رئیس جامعه بوم‌گردی با بیان اینکه به ۳۴۰۰ اقامتگاه بوم‌گردی به دلیل بالا بردن آمار مجوز داده شد، گفت: همین اتفاق آسیب زیادی به فلسفه مهمان‌نوازی بوم‌گردی‌ها زد.
به گزارش سفربازی، به نقل از مهر، یاور عبیری بیان کرد: هنوز بوم‌گردی‌های اصیل، مهمان‌نوازی درست را در دستور کارشان دارند. کسانی که حرفه‌ای کار می‌کنند؛ در این یکی دو سال نیز خودشان را بازآموزی کرده‌اند. چون می‌دانند که کار اصلی ما مهمان‌نوازی است.
وی گفت: زمانی بود که به سه هزار و ۴۰۰ اقامتگاه بوم‌گردی مجوز فعالیت داده شد بدون اینکه متقاضیان مجوز، آموزش دیده باشند. بخشی از آن‌ها اصلاً بوم‌گردی نیستند. به برخی از افراد درحالی مجوز بوم‌گردی دادند که در اصل خانه باغ داشتند نه بوم‌گردی. این افراد معمولاً سفارش فرمانداری یا نهادی را داشتند و با پارتی توانستند مجوز بگیرند. این اتفاق به پدیده خانه‌های بوم‌گردی آسیب زد وگرنه خیلی از اقامتگاه‌ها طبق فلسفه کاری خودشان پیش می‌روند.
عبیری ادامه داد: در مرحله اول زمانی که خانه‌های بوم گردی تازه تأسیس شده بود، روند حرکت به خوبی پیش می‌رفت چون آرام آرام مجوز داده شد. اما به جایی رسید که دیگر بحث رقابت در میان بود و اداره‌های استانی و مسئولان در رقابت با یکدیگر به هر کسی که متقاضی بود مجوز می‌دادند. چون ارائه آمار مهم بود.
وی افزود: الان شاید وقتی به برخی از این اقامتگاه‌ها مراجعه می‌کنید، به معنای واقعی بوم‌گردی نباشند.
رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی تصریح کرد: اکنون بیشترین مجوز بوم‌گردی به استان مازندران داده شده چون دارای بیش از ۳۵۰ اقامتگاه بوم‌گردی است. اینها غیر از بوتیک هتل یا هتل سنتی و ویلاهاست. چون این دسته از اقامتگاه‌ها زیر نظر جامعه بوم گردی نیستند.
عبیری گفت: در دوره‌ای تبلیغات بیش از حدی برای بوم‌گردی‌ها انجام شد و خیلی‌ها ناخواسته وارد این کار شدند. ولی الان فکر می‌کنم روند مجوز دهی کمی کند شده است چون مردم متوجه شدند آنطور که تبلیغ می‌شد درآمد نجومی از این محل به دست نمی‌آید. البته کرونا و بسته شدن مراکز اقامتی هم بی‌تاثیر نبود.

 

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای