مسجد شیخ لطف الله در ضلع شرقی میدان نقش جهان اصفهان جای گرفته و یکی از عجایب ناشناخته و برترین سازه های دیدنی جهان به حساب میاد.

این مسجد زیبا و خاص با گنبدی نخودی رنگ به همت محمدرضا اصفهانی و به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده و شاهکاری دیدنی از معماری اون زمان رو به نمایش گذاشته.

جالبه بدونی که این مسجد مختص شاه عباس و خانواده سلطنتی بوده و مردم عادی اجازه ورود به اون رو نداشتن و روایت شده که شاه عباس از زمان افتتاح این مسجد تا آخر عمر هر روز زمانی رو در این مسجد به عبادت مشغول بوده.

مسجد شیخ لطف الله ویژگی‌های خاصی داره که اون رو از سایر مساجد ایرانی متمایز میکنه.

از جمله این ویژگی‌ها  میشه به نبود مناره در این مسجد اشاره کرد. کاربرد مناره در زمان قبل از اسلام، یافتن مسیر برای مسافرانی بوده که به این شهر سفر میکردن و از اونجایی که این مسجد مختص شاه و خانواده اش بوده در نتیجه مناره در این مسجد کاربردی نداشته و ساخته نشده.

یکی دیگه از ویژگی‌های خاص این مسجد نبود شبستان ورودی هست که بخاطر رعایت اصل تقارن در میدان نقش جهان هیچ صحن یا شبستانی برای ورودی ساخته نشده.

یکی دیگه از هنر‌های معماری مشهود در این بنای تاریخی نقش‌های لوزی مرکز داخلی گنبد هست که موقع تابش نور خورشید به شکل پرهای یک طاووس به نمایش در میاد و با تغییر جهت تابش نور پرهای این طاووس به مرور باز و بسته میشه.

خلاصه که این مسجد یکی از زیباترین مکان های اصفهان به حساب میاد که بازدید از اون میتونه تو رو با هنر دست معماران اون زمان آشنا کنه و شگفت‌زده‌ات بکنه.

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای