

قله اسپیناس 

قله اسپیناس، قله بلندترین کوه شهر آستارا

دامنه کوه اسپیناس، سرسبز و نوکش، چون قلعه‌ای که دست طبیعت اون رو ساخته، دیده می‌شه. قله اسپیناس با قامت استوارش، به عنوان بلندترین کوه در منطقه آستارا شناخته می‌شه. در بین بسیاری از مسافران، شهرستان آستارا اون طوری که باید شناخته شده نیست. شهری مرزی که جاده‌ای کوهستانی، اون رو به اردبیل متصل می‌کنه. در غربی‌ترین بخش استان گیلان و در شرق شهر لوندویل، قله اسپیناس آستارا قد برافراشته. قله این کوه از فراز ارتفاعی ۲۱۰۵ متری نظاره‌گر طبیعتی چشم‌نوازه. طبیعتی که در اون انواع و اقسام گونه‌های گیاهی و جانوری زندگی می‌کنن. در واقع زندگی خودشون رو مدیون چشمه‌ها و آبشارهای فراوانی‌اند که اکثریتشون از دل این کوه جوشیده. هم‌چنین قلعه سنگی اسپینه هم در بالای یکی از قله‌ها قرار داره.

صعود به قله اسپیناس در هر فصلی امکان پذیره، اما بهتره برای در امان موندن از گرما و رطوبت زیاد، سفر خودتون رو به اواخر زمستان تا اوایل بهار موکول کنید. در این فصل، علاوه بر اینکه هوا خنک و معتدله، رطوبتش هم در حد اعتداله، چون مسیر رسیدن به قله، مسیری طولانی با پیاده‌روی‌ای نسبتاً سخته. پیمودن مسیر پیاده‌روی تو فصل خنک سال تجربه‌ای فرح‌بخش‌تر رو براتون فراهم می‌کنه. پس در فصل پائیز هم خالی از لطف نیست. سفر به قله اسپیناس در فصلی که برگ‌های درختان به رنگ قرمز و زرد آتشین دراومدن، چشم‌تون رو از یکنواختی سبز رنگ درختان دور می‌کنه.

رسیدن به کوه‌ اسپیناس از مسیر آستارا راحته؛ ولی مسیر اردبیل و روستای سوها جذابیت بیشتری داره. در این مسیر نیاز به پیاده‌روی بیشتری دارید؛ اما مشاهده انواع گیاهان و جانوران مختلف می‌تونه خاطراتی فراموش‌نشدنی برای شما رقم بزنه.

سفربازی - دریاچه شورابیل

دریاچه شورابیل 

دریاچه شورابیل؛ تنها دریاچه طبیعی داخل شهری کشور

دریاچه شورابیل با مساحت ۱۸۰ هکتار به عنوان تنها دریاچه طبیعی داخل شهری ایران قدمتی دیرینه و بیش از دریاچه ارومیه داره. تاریخچه دریاچه شورابیل به اواخر دوره سوم و اوایل دوره چهارم زمین شناسی برمی‌گرده و توسط بارش‌های طبیعی و رودخانه‌ها و چشمه‌های داخل دریاچه و اطرافش تشکیل شده.

آب این دریاچه در ابتدا شور بوده و از گل و لای کف اون برای مصارف درمانی استفاده می‌شده؛ اما در سال‌های اخیر به دلیل تزریق آب جدید از طرق مختلف، آب اون شیرین شده و دیگه خواص درمانی نداره. با توجه به کوهستانی بودن اردبیل و آب و هوای سردش در پاییز و زمستان، بهترین زمان برای سفر به این منطقه و بازدید از دریاچه زیبای شورابیل فصل بهار و تابستانه. البته اوایل بهار و اواخر تابستان هم هوا کمی سرده و داشتن لباس گرم لازمه. توی فصل تابستان که اکثر مناطق کشور در گرما به سر می‌برن، اردبیل از آب و هوایی خنک و مطبوع برخورداره.

سفربازی - دشت مغان

دشت مغان 

دشت مغان؛ منطقه همیشه بهار ایران

در شمال غربی ایران و شمال استان اردبیل جلگه‌ای پهناور وجود داره به نام دشت مغان که به منطقه همیشه بهار ایران معروفه. حدود دو سوم این جلگه که در غرب دریای خزر و ساحل جنوبی رود ارس قرار داره بخشی از جمهوری آذربایجانه. این منطقه به خاطر آب‌وهوای مناسب و خاک حاصل‌خیز از بهترین مناطق برای کشاورزی محسوب شده و در اون محصولات خوبی از انواع میوه و صیفی‌جات تا غلات کشت می‌شه.

بخش‌هایی از جلگه مغان در استان اردبیل قرار داره. این منطقه از شمال و شرق به جمهوری آذربایجان می‌رسه؛ همچنین از جنوب به شهرستان مشکین‌شهر و از غرب به ارسباران محدود می‌شه. برای سفر به این منطقه چند راه وجود داره که معمول‌ترین اون رفتن به اردبیل و بعدش شهرستان گرمیه که ۱۱۰ کیلومتر از شهر اردبیل فاصله داره. همچنین می‌شه از جاده قره‌آغاج به اصلان دوز رفته و به زمین‌های حاصلخیز مغان رسید.

آب‌وهوای خنک و دلپذیر منطقه در فصل تابستان این جلگه رو به مقصدی جذاب برای مسافران فصول گرم سال تبدیل کرده. سفر در بهار و تابستان به این ناحیه، همزمان با پرباری و سرسبزی طبیعت می‌تونه بسیار دلچسب و خاطره‌انگیز باشه. پس دیدن جنگل‌های کنار رود ارس، طبیعت بکر جلگه مغان و تماشای زندگی عشایری رو در فصل تابستان از دست ندید.

با توجه به اینکه استان اردبیل یک استان سردسیره و زمستان‌های سرد و برفی داره، بهترین زمان سفر به دشت مغان فصول بهار و تابستانه، با این حال در نظر داشته باشید که طبیعت مغان در پاییز هم می‌تونه بسیار دیدنی باشه.

گردنه حیران پوشیده از مه و ابر در چهار فصل سال

گردنه حیران یکی از دیدنی‌های منطقه آستاراست که مسیر ارتباطی در میان اردبیل و آستارا بوده و در تقسیمات جغرافیایی منطقه، جزء گیلان محاسبه شده. این گردنه، به ۳ روستای مختلف با نام‌‌های حیران علیا، حیران وسطی و حیران سفلی تقسیم‌‌بندی می‌شه. جالبه که بدونید حیران در لغت به معنای “منطقه‌ای احاطه شده با مه و ابر” تعبیر می‌شه که ریشه‌ای از زبان تالشیه. این منطقه همانند نام خودش در بیشتر اوقات سال از مه و ابر پوشیده شده. البته علت وجود این مه و ابر مرتفع بودن کل اون منطقه نیست، بلکه در واقع ارتفاع بلند گردنه‌اس. این منطقه از سطح دریا ۱۵۰۰ متر ارتفاع داره و کارشناسان زیادی اینطوری اعلام کردن که رطوبت ایجاد شده به واسطه دریای خزر، علت اصلی وجود مه و ابر در این منطقه و همینطور مناطق اطرافشه.

اردبیل رفتیم کجا اقامت داشته باشیم؟

تعداد هتل‌ها در اردبیل قابل توجه هستن. هر سلیقه‌ای که داشته باشید می‌تونید توی این شهر جایی برای موندن پیدا کنید. در ادامه چند هتل از هتل‌های اردبیل رو بهتون معرفی می‌کنم.

اقامتگاه ها اطراف دریاچه سوها

  • هتل یاکاموز اردبیل

از هتل‌های مجلل و محبوب این شهره که در مرکز شهر و خیابان دارایی قرار گرفته. با رزرو هتل یاکاموز، می‌تونید دسترسی نزدیکی به مراکز تفریحی و تجاری اردبیل داشته باشید. این اقامتگاه جذاب دارای انواع اتاق‌ها و سوئیت‌های متنوعه که انتظارات و نیازهای شما رو توی این سفر برآورده می‌کنه.

رزرو هتل یاکاموز اردبیل

  • هتل دریا اردبیل

اقامتگاهی سه ستاره و باکیفیته که در خیابان عطایی اردبیل قرار گرفته. این هتل امکانات متنوع و مناسبی رو به مسافران شهر اردبیل ارائه می‌ده و رضایت اونا رو کسب کرده. هتل دریا دسترسی مناسبی به جاذبه‌های دیدنی و گردشگری اردبیل مثل دریاچه شورابیل داره و در محدوده طرح ترافیک قرار گرفته.

رزرو هتل دریا اردبیل

  • هتل سارای اردبیل

جز هتل‌های نوساز این شهره که در فضایی وسیع با معماری مدرن ساخته شده و از مسافران شهر زیبای اردبیل در شمال غرب کشور پذیرایی می‌کنه. ساختمان باشکوه این هتل سه ستاره با نمای مرمر سفید روبروی دریاچه شورابیل واقع شده و مسافران در زمان اقامت در این هتل می‌تونن قدم‌زنان خودشون رو به این دریاچه طبیعی زیبا برسونن. امکانات به‌روز و متنوع هتل سارای برای مسافرانی مناسبه که در طول سفر خودشون تمایل به اقامت در یک محیط لاکچری دارن. مسافران این هتل در بدو ورود به لابی شیک و مدرن این مجموعه با استقبال پرسنل خون‌گرم و صمیمی هتل سارای اردبیل روبه‌رو می‌‌شن.

رزرو هتل سارای اردبیل

در نهایت اینکه

دریاچه سوها اردبیل یکی از مناطق گردشگری طبیعی اردبیله که سالانه خیلی‌ها رو به این روستا می‌کشونه. منتها چیزی که باید بهش دقت کنیم اینه که با حضورمون در این روستا آرامش مردم این منطقه رو مخدوش نکنیم و سعی کنیم به طبیعت آسیبی وارد نشه.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای