مدیرعامل یک شرکت استارتاپی در مشهد گفت: ورود غول‌های سرمایه‌گذاری در حوزه کاری استارتاپ‌ها بزرگ‌ترین تهدید است و در دیگر کشورها قوانینی برای ممانعت از چنین وقایعی تصویب شده است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، محمدصادق امین‌شریعتی اظهار کرد: از ۲ سال پیش خانه خلاق و مرکز نوآوری گردشگری ایران با تفاهم با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری وقت تاسیس شد.
وی افزود: این مرکز با هدف انتقال تجربیات ۱۷ ساله من و دوستانم به نسل بعد و جوانان صاحب ایده ایجاد شده است. در سال‌های اول کارم به دلیل اطلاعات کم سختی‌های زیادی را متحمل شدم.
امین‌شریعتی بیان کرد: در حال حاضر در این مرکز فضای کار اشتراکی در اختیار گروه‌های استارتاپی حوزه گردشگری قرار می‌گیرد و این مرکز برای این گروه‌ها سرمایه‌گذار پیدا می‌کند و در روند گرفتن مجوزها و دانش‌بنیان شدن محصول به آن‌ها کمک می‌کند.

نسل جدید به دنبال کپی‌ می‌روند
وی بیان کرد: حوزه گردشگری یکی از صنعت‌های به‌روز دنیا است که بسیاری از کشورها تمام درآمد خود را از همین صنعت کسب می‌کنند. این حوزه محدود نیست و نمی‌توان گفت اشباع شده است. کشور ما پهناور است و ظرفیت‌های بالایی در حوزه گردشگری دارد.
امین‌شریعتی تصریح کرد: از سویی ایرانیان مردمان اهل سفری هستند و طبعی تنوع‌طلب دارند که به دنبال تفریح‌های جدید است؛ در نتیجه در این حوزه بسیار جای کار وجود دارد و گروه‌های استارتاپی می‌توانند از مسیرهای مختلفی با ایده‌های نو وارد شوند.
وی عنوان کرد: یکی از ایرادات نسل جدید این است که به دنبال کپی‌ می‌روند. یک برند قدیمی سال‌ها تجربه دارد و توانسته به درستی برندسازی کند در نتیجه کار در مقابل این رقیبان سخت می‌شود.
مدیرعامل یک شرکت استارتاپی در مشهد ادامه داد: مگر اینکه در چنین ایده‌های استارتاپی، مزیت رقابتی ایجاد شود، اما همچنان معتقد هستم بهترین گزینه شروع کار در حوزه‌ای است که برند بزرگی در کشور نداشته باشیم.
وی گفت: اعتقاد شخصی من این است که موفیقت نیازمند سه مولفه است. اولین آن صبوری و سماجت است. این روزها افراد کم‌طاقت شدند و زود تسلیم می‌شوند. مولفه بعدی سلامت و درستی اخلاق است.
امین‌شریعتی ادامه داد: همچنین در مسیر پیشرفت نباید به سمت کارهای غیراخلاقی و کثیف برویم.

نابودی تلاش جوان‌ها با وجود غول‌های سرمایه‌گذاری
وی با بیان اینکه ورود غول‌های سرمایه‌گذاری در حوزه کاری استارتاپ‌ها بزرگ‌ترین تهدید است، گفت: در دیگر کشورها قوانینی برای ممانعت از چنین وقایعی تصویب شده است اما در ایران قوانین کاملی وجود ندارد یا اگر هست به درستی اجرا نمی‌شود.
مدیرعامل یک شرکت استارتاپی در مشهد با اشاره به اینکه این مشکلات در ایران بسیار بیشتر است، بیان کرد: چند جوان با تلاش زیاد تکنولوژی یا ایده‌ای را خلق، آزمون و خطا و فرهنگ‌سازی می‌کنند. ناگهان یکی از غول‌های سرمایه‌گذاری روی پروژه‌ مشابه همان پروژه سرمایه‌گذاری می‌کند و با سرمایه کلان خود از گروه استارتاپی جلو می‌زند. در نتیجه استارتاپ‌ها نابود می‌شوند.
امین‌شریعتی بیان کرد: حالا جوانی که با سختی توانسته مجوز بگیرد، سرمایه‌گذار جذب کند و با مشکلات زیادی درگیر شده است زیر پای غول‌های سرمایه‌گذاری نابود می‌شود.
سرمایه‌گذاری غیرمنطقی؛ راهی برای پول‌شویی
وی عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها به چند صورت است. صورت اول می‌تواند سرمایه‌گذاری منطقی و سالم باشد که به دنبال منافع منطقی خود است. گاهی با سرمایه‌گذاری‌هایی مواجه می‌شویم که هیچ توجیه علمی ندارد. بسیاری از چنین سرمایه‌گذاری‌ها به دنبال پول‌شویی هستند.
امین‌شریعتی بیان کرد: نوع دیگر سرمایه‌گذاری با هدف جمع‌آوری داده و اطلاعات برای موارد مختلف است؛ برای مثال در زمینه گردشگری به دنبال پیدا کردن سلیقه مردم یک کشور یا شهر هستند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای