افزایش مهاجرت راهنمایان گردشگری و بیکاری بوم‌گردی‌ها در ماه‌های اخیر و بی‌اطلاعی بخش خصوصی گردشگری از قانون برنامه هفتم توسعه، از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در نشست تشکل‌های خصوصی گردشگری و نمایندگان مجلس مطرح شد و این درحالی‌بود که اخطارها و انتقادهایی به عملکرد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از سوی برخی نمایندگان مجلس وارد شد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، جمعی از تشکل‌های خصوصی گردشگری و نمایندگان مجلس، درحالی در هتلی چهارستاره در تهران گردهم آمدند که اعلام شده دولت به‌زودی برنامه هفتم توسعه را به مجلس تحویل می‌دهد، اما تشکل‌های خصوصی گردشگری می‌گویند از محتویات این برنامه به عنوان مجریان آن، بی‌اطلاع هستند و نه‌تنها تا پیش از این نظری از آن‌ها دریافت نشده بود که حالا کمتر از ۲۴ ساعت به آن‌ها مهلت داده شده تا پیشنهادهایشان را مطرح کنند. علاوه‌بر این، موضوع لایحه بودجه ۱۴۰۲ انگیزه‌ای برای طرح برخی مطالبات بخش خصوصی گردشگری شد، آن‌هم در شرایطی که مجلس به تازگی با مصوبه «توسعه و مانع‌زدایی از صنعت برق کشور» تأسیسات گردشگری را وارد کانال گرانی‌ می‌کند.
محسن حاجی‌سعید، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری ایران در این نشست گفت: تاکنون در صنعت گردشگری پنج بار زلزله آمده،‌ اما بیشترین آمار مهاجرت راهنمایان گردشگری در این دوره رخ داده است.
او با تاکید بر این‌که داشتن حس امنیت، مهم‌ترین موضوع در صنعت گردشگری است، بیان کرد: باید گردشگر خارجی و داخلی این احساس را داشته باشد تا به ایران سفر کند.
این راهنمای گردشگری با بیان این‌که پیشنهادهای بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه لحاظ نشده است، ‌گفت: به نظر می‌آید همان برنامه‌های قدیمی نوشته شده باشد، چون دولت می‌خواهد همچنان مسایل اجرایی را دست بگیرد. درحالی‌که پررنگ شدن نقش بخش خصوصی در حوزه‌های اجرایی گردشگری تقاضای ماست.
تعرفه برق یک اقامتگاه روستایی برابر با مجتمع پتروشیمی!
یاور عبیری، رئیس هیأت مدیره جامعه اقامتگاه‌های بومگردی ایران نیز با اشاره به افزایش بیکاری صاحبان بوم‌گردی‌ها از نمایندگان مجلس درخواست کرد با توجه به ادامه رکود سفر، تدبیری درباره امهال وام‌های بوم‌گردی‌ها به عنوان اقامتگاه‌های کوچک و روستایی داشته باشند.
او همچنین به مصوبه اخیر مجلس درباره سامان‌دهی قیمت برق اشاره کرد و افزود: با اجرای این مصوبه، تعرفه برق در بومگردی‌ها به ۱۰ می‌رسد و تعرفه مصرف برق در بوم‌گردی مثل یک مجتمع پتروشیمی محاسبه خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران همچنین خطاب به نمایندگان حاضر در این نشست، گفت:‌ انتظار داریم با توجه به تکرار وقایع و حوادث در گردشگری، یک صندوق حمایتی ایجاد شود و همچنین مشوق‌های بیمه‌ای لحاظ شود.
صندوق حمایت از گردشگری تشکیل شود
عباس بیدگلی، به عنوان دبیر اجرایی مجمع تشکل‌های ملی گردشگری نیز در این نشست درباره نقص اجرای قانون سخن گفت و افزود: به نظر می‌رسد در برنامه هفتم توسعه صراحتا توسعه گردشگری در بند ۱۷ اشاره شده، اما امیدوار نیستیم در لایحه‌ای که دولت به مجلس ارائه می‌کند، اثراتی از گردشگری باشد. ضمن آن‌که قانون گردشگری نیز بیش از ۳۰ سال است بازنگری نشده، در عین حال که بندهای این قانون تقریبا اجرا نمی‌شود.
او اضافه کرد:‌ در قانون گردشگری آمده که مهمانسرای دولتی ممنوع است، ولی این تخلف قانونی سال‌ها بدون هیچ منعی، ‌ادامه پیدا کرده است.
بیدگلی همچنین، راه‌اندازی صندوق حمایت از توسعه گردشگری در همکاری با نمایندگان مجلس را پیشنهاد کرد و گفت:‌ محل تامین درآمد این صندوق مشخص است، ‌می‌تواند از محل عوارض خروج و یا فروش مهمانسراهای دولتی باشد.
گردشگری اردن هم از ایران جلو زد!
حسین نکونام، رییس هیأت مدیره جامعه گردشگری سلامت ایران هم گفت: مشکل گردشگری تحریم و یا مسایل دیگر نیست، ‌بلکه دخالت بخش‌های دولتی است. در گردشگری سلامت، پنج وزارتخانه متولی هستند، اما هیچ‌یک خوب کمک نمی‌کنند و فقط خوب شعار می‌دهند و خارج از جلسه هم، همان رویه غلط را ادامه می‌دهند.
او با انتقاد از رانتی که در وزارت بهداشت و در حوزه گردشگری سلامت ایجاد شده است، ‌ افزود:‌ برخی در وزارت بهداشت به دفاتر خدمات گردشگری اجازه همکاری با بیمارستان‌هایی که مجوز درمان بیماری خارجی را دارند، نمی‌دهند و از آن طرف کار را به شرکت‌های خودشان می‌سپارند.
رییس هیأت مدیره جامعه گردشگری سلامت ایران با اشاره به پیشتازی دیگر کشورهای منطقه در گردشگری سلامت، گفت: کشور کوچک اردن با ۶۴ بیمارستان سال گذشته فقط با جذب بیماران عراقی حدود سه میلیارد دلار درآمد به دست آورد، امارات و قطر هم پیشتاز شده‌اند، درحالی‌که ما درجا می‌زنیم. سال‌هاست بخش دولتی به ما می‌گوید شرایط جنگ و تحریم است، آن‌ها را درک کنیم، یک بار هم دولت، بخش خصوصی را درک کند.
چرا از تحریم گوگل دادمان بلند نشده است؟
سمیه رفیعی، رییس فراکسیون محیط زیست ـ‌ پس از این اظهارات، گفت: ما می‌گوییم تحریم، ولی یک جاهایی تحریم را نمی‌بینم! گردشگر خارجی وقتی یک مقصد را جست‌وجو می‌کند گوگل امکاناتی را در اختیارش می‌گذارد که آن امکانات در ایران قفل می‌شود، چقدر از این ماجرا دادمان درآمده است!؟ البته حق می‌دهم ما آن‌قدر خودتحریمی داریم که شاید به این موارد نرسیم.
او همچنین اظهار کرد:‌ متوجه شدم تشکل‌های خصوصی گردشگری هیچ اطلاعی از برنامه هفتم توسعه ندارند، اگر قانونی با حضور ذی‌نفعان نوشته نشود که ارزش ندارد.
باید گوشی از وزارت بپیچانیم
رشیدی، دبیر هیات رییسه مجلس در ادامه این اظهارات، ‌گفت: حتما باید گوشی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بپیچانیم. نباید فضایی ایجاد شود که بخش خصوصی نخواهد بخش دولتی را دعوت کند.
به بهانه گرفتن مالیات بیشتر…
در ادامه، رحمت‌الله فیروزی پوربادی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس اظهار کرد:‌ ما در شرایطی هستیم که بحران اقتصادی به هر دلیل بر کشور حاکم شده است، اگر به گردشگری به عنوان ضرورت و نیاز نگاه کنیم باید به اقتضایات و الزامات آن نیز توجه نشان دهیم و زیرساخت‌ها را فراهم کنیم. حال شاید، گردشگر نیازهایی هم داشته باشد، اما مهمتر از آن سیاست‌های کشوری است، گردشگر می‌خواهد به آن سفر کند و معمولا از همان ابتدا به سیاست آن کشور توجه می‌کند. امیدوارم عقلا، مجریان و دست‌اندرکاران کارهایی که لازم است در این‌باره انجام دهند. البته که می‌دانم گردشگری درحال حاضر شرایط سختی را می‌گذراند.
او با اشاره به افزایش مالیات‌ها درباره برخی ناهماهنگی‌ها در حوزه عملکرد و رفتار، گفت:‌ در جلسه‌ای، دامداری بود که می‌گفت بیش از یک میلیارد تومان مالیات اضافه از او گرفته‌اند، وقتی همه تلاش بر این باشد که دستمان در جیب مردم باشد معلوم است کارها پیش نمی‌رود. در شهری برای ساخت یک مجتمع رفاهی و خدماتی سرمایه‌گذاری شده بود، هنوز آن مجتمع را راه‌اندازی نکرده بودند، وسط کار پولی را طلب کرده بودند که وقتی موفق نشدند دریافت کنند از ادامه کار مانع شدند. ما یکنواختی و هماهنگی در حوزه رفتار و عملکرد نداریم، برای همین از ماست که بر ماست.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای