معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در نیمه اول سال ١۴٠٢ بیش از سه میلیون و ٣۵۴ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کردند که نسبت به سال گذشته رشد ٣٨ درصدی را نشان می‌دهد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، علی‌اصغر شالبافیان در نشست خبری به مناسبت روز جهانی گردشگری و هفته گردشگری در ایران، اظهار کرد: با لغو رویداد با عراق در سال گذشته، رشد چشمگیری گردشگر از این کشور داشتیم و اکنون کشور اول گردشگر فرست به ایران است. البته تحولات منطقه در جمهوری‌آذربایجان و افغانستان حجم گردشگر از این مناطق را به ایران کاهش داده است.
وی با اشاره به شعار روز جهانی گردشگری (گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز) گفت: امسال همزمان با هفته گردشگری در کشور بیش از ١٣٠ برنامه گردشگری در بیش از ۶۰ شهرستان در سراسر کشور با موضوع «گردشگری سبز» برگزار می‌شود.
شالبافیان افزود: همچنین برنامه‌هایی با رویکرد گردشگری سبز در بیش از ۵۰ بوم گردی و ۴۷ برنامه با همکاری انجمن‌ها و موسسات آموزشی به همراه سه میزگرد تخصصی و برگزاری نمایشگاه گردشگری اصفهان از جمله برنامه‌های این هفته است‌.
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی بیان کرد: با توجه به طرح توسعه همکاری با کشورها به‌خصوص کشورهای همسایه طرح لغو روادید به ۶٨ کشور را به دولت ارایه کردیم همچنین درباره تسهیل سفر گردشگران با خودروی شخصی با همکاری هشت دستگاه نیز مذاکراتی انجام شده است و در هفته گردشگری از آن رونمایی می‌شود. این اقدامات تسهیل تردد گردشگران به خصوص از کشورهای همسایه را افزایش می‌دهد.
شالبافیان درباره آغاز رابطه گردشگری با مصر گفت: روابط گردشگری ما و مصر در چارچوب سیاست خارجی است، هفته گذشته مکاتبه‌ای با وزارت میراث‌فرهنگی شد که گروهی از مدیران شرکت‌های هواپیمایی مصر به ایران سفر می‌کنند. در حال حاضر پرواز مستقیمی میان ایران – مصر وجود ندارد، اینکه پرواز مستقیم به مصر انجام شود مرجع پاسخ‌گویی سازمان هواپیمایی است.
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی درباره تورهای گردشگری مصر تاکید کرد: بخش خصوصی حوزه گردشگری مذاکراتی را انجام داده است، اما در نهایت روابط گردشگری تابع سیاست خارجی کشور است، ابتدا باید از کرامت و شانیت گردشگران ایرانی اطمینان حاصل کنیم و دفاتر خدمات سفر هم که در این زمینه می‌خواهند فعالیت کنند باید به این موضوع توجه داشته باشند.
وی تاکید کرد: «تور مصر» زمانی معنا پیدا می‌کند که پرواز مستقیم داشته باشیم، آنچه ما تا این لحظه می‌دانیم، پرواز مستقیم نداریم، آخرین اخبار درباره پرواز هم باید توسط سازمان هواپیمایی اعلام شود. بخش خصوصی قرار نیست پرواز مستقیم داشته باشد.
سفر گروهی گردشگران روسی به ایران
شالبافیان درخصوص لغو روادیدها نیز گفت: لغو روادید گروهی روسیه اجرایی شده و چهارشنبه، پنجم مهر نخستین گروه گردشگران روس به ایران خواهند آمد. لغو روادید با چین را هم در دستورکار قرار دادیم، الته دولت چین ایران را در فهرست مقاصد مورد تایید قرار داده است به همین دلیل در یک سال اخیر شاهد رشد خوبی در سفر گردشگران چینی به ایران هستیم.
وی همچنین درباره اعطای سیم‌کارت بدون فیلتر به گردشگران خارجی توضیح داد: استفاده از این سیم‌کارت‌ها توسط گردشگران خارجی در کارگروه رفع مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور تصویب و با آن موافقت شده است. در جلسه‌ای که بین وزارت میراث‌فرهنگی، وزارت ارتباطات، دادستانی و نیروی انتظامی درباره نحوه اجرای آن با توجه به اولویت‌های مورد درخواست ما برگزار شد؛ درخواست کردیم فعالان گردشگری در اولویت این طرح قرار بگیرند. قرار شد فهرست دفاتر خدمات مسافرتی را ارائه کنیم تا این امکان برای آن‌ها فراهم شود.
جایزه صادراتی گردشگری ۱۴۰۲ در حال بازنگری است
شالبافیان گفت: جایزه صادراتی در حوزه گردشگری در سال گذشته پرداخت شد، اما امسال در شیوه تخصیص آن بازنگری خواهد شد. شرکت در نمایشگاه‌های گردشگری خارجی اولویت‌دار، اعلام شده است. تمهیدی برای نمایشگاه گردشگری بهمن‌ماه امسال و حمایت از بخش خصوصی اندیشیده شده است و شرکت‌کنندگان از ۵۰ درصد تخفیف برای حضور بهره‌مند خواهند شد. همچنین برای تسهیل فعالیت نمایشگاه‌های خارجی ۲ هزار متر زمین قابل تهاتر برای به شرکت‌های خارجی در نظر گرفتیم.
وی افزود: پیشنهاد دولت برای دو روزه شدن تعطیلات تصویب شده که در مجلس در حال بررسی است، توزیع مکانی و زمانی سفر سیاست اصلی ما در توسعه گردشگری داخلی است، که منجر به معرفی مسیرهای گردشگری جدید می‌شود، از طرفی نظام نامه ثبت رویدادهای گردشگری آماده شده است که باعث می‌شود گردشگران به صورت هدف‌مند مقاصد گردشگری رویداد محور را انتخاب کنند که به رونق گردشگری و به رشد و توسعه اقتصاد محلی کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه برای تسهیل فعالیت صنعت گردشگری سال گذشته ۲۰ مصوبه حمایتی در دولت تصویب شد، گفت: به استناد جز دو و سه بند الف ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم توسعه استان‌ها مکلف شدند در تخصیص اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانی حوزه گردشگری را در اولویت قرار دهند. رشد قابل‌توجهی در افزایش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانی داشتیم و استان‌های اردبیل، ایلام، آذربایجان‌شرقی، هرمزگان، تهران، خوزستان، فارس، خراسان‌رضوی، لرستان و آذربایجان‌شرقی ۱۰ استان برتر در این حیطه بودند.
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با اشاره به بیش از ۲۵۰۰ طرح در حال اجرا در سراسر کشور، ادامه داد: تکمیل بسیاری از این طرح‌ها مستلزم توجه شوراهای برنامه‌ریزی استان است. در قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای رشد ۳۵۰ درصدی داشت و این موضوع دست وزارت‌خانه را برای حمایت از پروژه‌های در حال تکمیل زیرساخت‌های گردشگری باز خواهد گذاشت.
شالبافیان هماهنگی و هم‌افزایی حداکثری دستگاه‌ها و حمایت حداکثری از بخش خصوصی و فعالان گردشگری را به‌عنوان دو کلان سیاست وزارتخانه مطرح کرد و به تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای ایفای تعهدات برای تکمیل پروژه‌ها اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ظرفیت پرداخت تسهیلات وزارت‌خانه به حوزه گردشگری از دو درصد کل اعتبارات تسهیلاتی کشور به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: رفع مشکلات طرح‌های بزرگ مقیاس نیز در دستور کار قرار داشت و پس از دو دهه مشکلات مربوط به آشوراده مرتفع شد.
معاون گردشگری کشور همچنین به امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر، استفاده از تجارب سایر کشورها در راستای مدیریت پسماند و مصرف صحیح آب اشاره کرد.
«نمایشگاه گردشگری اصفهان امروز افتتاح می‌شود و طرح‌های گردشگری نیز روز چهارشنبه افتتاح خواهند شد. تجلیل از فعالان گردشگری سبز و اعضای ستاد خدمات سفر در هفته آینده نیز از دیگر برنامه‌های هفته گردشگری خواهد بود.»
ضرورت آمایش جغرافیایی گردشگری
شالبافیان با اشاره به اینکه در راستای ساخت و سرمایه‌گذاری باید نیازسنجی و ایجاد مشوق برای مقاصدی که به تاسیسات گردشگری نیاز دارند صورت گیرد، ادامه داد: همچنین به آمایش و تراکنش جغرافیایی درست برای صدور مجوز نیاز است. باید مشوق‌های دولت روی این پروژه‌ها متمرکز شود و یارانه‌های هدف‌مند تخصیص یابد. مصوبه دیگری که در قالب برنامه هفتم ارائه شد مصوبه تاسیسات گردشگری ترکیبی است تا بتواند احداث پروژه‌های گردشگری را در جایی که هزینه سرمایه‌گذاری بالاست را تسهیل کند.
وی همچنین در ارتباط با آمار گردشگران ورودی بیان کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که صورت گرفته مسافران یک‌روزه‌ای که برای خرید به کشور می‌آیند جزو آمار به حساب نمی‌آیند، بلکه بر اساس تعریف سازمان جهانی گردشگری آمارها تفکیک شده‌اند. اما در حوزه گردشگران داخلی خلأ وجود دارد و براساس یکی از مصوبه‌ها دستگاه‌های اجرایی ملزم به ثبت در سامانه جانا شده‌اند.
تحقق اهداف برنامه هفتم؛ تحول در ناوگان هوایی
شالبافیان با اشاره به تمهیدات برای رسیدن به هدف ۱۵ میلیون گردشگر خارجی بیان کرد: در این حیطه نیازمند تحول در ناوگان هوایی کشور و تسهیل ویزا هستیم. در حوزه اقامتی نیز با توجه به تمهیدات در حال انجام شاهد تحول خواهیم بود.
وی درباره ایرادات ایکوموس به پرونده ثبت جهانی مبنی بر نداشتن برنامه گردشگری برای کاروانسراهای ثبت جهانی ایران بیان کرد: برای برخی از جاذبه‌های جهانی دیگر غیر از کاروانسراها هم برنامه‌هایی قابل تدوین است اما محوریت اصلی کاروانسراها با توجه به گستردگی آن‌ها مورد توجه است در حوزه اداره‌کل استان‌ها چگونگی استفاده از این فرصت‌ها مطرح است.
تولید محتوا با محوریت کاروانسراهای ثبت جهانی شده
معاون گردشگری با بیان اینکه استان‌ها مکلف به ارائه برنامه‌ای برای چگونگی استفاده از این جاذبه‌ها هستند، ادامه داد: بازاریابی این کاروانسراها و کمک به تکمیل و بهسازی برخی از کاروانسراهای که به مسیر دسترسی نیاز دارند مورد توجه است. بازاریابی و تولید محتوا را به محوریت کاروانسراها در دستورکار داریم. اداره‌کل گردشگری خارجی نیز با همین نگاه محتواهای را در دست اقدام دارد.
گفتنی است، در پایان این مراسم، پوستر روز جهانی و هفته گردشگری ایران با حضور مدیران گردشگری و خبرنگاران پیشکسوت این حوزه رونمایی شد.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای