به گزارش سفربازی به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، تنش‌ها در مرز جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان شدت گرفته و بر اساس گزارس منابع خبری، هر دو کشور نیروها و تجهیزات نظامی به مرزها منتقل کرده‌اند. از طرف دیگر در چند روز گذشته پایش مرزهای ارمنستان و آذربایجان از طریق پهبادهای ایرانی آغاز شده است.

باکو چند سالی است که سودای تصرف استان سیونیک ارمنستان را دارد و با پشتوانه حمایت‌های ترکیه قصد دارد مرز بین ایران و ارمنستان را قطع کند. مساله‌ای که به هیچ عنوان مورد پذیرش ایران نیست و بارها در این مورد به هر کشور هشدار داده است.

سالار سیف الدینی، پژوهشگر مسائل منطقه قفقاز به روزنامه دنیای اقتصاد گفت: «اتفاقات پیش‌آمده، جدید نیست و از زمان جنگ قره‌باغ۲۰۲۰، آذربایجان در پی آن بود که جنوب ارمنستان را ضمیمه خاک خود کند؛ اما موفق نشد. دوباره در شهریور ماه سال۱۴۰۰ نیز یک تنش مرزی اتفاق افتاد و در سال۱۴۰۱ هم تلاش‌هایی برای حمله نظامی به مرزها صورت گرفت که باز هم به جنگ و درگیری جدی منجر نشد.»

سیف الدینی با اشاره به اینکه آمریکا قصد برگزاری مانور مشترک با ارمنستان را دارد، گفت: احتمالا معادله جدید در منطقه شکل خواهد گرفت.

این کارشناس با تاکید بر احتمال وقوع عملیات نظامی از سوی باکو، در مرزهای ارمنستان و ایران گفت: وقوع این مساله برای ایران قابل ‌پیش‌بینی بود و بر این اساس اقداماتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد واکنش ایران با احتمال بسیار زیاد سلبی خواهد بود و اگر تحولات در منطقه به همین شکل ادامه داشته باشد، ممکن است ایران مجبور به نشان دادن واکنش نظامی شود.

سیف الدینی با بیان اینکه احتمال درگیری گسترده بسیار ضعیف است گفت: ممکن است ایران از ابزارهایی مانند پهپادها و نیروهای زمینی، برای ورود به این درگیری استفاده کند.

 به گفته این کارشناس، ایران در این منطقه سفارت‌خانه دارد و در شرایط بروز هر نوع درگیری، باید از سفارت خود دفاع کند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای