آرامگاه فردوسی مشهد، یکی از جذاب ترین مقبره های دیدنی اطراف شهر مشهدِ که به واسطه مقبره شاعر بزرگ ایران، حکیم ابوالقاسم فردوسی، خیلی پرطرفدار و پربازدیدِ. در این مقاله با ما در مجله گردشگری سفربازی همراه باشید تا بهتر و بیشتر این آرامگاه جذاب رو بشناسید.

معرفی آرامگاه ابوالقاسم فردوسی

مقبره فردوسی یا به عنوانی دیگه، مجموعه فرهنگی باغ آرامگاه فردوسی داخل شهر توس قرار گرفته و تا مرکز شهر مشهد هم تقریبا ۳۰ کیلومتر فاصله داره. از روستاهای نزدیک این آرامگاه میشه به طوس سفلی و اسلامیه اشاره کرد. همچنین این مقبره با شهر تاریخی تابران و بقعه هارونیه هم فاصله ی زیادی نداره. و در نهایت این مکان دیدنی با روستا تاریخی پاژ (محل تولد فردوسی) هم تقریبا ۲۰ کیلومتر فاصله داره.

از جذابیت های این مقبره، می تونیم به درج اشعار این شاعر بزرگ در نمای بیرونی به کمک هنر کاشی کاری و نقوش سنگی اشاره کرد. آرامگاه فردوسی بعد از کلی سختی تو سال ۱۳۵۴ به عنوان اثری ملی در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده.

مساحت کلی این جای دیدنی مشهد، در حال حاضر به ۶ هکتار رسیده است. در کل این بنای دیدنی هم ۳۰ فواره در ۳ دسته ۱۰تایی هماره با تزئین با گلبرگ های نیلوفری قرار گرفته که تعداد این ۳۰ فواره هم به یاد ۳۰ سال رنج فردوسی و نوشتن شاهنامه اشاره داره.

از جذاب ترین مکان های گردشگری دیگر در این مقبره میشه به آرامگاه محمدرضا شجریان (خسرو آواز ایران) اشاره کرد. همچنین آرامگاه مهدی اخوان ثالث (شاعر ایرانی) هم که در سال ۱۳۶۹ فوت کرده، در محوطه این مکان دیدنی قرار داره.

 

سنگ مزار فردوسی

روی مزار این شاعر بزرگ سنگ قبری از جنس مرمر با ابعاد ۱ متر در ۱.۵ و ارتفاع ۰.۵ متر دیده میشه و روی سنگ قر هم این مطلب با خط نستعلیق هک شده است:

 

«به نام خداوند جان و خرد. این مکان فرخنده، آرامگاه استاد گویندگان فارسی‌زبان و سراینده‌ داستان‌های ملی ایران، حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی است که سخنان او زنده‌کننده‌ کشور ایران و مزار او در دل مردم این سرزمین جاویدان است».

 

امکانات آرامگاه فردوسی

از امکانات موجود و ارائه شده در این مکان دیدنی می تونیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • موزه فردوسی: این موزه در سال ۱۳۸۴ به همت بهروز احمدی ساخته شده و شامل سفالینه‌های دوره اسلامی، سکه‌های دوره اسلامی، تنگ‌ها، عطردان‌ها، پیه‌سوزها و…. است.
  • کتابخانه فردوسی: این کتابخانه در سال ۱۳۴۷ تاسیس شده و نزدیک به ۲ سالن و ۹۰۰۰ جلد کتاب دارد.
  • کافه و رستوران
  • فروشگاه های تهیه سوغات
  • ۲ سرویس بهداشت در شمال جنوب آرامگاه
  • پارکینگ اختصاصی

شرایط و نحوه بازدید از آرامگاه حکیم فردوسی

در نیمه‌ اول سال می توان از ساعت ۹ تا ۱۹ و در نیمه دوم سال از ساعت ۸ الی ۱۷ از این آرامگاه بازدید کرد. همچنین این آرامگاه در روزهای شهادت حضرت علی (ع)، شهادت امام جعفر صادق (ع)، تاسوعا و عاشورای حسینی، رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و رحلت امام خمینی (ره) تعطیل خواهد بود.

آدرس: استان خراسان رضوی، شهرستان مشهد، بخش توس، انتهای بلوار شاهنامه، بلوار بهارستان

راه های رسیدن به مقبره فردوسی

  • با مترو و یا اتوبوس: در صورت تصمیم به استفاده از مترو باید خود را به ایستگاه نمایشگاه در متروی مشهد برسونید و بعد از خروج از ایستگاه مترو با خط ۲۰۲ اتوبوسرانی در طول زمانی کمتر از ۵۰ دقیقه به آرامگاه فردوسی برسید.
  • با خودرو شخصی: در ابتدا باید از هر نقطه ای در مشهد خود را به میدان قائم در شمال غربی شهر برسانید و وارد بزرگراه پیامبر اعظم شوید. سپس جاده مشهد – قوچان را انتخاب کنید. در این جاده بعد از بیمارستان طالقانی می تونید تابلو ورود به بلوار شاهنامه (منتهی به پارکینگ خودرو ها) را ببنید.

 

بهترین هتل های شهر مشهد

اگر عازم سفر به مشهد هستید، می توانید به راحتی یکی از ۲۰ هتل زیر را برای اقامتی آسوده و راحت انتخاب نمایید:

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای