مدرسه علمیه چهارباغ‌ که قبلا به مدرسه سلطانی و مدرسه مادر شاه هم شناخته می‌شده جز آخرین یادگاری‌هایی هست که پادشاهان صفوی از خودشون به جا گذاشتن.

این مدرسه در زمان شاه سلطان حسین که آخرین پادشاه صفوی بود ساخته شد و از اون برای تدریس علوم به طلاب استفاده می‌شده. اما این همه ی ماجرا نیست.

مدرسه چهارباغ فقط یه مدرسه معمولی نبوده بلکه می‌تونیم از اون به بعنوان موزه کاشی کاری اصفهان هم یاد کنیم. چون این مدرسه هم مثل سایر بناهای ساخته شده در دوره صفویان از معماری و کاشی کاری خاص و منحصر به فردی بهره برده که اون رو از هر بنای دیگه‌ای متمایز می‌کنه؛ انواع مختلف فن کاشی کاری از جمله کاشی هفت رنگ، معرق، گره چینی، پیلی و معقلی در ساخت این بنا به کار برده شده و جلوه‌ی بی‌نظیری رو بهش بخشیده.

درخت‌های سر به فلک کشیده و جوی آبی که از پیچ و خم درخت‌ها عبور می‌کنه فضای دلنشینی رو به این مدرسه هدیه کرده که اگه من توی این مدرسه تحصیل می‌کردم علاقه‌ای به فارغ التحصیل شدن از رو نداشتم و ترجیح می‌دادم زمان بیشتری رو توی این مدرسه بگذرونم!

مدرسه علمیه چهارباغ موقوفات زیادی داشته که شامل باغ و مزارع و دکان‌ها و کاروانسرا می‌شده.

یه کتاب‌خونه‌ی با ارزش با کتاب‌هایی کمیاب هم در این مجموعه قرار داشته که متاسفانه تمام اونها در حمله‌ی افغان‌ها به اصفهان از بین میره.

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای