میراث‌فرهنگی کرمان می‌گوید برنامه استانداردسازی بوم‌گردی‌ها را آماده اجرا کرده است؛ طرحی که می‌تواند به کیفیت‌بخشی فعالیت‌های این عرصه که زمانی تب آن بالا فراگرفته بود و هر کس هر جایی را با عنوان بوم‌گردی آماده پذیرش می‌کرد کمک زیادی کند.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، اگرچه این پرسش همواره وجود دارد که چرا موقع صدور مجوز بسته به شاخص‌ها و استانداردهای مشخص مجوز اقامتگاه‌های بوم‌گردی ارائه نشده اما برخی معتقدند توسعه بخش گردشگری با توجه به وضعیت موجود در کشور آن‌قدر اولویت و ظرفیت دارد که راه‌اندازی اقامتگاه‌هایی با شرایط مناسب و ارزان می‌تواند نیز کمک‌کننده باشد؛ گرچه انطباق با استانداردها را کسی در هیچ شرایطی رد نمی‌کند.
بوم‌گردی (اکوتوریسم) سبکی از گردشگری به شمار می‌رود که در آن گردشگران به مناطق بکر و کمتر دیده شده سفر می‌کنند و این گردشگری همراه با رفتارهای مسئولانه در قبال محیط زیست و فرهنگ جوامع محلی منطقه است که در سال‌های اخیر در دنیا مورد استقبال قرار گرفته است.
در کشور ایران نیز از حدود پنج سال قبل بحث ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در دستور کار قرار گرفت و استان کرمان نیز با ایجاد ۳۴۰ واحد بوم‌گردی از این حیث جزو رتبه‌های برتر کشور قرار دارد.
هرچند بوم‌گردی را باید تجربه مفید، جذاب و جدیدی در گردشگری دانست اما رعایت ملزومات، تجهیزات و آداب خاص این واحدهای پذیرایی نیز مهم‌تر از تعداد و کثرت آن‌ها ارزیابی می‌شود که نیاز به بازنگری در عملکرد این اقامتگاه‌ها و رفع نقص و مشکلات موجود در آن‌ها احساس می‌شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به برنامه کیفیت‌بخشی اقامتگاه‌های بوم‌گردی این استان گفت: از ابتدای سال آینده استانداردسازی این اقامتگاه‌ها اجرا می‌شود که این اقدام باعث جذب هر چه بیشتر گردشگر به ویژه گردشگران خارجی می‌شود.
فریدون فعالی با اشاره به اجرای طرح استانداردسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی این استان از سال ۱۴۰۲ گفت: از ابتدای سال جاری ۶ واحد بوم‌گردی در استان کرمان افتتاح شده که تعداد آن‌ها به ۳۴۰ واحد رسیده است.
وی تصریح کرد: بومگردی‌ها در استان کرمان روند رو به رشدی را دارند و در تمامی مناطق گردشگری استان فعالیت می‌کنند که از پراکندگی قابل قبولی نیز برخوردار هستند و در مناطقی که اماکن اقامتی وجود ندارد، در بحث اسکان گردشگر گزینه مناسبی محسوب می‌شوند.
اشتغال بوم‌گردی‌ها
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان افزود: بوم‌گردی‌ها همچنین در بحث اشتغال‌زایی نیز موفق عمل کرده‌اند و اینک یک‌هزار و ۲۵ نفر به صورت مستقیم در بوم‌گردی‌ها مشغول فعالیت هستند که با احتساب اشتغال غیرمستقیم آن‌ها این عدد به حدود سه هزار نفر نیز می‌رسد.
نواقص بوم‌گردی‌ها
وی تاکید کرد: نظارت کامل بر امکانات و خدمات دهی بوم‌گردی‌ها برای حفظ کیفیت خدمات به صورت مستمر انجام می‌شود اما در مواردی شاهد نواقصی در این اقامتگاه‌ها از قبیل کامل نبود تجهیزات، کیفیت پایین غذا، مناسب نبودن بنا و غیره را شاهد هستیم که برای رفع این مشکلات استانداردسازی در این اماکن در دستورکار قرار گرفته است.
فعالی با اشاره به تجربه موفق استانداردسازی هتل‌های استان کرمان اظهارداشت: در طرح استانداردسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی تمامی امکانات و تجهیزات کمی و کیفی خدمات با استانداردهای روز تطبیق داده و به‌روزرسانی می‌شوند و کارکنان بوم‌گردی نیز تحت آموزش قرار می‌گیرند تا ضمن رضایت، اقبال و جذب گردشگران نیز برای اقامت در بوم‌گردی‌ها افزایش پیدا کند.
پراکندگی در همه نقاط استان
فعالی با بیان اینکه پراکندگی بوم‌گردی‌ها را تقریبا در تمام استان مشاهده می‌کنیم، افزود: محدودیتی در اعطای مجوز برای احداث بوم‌گردی وجود ندارد و به متقاضیان طبق ضوابط تسهیلات ارزان‌قیمت نیز پرداخت می‌شود، اما متقاضیان باید حتما رعایت ضوابط و استانداردها را در نظر داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: استقبال از مناطق گردشگری کرمان رونق بوم‌گردی و اقتصاد جوامع محلی را به همراه دارد، به طور مثال طی چند وقت اخیر بیش از پنج هزار گردشگر برای بازدید از جاذبه‌های کویر لوت وارد شهداد شدند که ظرفیت تمام اقامتگاه‌های بوم‌گردی منطقه تکمیل شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمان توضیح داد: در منطقه گردشگری مانند شهداد سه هتل در حال فعالیت است و ساختمان یک هتل دیگر را نیز در دست ساخت داریم که در کنار بیش از ۴۰ واحد بوم‌گردی منطقه پذیرای مسافران و گردشگران هستند.
وی بیان کرد: همچنین برای ارتقای سطح خدمات در اماکن اقامتی و پذیرایی از جمله بوم‌گردی‌های استان کرمان دوره‌های متعدد توانمندسازی شاغلان گردشگری‌ در سال‌های اخیر برای کارکنان این اقامتگاه‌ها ‌برگزار شده است.
فعالی گفت: بیشترین تعداد واحدهای بوم‌گردی در استان کرمان به ترتیب در روستاهای شهداد، بافت، جیرفت و شهربابک قرار دارد.
استان کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استان‌های کشور دارد؛ ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کند میمند با چند هزارسال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگی های منحصربه‌فرد معماری عمارت آن، دشت کویر لوت در منطقه شهداد کرمان که قدیمی‌ترین درفش جهان از آنجا به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم‌آباد» در شهرستان بم به ثبت جهانی رسیده‌اند و همچنین روستای دارستان و شهرستان سیرجان به‌عنوان شهر یا دهکده جهانی گلیم به واسطه خاستگاه گلیم شیرکی پیچ آن در فهرست آثار جهانی قرار دارد.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای