یکی از جاذبه های گردشگری هر منطقه گشت و گذار تو دل بازار سنتی اون شهر هست. بازار سنتی کاشان هم از این قاعده مستثنی نیست و شما می تونید با کمی پیاده روی تو این بازار با آداب و رسوم و فرهنگ کوچه بازار کاشان آشنا بشید. این بازار در سال ۱۳۵۵ به ثبت رسیده و از همون سال بخشی از آثار ملی محسوب میشه.

تو بازار کاشان بیشتر از ۴۰ اثر تاریخی  قرار داره که از بین اون‌ها میشه به تیمچه، بازار میانچال، آب انبار، مسجد و مدرسه، امامزاده، کارونسرا و حمام تاریخی اشاره کرد. این بازار از نظر معماری میشه گفت یه شاهکار به تمام معناست. بازار کاشان توی قرن ۱۲ یکبار به وسیله زلزله آسیب‌های جدی‌ میبینه که در دوره قاجار ترمیم و مرمت میشه. توی این بازار میتونین انواع صنایع دستی و سوغاتی‌های درجه یک شهر کاشان رو خریداری کنی. برای رسیدن به این بازار باید وارد خیابان بابا افضل بشی این بازار از اواسط خایابان بابا افضل تا حدود دروازه دولت ادامه داره.

میگن که این بازار اولین بار در دوره آل بویه و سلجوقیان ساخته شده و در دوره صفویه هم به اوج شکوه و رونق خودش رسیده. خصوصا که در زمان شاه عباس اول، تجار زیادی از سراسر دنیا به این بازار میومدن و به تجارت مشغول میشدن. جالبه بدونین که در ایام محرم این بازار شکوه و شور خاصی داره و مراسم‌های عزاداری توی این بازار برگزار میشه.

صنف های مختلفی توی این بازار مشغول به کار هستن. برای مثال در ابتدای این بازار آهنگران و رنگرزی‌ها فعالیت می‌‍کنن و در سایر بخش‌های اون کفش دوزها، پارچه فروش‌ها و خیاط‌ها مشغول به کار هستن. پس اگر مقصد سفرتون کاشان بود، حتما سری به این بازار بزنید و از دیدن اون نهایت لذت رو ببرید.

 

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای