انگورستان ملک التجار یک باغ انگور و عمارت تاریخی باشکوهه که نام خودش رو از حاج محمد ابراهیم خان ملقب به ملک التجار گرفته.

این فرد در زمان ناصر الدین شاه مسئول امور مالی و خراج اصفهان بوده و طبق برخی روایات این عمارت مجلل برای برگزاری جشن عروسی خانواده‌های کم بضاعت مورد استفاده قرار میگرفته، اما بعد از انقلاب بعنوان مکانی برای عزاداری‌ها استفاده میشه!

انگورستان ملک التجار از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که معماری شکوهمند اون زبانزد هر کسیه که حداقل یکبار از این فضا دیدن کرده و مسحور و مجذوب اینهمه زیبایی شده.

حیاط بیرونی و درونی، شاه نشین تابستانه و زمستانه، حوض خانه، اتاق زهرا خانوم، زیر زمین، سفره خانه و آرامگاه بخش‌های مختلف این عمارت هستن که هر کدوم معماری هنرمندانه و خاص خودشو داره؛

حیاط اندرونی که نقش کولر خونه رو داره از حوض بزرگ و درختان چنار تشکیل شده و نقش بسزایی در خنک کردن هوای خونه داره، سرستون‌های این حیاط با مقرنس کاری آراسته شده و رنگ سبز و آبی بعنوان نماد زاینده رود در این بخش خودنمایی میکنه.

شاهکار و تدبیر معماری این خونه در بخش شاه نشین، در فصل زمستان خودش رو نمایان می‌کنه. در بخش شمالی، اتاق پنج دری قرار گرفته و نور گیری خوبی که در زمستون داره باعث گرم شدن فضای اتاق میشه.

شاه نشین تابستانه وسط باغی با ارسی‌هایی شیشه رنگی قرار گرفته که این نوع پنجره تعدیل کننده نور و دفع کننده‌ی حشرات مزاحم بوده.

حیاط بیرونی که محل نشستن و گپ زدن مردها در زمان برگزاری عروسی بوده هم از سبک معماری قاجار پیروی میکنه. حوض خانه محل اقامت مهمانان مهم و غریبه بوده که برای حفظ حریم خصوصی خانواده، در فضایی دورتر از محل زندگی خانواده ساخته شده بود. آخرین بخش هم زیرزمین این عمارت تاریخیه که بخاطر گردش هوا در این مکان نقش یخچال رو داشته و محل مناسبی برای نگهداری غذا و میوه بوده.

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای