یکی از سوالاتی که معمولا افرادی که می‌خوان به استانبول سفر کنن می‌پرسن اینه که، اگه بخوایم مثلا یه تور هفت روزه به استانبول داشته باشیم، ارزشش رو داره که کارت موزه استانبول رو خریداری کنیم؟ دور ریختن پول نیست یا اینکه ارزشش برابر با پول هست که جایی اگه دیگه نخواستیمش اونو بفروشیم و برگردونیم؟ خوب به نظرم با توجه به ارزش فعلی پول ما، این سوال خیلی مهمه. چون برگردوندن پول برای ما مهم‌تر از اینه که فک کنیم شاید بازم خواستیم به استانبول سفر کنیم و این کارت نیازمون میشه. البته بهتره به این موضوع به این شکل نگاه کنیم. فکر کنید که یه خانواده چهار یا پنج نفره هستید و دوست دارید جاهای دیدنی استانبول رو در کنار مرکز خریداش حتما ببینید. پدری دارید که با خودش فکر می‌کنه شاید دیگه قسمت نشه که به استانبول بیاد و بهتره همین یه باری که اومده، همه جا رو ببینه. توی این شرایط میشه گفت کارت موزه استانبول واقعا به دردتون می‌خوره چون هم لازم نیست که دیگه توی اون صف‌های طولانی وایسید هم اینکه مبلغ کمتری برای بازدید پرداخت می‌کنید.

توی این متن از مجله گردشگری سفربازی می‌خوام هر آنچه که درباره کارت موزه استانبول باید بدونید رو براتون بگم. اینکه این کارت رو از کجا تهیه کنید و بعدش باهاش کجاها رو ببینید. یا اینکه آیا جایگزینی داره که نخواید کارت موزه استانبول رو تهیه کنید یا نه. خلاصه اینکه، اگه شما هم به این شهر زیبا سفر کردید و کلی ازش خاطره دارید و این کارت رو تهیه کردید و تجربه‌های زیادی از این خرید دارید، ممنون میشم که توی قسمت نظرات تجربه‌هاتون رو با ما درمیون بذارید. مطمئن باشید دیگران حسابی از اونچه که شما می‌نویسید استفاده می‌کنن.

سفربازی - استانبول

استانبول

اول از همه خوبه به این سوال پاسخ بدیم، کارت موزه استانبول یا پاس موزه استانبول چیه؟

کارت موزه استانبول از اسمش مشخصه چیه دیگه. یه کارته که بهتون این امکان رو میده ظرف مدت ۵ روز تمام موزه‌هایی که زیر نظر شهرداری اداره میشن رو ببینید. وزارت گردشگری ترکیه اینو خوب می‌دونه که با طراحی این کارت تونسته مردم رو ترغیب کنه جاهای دیدنی و موزه‌ها رو ببینن و خوب به صنعت گردشگریش کمک کرده از اون طرف هم شما به عنوان کسی که به این شهر سفر کرده اینو خوب می‌دونید که با خرید این کارت نه تنها موزه‌ها رو می‌بینید که کلی هم پول صرفه‌جویی می‌کنید.

یکی از نکاتی که گردشگرای خارجی خیلی روش تاکید داشتن این بوده که، با خریدن این کارت تونستن خیلی خوب سفرشون رو برنامه‌ریزی کنن. اونا ۵ روز رو برای موزه‌ها کنار گذاشته بودن و چون یه لیست هم دم دستشون بوده از موزه‌ها، دقیقا می‌دونستن که توی چه روزی کجا برن و چه موزه‌ای رو ببینن. البته فک نکنید که فقط واسه برنامه‌ریزی موزه‌ها خوبه‌ها، نه. اتفاقا این کارت بهشون کمک کرده بود بتونن بازار رفتنشون رو هم به نسبت نزدیکی به موزه‌ها برنامه‌ریزی کنن. ضمن اینکه باید به این نکته هم اشاره کنم که، شما با داشتن این کارت دیگه نیاز ندارید تو صف‌های طولانی خرید بلیط وایسید. خوب همین هم باعث میشه کلی توی زمانتون هم صرفه‌جویی بشه، یعنی با یه تیر چندین نشون.

البته این کارت موزه‌ها فقط مختص استانبول نیستو شما به شهرهایی مثل رم و وین هم که برید می‌تونید این کارت رو خریداری کنید. هرچند که توی بعضی شهرها خوب کار می‌کنه تو بعضیاشم نه. ولی خوب یه سیاست درستیه که خوبه ایران هم کمی روش سرمایه‌گذاری کنه.

سفربازی - قصر توپکاپی استانبول

قصر توپکاپی استانبول

با کارت موزه استانبول چه موزه‌هایی رو می‌تونید سر بزنید؟

قبل از سال ۲۰۲۲ دقیقا ۱۳ تا موزه توی لیستی بودن که شما می‌تونستی با پاس موزه استانبول لری و بهشون سر بزنی. منتها، سال ۲۰۲۲ ۳ تا از موزه‌ها از این لیست دراومدن و الان شما وقتی کارت موزه استانبول رو داشته باشی می‌تونی به ۱۰ تا موزه سر بزنی و اونجارو از نزدیک ببینی.

  • موزه کاخ توپکاپی

استانبول مملو از عمارت‌ها و کاخ‌های باشکوهیه که شما رو به سفر در زمان می‌بره. توپکاپی، کاخی که زمانی قریب به ۴ قرن منزل سلطان عثمانی بود از حدود یک قرن پیش به عنوان یه موزه افتتاح شد و در بخشی از اون کلکسیون همایونی امپراتوری عثمانی و کتاب‌ها و دست‌نوشته هایشون رو به نمایش گذاشتن. کاخ و موزه توپکاپی که با نام «توپکاپی سارای موزه سی» در ترکیه شناخته می‌شه، بنای ۵۰۰ ساله‌ایه که نه فقط برای معماری باشکوهش بلکه ارزش‌های فرهنگی و تاریخیش انکارنشدنیه. شما با داشتن کارت موزه استانبول می‌تونید از این موزه به صورت رایگان دیدن کنید.

  • حرمسرای توپکاپی

حرمسرا یکی از بخش‌های اصلی کاخ توپکاپیه که ورودیش در حیاط دومه و برای ورود بهش باید بلیت جداگانه تهیه بشه. حرمسرا محل زندگی سلطان و خانواده‌اش بوده و از نظر معماری هم تا حدی متفاوت از کاخ و زیباتره. اینجا با دیوارهای بلندی از کاخ جدا شده و تا سالیان سال فقط افراد خاصی می‌تونستن وارد اون بشن. حرمسرا بیش از ۳۰۰ اتاق، نه حمام، دو مسجد، اتاق پزشک، خوابگاه خدمتکاران و خواجه‌ها و رختشویخانه داره و مدیریتش برعهده مادر سلطان یا همون والده سلطان بوده. در واقع این بخش از کاخ شهرتش رو مدیون سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطانه که حرمسرا رو توسعه دادن و به شکل امروزی درآوردن.

البته اینجا هم چند حیاط جداگانه داره و ورودی اول به حیاط خواجگان منتهی می‌‎شه و بعدش به ورودی اصلی حرمسرا می‌رسیم که محل ورود به حریم سلطان و شاهزادگان و همسران و مادر سلطان بوده. اتاق ملکه مادر، حمام سلطان و والده، تخت پادشاهی، اتاق‌های خصوصی برخی سلاطین، و …. از دیدنی‌های این بخش هستن. شما با پاس موزه استانبول می‌تونید این بخش رو هم به صورت رایگان ببینید و نیاز به تهیه بلیط نیست.

  • موزه Hagia Eirene

این کلیسا همراه با ۲ زیارتگاه دیگه ایاصوفیه و ایادینامیس جز کلیساهای استانبول هستن که در راه خدا وقف شدن. این کلیسا همچنین کاخی بسیار قدیمیه که قدمتش حتی به قبل از ساخت ایاصوفیه برمی‌گرده. امپراتور روم کنستانتین اول، در قرن چهارم ساخت ایاایرنه رو شروع کرد که ساختش در سال ۳۳۷ پس از میلاد زمان تموم شدن سلطنتش به پایان رسید و بعد از اون کلیسای ایاصوفیه در سال ۳۶۰ در زمان کنستانتین دوم تکمیل شد؛ اما تا قبل از اون کلیسای ایاصوفیه به عنوان کلیسای پاتریارک خدمت می‌کرد.

اما در این بین اتفاقات ناگواری هم برای این کلیسا رخ داد که یکی از اونا به آتیش کشیده شدن ایاایرنه در سال ۵۳۲ در جریان شورش نیکا بود که امپراتور وقت ژوستینین اول، کلیسا رو در سال ۵۴۸ بازسازی کرد. اما بعد از اون، یه بار دیگه این کاخ  توسط زلزله ۷۴۰ قسطنطنیه در ۲۰ اکتبر ۷۴۰، حدود شش ماه قبل از مرگ لئو سوم، آسیب دید. شما با کارت موزه استانبول می‌تونید این موزه رو هم بدون پرداخت پول ببینید.

  • موزه باستان‌شناسی استانبول

این موزه بخش‌های مختلفی داره که به‌مرور زمان تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده؛ بااین‌حال کل بخش‌ها در محل کاخ توپکاپی قدیمی ساخته شده. پارک گلهان در جنوب کاخ توپکاپی محلیه که با دستور حمدی عثمان معمار و هنرمند مشهور ترک ساخت ساختمان موزه شروع شد. بعد از ساخت این موزه به‌دلیل اینکه دستور مراقبت از اجناس و اشیاء تاریخی و قیمتی به‌کل امپراتوری عثمانی داده شده بود، این اشیاء مرتبا از جای‌جای کشور به‌سمت موزه باستان‌شناسی اومدن و در نتیجه گنجینه‌ای بزرگ رو فراهم کردن.

ساخت ساختمان اصلی موزه در سال ۱۸۱۱ شروع شد و معماریش رو به اکساندر والوری که سابقه ساخت هتل پراپالاس رو داشت سپردن. این معمار با الهام از یکی از تابوت‌های قدیمی حاضر در موزه مجسمه‌های بزرگی در سردر موزه ساخت و شمایل نئوکلاسیکی به موزه داد. از آثار مهمی که در این موزه می‌تونید ببینید و بناهایی مثل کاخ کاشی شده که متعلق به سال ۱۴۷۲ هستن، می‌شه نتیجه گرفت موزه باستان‌شناسی استانبول قدمت بسیار زیادی داره.

  • موزه تاریخ علوم و تکنولوژی در اسلام

موزه تاریخ علم و تکنولوژی در اسلام یکی از موزه‌های استانبوله که نباید دیدنش رو از دست بدید. این موزه در پارک گلخانه استانبول قرار گرفته و همونطور که از اسمش پیداست، به پیشرفت علم و رشد تکنولوژی توسط دانشمندان مسلمان اختصاص داره. در موزه تاریخ علم و تکنولوژی استانبول هندسه، اپتیک، اندازه‌گیری، جغرافیا، نجوم، فیزیک و شیمی از علومی هستن که می‌تونید اطلاعات به‌دردبخوری درباره اونا به‌دست بیارید. اگه موزه‌گردی از سرگرمی‌های مورد علاقه‌تونه، در سفر به استانبول حتما از این موزه دیدن کنید. ضمن اینکه شما با کارت موزه استانبول می‌تونید تمام این جذابیت‌ها رو بدون اینکه هزینه‌ای پرداخت کنید ببینید.

  • موزه موزائیک

موزه موزاییک استانبول یکی از موزه‌های استانبوله که در منطقه فاتیح در قسمت اروپایی استانبول واقع شده. موزه موزاییک استانبول یا موزه‌ی موزاییک‌های قصر بزرگ در قسمت جنوبی مسجد سلطان احمد و داخل بازار آراستا قرار گرفته. موزه در قسمت شمال شرقی حیاط قوس‌دار قصر بزرگ امپراطوری بیزانس قدیم طوری ساخته شده تا بتونه قسمت موزاییکی رو شامل بشه. تاریخ ساخت موزاییک‌های قصر بزرگ به بین سال‌های ۴۵۰ تا ۵۵۰ میلادی برمی‌گرده، زمانی که این موزاییک‌های زیبا با تبهری خاص و مهارتی تمام جای‌گذاری شدن.

  • موزه هنرهای ترکی و اسلامی

موزه هنرهای اسلامی استانبول آخرین موزه ای بوده که در اواخر دوران امپراتوری عثمانی‌ها بنا شده. این موزه برای اولین بار با نام «Evkaf iyslamiyet Müzesi» در سال ۱۹۱۳ در ساختمان آشپزخانه «سوپ» واقع در مجموعه مسجد سلیمانیه احداث شد. عثمان حمدی بیک موزه اسلامی در ترکیه رو برای حفظ آثار هنری بر پا کرد تا بتونه به این طریق، از ربوده شدن آثار تاریخی باقی‌مونده در بناهای تاریخی مثل، مساجد، مقبره‌ها، لژهای دراویش و زاویه‌ها در امان نگه داره. او سعی کرد آثار مختلفی مثل فرش، قالیچه، نسخ خطی، درهای چوبی، منبر و این چیزارو جمع‌آوری کنه.

بعد از اعلام جمهوری و تغییر نام به «موزه هنرهای ترکی و اسلامی» ساختمان موزه تغییر پیدا کرد. در سال ۱۹۸۳ موزه هنرهای ترکی و اسلامی استانبول به کاخ ابراهیم پاشا منتقل شد. این کاخ یکی از مهمترین کاخ‌های ترکیه‌اس که از معماری عثمانی بی‌نظیری برخورداره. قدمت این کاخ به سال ۱۵۲۴ میلادی برمی‌گرده که محل زندگی ابراهیم پاشای پارگایی، دومین وزیر اعظم سلطان سلیمان یکم عثمانی بود. این بنا در طول سال‌ها به دلایل مختلفش آسیب دید و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. بعد از بازسازی به شکل امروزی در سال ۱۹۸۳ به عنوان محل موزه هنرهای ترکی و اسلامی انتخاب شد.

  • برج گالاتای

برج گالاتای به عنوان یه سمبل برای استانبول به حساب میاد. بنایی که با بالا رفتن از اون می‌تونید به تماشای شهر استانبول و جزیره زیبای پاریم‌آدا بشینید. پیشنهاد می‌کنم حوالی غروب رفتن به این برج رو انتخاب کنید. چشم‌انداز غروب خورشید و تنگه زیبای بسفر روبروتون حس و حال بسیار لذت‌بخشیه. اگه به بالای اون رفتید دورتادورش رو بچرخید و با گرفتن عکس‌های یادگاری ازش خاطره‌هاتون رو برای همیشه زنده نگه دارید. در برج گالاتای رستورانی وجود داره و اگه به آنجا رفتید و گرسنه شدید می‌تونید لحظاتی در بالای برج خوشمزه‌ترین غذاهای ترکی رو میل کنید. نکته جالب دیگه این برج نام اونه که تداعی‌کننده نام تیم فوتبال معروف ترکیه، گالاتاسرایه.علاوه بر این لازمه بدونید که برج گالاتا در استانبول تا سال ۱۷۴۹ به عنوان بلندترین ساختمان استانبول مشهور بوده.

  • موزه‌خانه برج گالاتا

برج گالاتا یه برج استوانه‌ای سنگیه که با ارتفاع ۶۶٫۹ متر، ۹ طبقه و وزنی حدود ۱۰ هزار تن در زمان ساخت، بلندترین ساختمان استانبول به شمار می‌اومد. ارتفاع این برج در گذشته، ۶۲٫۵۹ متر و ارتفاعش بدون گنبد مخروطی شکلش، ۵۱٫۶۵ متر بوده. این برج دارای قطر خارجی ۱۶٫۴۵ متر در پایه، قطر داخلی ۸٫۹۵ متر و دیوارهایی با ضخامت ۳٫۷۵ متره.

برج گالاتا از سه تا بخش وروردی، رستوران و سکوی بازدید تشکیل شده و بازدیدکنندگان برای رسیدن به طبقات فوقانی از دو تا آسانسور تعبیه شده در برج استفاده می‌کنن. دسترسی به دو طبقه بالای برج تنها از طریق پله امکان‌پذیره. کافه، رستوران، سرویس بهداشتی، وای‌فای رایگان، آسانسور و فروشگاه خرید سوغات از امکانات برج گالاتا هستن. این برج یهموزه هم داره که شما برای دیدن این موزه می‌تونید از کارت موزه استانبول استفاده کنید.

  • موزه روملی حصار

روملی حصار که به نام‎های قلعه روملی و قلعه روملی حیصار هم نامیده می‌شه مجموعه استحکامات و قلعه‌ای نظامیه که در شهر استانبول، در ساحل اروپایی و بر فراز تپه‌ای مشرف به تنگه بسفر قرار گرفته. این قلعه یکی از سمبل‌های شهر استانبوله و امروزه بازدیدکنندگان زیادی رو از سرتاسر دنیا به سمت خودش می‌کشونه. نام روملی حصار به معنای قلعه‌ای در قلمرو رومی‌هاست و توسط سلطان محمد دوم و در فاصله سال‌های ۱۴۵۱ و ۱۴۵۲ و تنها در عرض ۴ ماه ساخته شده.

به خوبی می‌بینید که هفت تا موزه از ۱۰ موزه این لیست مربوط به دوران سلطان احمد هستن.

سفربازی - ایاصوفیه

موزه ایاصوفیه

چه موزه‌هایی رو قبلا میشد با کارت موزه استانبول دید ولی الان نمیشه؟

این سه تا موزه که در ادامه معرفی می‌کنم تا قبل سال ۲۰۲۲ می‌تونستید با کارت موزه استانبول ببینید ولی الان دیگه نمیشه، هرچند که شهرداری و صنعت گردشگری هنوز هم دارن این سه تا موزه رو تبلیغ می‌کنن و از مردم می‌خوان که برن و از اونجا دیدن کنن.

  • موزه ایاصوفیه

موزه‌ی ایاصوفیه در استانبول در واقع یه شاهکار معماری بسیار زیبا و به جای مونده از ۲ دوره‌ی تاریخی مهم یعنی دوره‌ی بیزانس‌ها و امپراتوری عثمانیه. این موزه و یا به عبارتی معروف‌تر مسجد، مهم نیست که چقدر از عمرش بگذره، انگار قراره که تا همیشه به عنوان یکی از نمادهای عرفانی ترکیه‌ای و نمادی از پیوند اسلام و مسیحیت در شهر استانبول شناخته بشه.

کارت موزه استانبول

شاید دقیقا به همین خاطره که موزه‌ی ایاصوفیه در ابتدا یه کلیسا بوده و بعد به یه مسجد تغییر کاربری داده  و در حال حاضر بیشتر حالت موزه رو داره. از لحاظ تاریخی اگه نگاهی بندازیم، فرمانروایان مختلفی در این شهر اومدن و رفتن و این بنای منحصر به فرد و زیبا همچنان سرپاست. شما برای دیدن مسجد ایاصوفیه اصلا نیازی نیست پولی پرداخت کنید و حتی به کارت موزه استانبول هم نیازی نیست.

  • مسجد هورا

مسجد هورا هم از دسته مسجداییه که الان دیگه به یه موزه تبدیل شده و شما می‌تونید بدون پرداخت پول از داخل اون دیدن کنید. این موزه به خاطر موزائیک‌هایی که از زمان عیسی مسیح و مریم مقدس داره شهرت زیادی پیدا کرده.

  • موزه فتحیه

این موزه رو مدت‌هاست که دارن بازسازیش می‌کنن وهنوز هیچ تاریخی برای بازگشاییش تعیین نکردن. به همین دلیل هم از لیست موزه‌هایی که می‌تونید با کارت موزه استانبول ببینیدشون خارجش کردن.

سفربازی - کاخ دولماباغچه

کاخ دولماباغچه

چه مکان‌هایی توسط کارت موزه استانبول پوشش داده نمیشه

کارت موزه استانبول موزه‌هایی که زیر نظر شهرداری هستن و توسط شهرداری اداره میشن رو پوشش میده؛ ولی متاسفانه موزه‌هایی که موسسات دیگه دارن اداره‌اشون می‌کنن رو در دستور کارش نداره. ا زجمله جاهایی که خیلیا درموردش سوال می‌کنن، کاخ دولماباغچه، کاخ بیلربی و آب‌انبار باسیلیکاست. اینارو چون شهرداری اداره نمی‌کنه پس نمی‌تونید با کارت موزه استانبول ببینید. البته ارزش دیدن رو دارن و بهتون پیشنهاد می‌کنم که حتما واسه دیدنشون بلیط تهیه کنید.

قیمت کارت موزه استانبول

قیمت کارت موزه استانبول

قیمت کارت موزه استانبول چقدر است؟

در حال حاضر یعنی خرداد ماه سال ۱۴۰۲ قیمت کارت موزه استانبول ۷۰۰ لیره. جالبه بدونید از زمانی که این کارت معرفی شده تا الان قیمتش ۵ برابر شده. البته اگه بخوایم قیمت دلاری اونو بگیم میشه گفت ثابت بوده و حدود ۴۰ دلار تعیین شده. منتها چون ارزش لیر طی این سال‌ها پایین اومده این کارت هم یه جورایی گرون شده.

آیا بچه‌ها باید کارت موزه استانبول رو تهیه کنن؟

شما برای بچه‌های زیر هشت سالتون نیاز به پرداخت هزینه ندارید. ولی یه موضوعی رو باید در نظر بگیرید اونم اینه که، اگه بچه شما نوپا و نوزاد باشه که کلا نیازی نیست تو صف باشید ولی اگه بچه شما راه بره تا هشت سال، باید توی صف وایسید و براش بلیط رایگان ورودی رو تهیه کنید. یعنی اگه خودتون کورت موزه استانبول رو داشته باشید بازم برای بچه‌هاتون مجبورید که توی اون صف طولانی بمونید. راستی اینم یادتون باشه که باید حتما کارت شناسایی فرزندتون همراتون باشه. صرف اینکه شما بگید چند سالشه، اونا قبول نمی‌کنن.

یه صرفه بودن کارت موزه استانبول

یه صرفه بودن کارت موزه استانبول

حالا یه حساب کتاب سردستی بکنیم ببینیم چقدر صرفه‌جویی می‌کنیم

توی قسمت قبلی من گفتم شما اگه کارت موزه استانبول رو خریداری کنید توی هزینه‌هاتون صرفه‌جویی میشه، درسته؟ حالا اینجا می‌خوام دقیق براتون حساب کنم که واقعا چقدر صرفه‌جویی می‌کنید. فرض ما اینه که شما هر ده تا موزه‌ای که توی لیست هست رو رفتید و از نزدیک دیدید. اگه بخواید برای دیدن هر کدوم هزینه پرداخت کنید باید طبق جدول زیر پول بلیط بدید:

نام موزه هزینه خرید بلیط
موزه کاخ توپکاپی ۲۰۳ لیر
حرمسرای توپکاپی ۲۰۴ لیر
موزه hagie Irene ۱۲۰ لیر
موزه باستان‌شناسی ۱۰۰ لیر
موزه تاریخ علم و تکنولوژی اسلامی ۵۰ لیر
موزه موزائیک ۶۰ لیر
موزه هنرهای ترکی و اسلامی ۱۰۰ لیر
برج گالاتا ۱۷۵ لیر
موزه برج گالاتا ۵۰ لیر
موزه روملی حصار ۵۰ لیر

پس در صورتی که همه این موزه‌ها رو بخواید ببینید باید ۱۱۱۲ لیر پرداخت کنید این در صورتیه که اگه کارت موزه استانبول رو خریداری کنید فقط ۷۰۰ لیر می‌دید. خوب به نظرتون حالا ارزشش رو داره؟

موزه نظامی هاربیه

موزه نظامی هاربیه

تخفیف‌هایی که با داشتن پاس موزه استانبول نصیبتون میشه

برای دیدن یه سری موزه و جای دیدنی در استانبول، اگه با خودتون کارت موزه استانبول رو داشته باشید می‌تونید از تخفیف‌های ویژه‌ای استفاده کنید. البته حتما قبل از رفتنتون این موضوع رو چک کنید چون معمولا هر سال این قوانین تغییر می‌کنه و ممکنه اون بنایی که شما می‌خواید ببینید دیگه تو لیست تخفیف نباشه.

راست یاینو قبل از معرفی این مکان‌های معروف هم بگم که، اگه با خودتون کارت موزه استانبول رو داشته باشید می‌تونید از رستوران‌ها و کافه‌هایی که تو فضای موزه‌ها هستن با تخفیف ۱۰ درصد خرید کنید.

  • موزه نظامی هاربیه

شما با کارت موزه استانبول می‌تونید از این مکان با تخفیف ۲۰ درصد دیدن کنید. این موزه تاریخ ۱۰۰۰ ساله نظامی ترکیه رو به نمایش می‌ذاره. موزه نظامی استانبول که قدیمی‌ترین موزه شهره در محله هاربیه قرار گرفته و در سال ۱۷۲۶ تاسیس شده. ساختمان این موزه در اصل کلیسایی واقع در کاخ توپ‌گاپیه. در این موزه بیش از ۱۰ هزار اسلحه ترکیه‌ای و خارجی نگهداری می‌شه. این موزه متشکل از ۱۷ اتاق با موضوع‌های اسلحه، چادر جنگی، جنگ جهانی اول، آتاتورکه. این موزه همه روزه به جز روزهای دوشنبه و سه شنبه به روی بازدیدکنندگان بازه است.

  • موزه ساکیب سابانچی

شما با کارت موزه استانبول می‌تونید ۳۰ درصد تخفیف در تهیه بلیط بگیرید. موزه ساکیپ سابانجی (ترکی استانبولی: Sakıp Sabancı Müzesi‎) یک موزه خصوصی هنرهای زیبا در دانشگاه سابانجی در استانبول ترکیه‌اس که به هنر خوشنویسی، اسناد مذهبی و دولتی و همچنین نقاشی‌های دوران عثمانی اختصاص داره. این موزه توسط ساکیپ سابانجی تأسیس و در ژوئن ۲۰۰۲ افتتاح شد. علاوه بر نمایشگاه‌های دائمی، این موزه همچنین محل برگزاری نمایشگاه‌های موقت داخلی و خارجیه و در آخر هفته‌ها میزبان رویدادهای فرهنگیه.

  • حمام تاریخی گالاتاسرای

فضای حمام‌های ترکی به شکلیه که شرایط استفاده از اون برای توریست‌ها و گردشگران خارجی، فضایی جدید و نو محسوب می‌شه. به همین واسطه می‌شه هر یک از اقدامات و خدمات انجام شده در این حمام رو نوعی از امکانات ویژه‌اش برای گردشگران به شمار آورد. دسترسی به حمام تاریخی گالاتاسرای یه حرکت ساده و راحت تلقی می‌شه، چرا که وجود محورهای عمومی در حوزه حمل‌ونقل، این مهم رو هموار کرده.

بخشی از امکانات خدماتی و رفاهی موجود در حمام تاریخی گالاتاسرای استانبول، عبارتند از:

  • گوبگتاشی گرم و عالی در مرکز حمام
  • فضای مرمری خنک و دلچسب
  • دارا بودن دو بخش مجزا برای بانوان و آقایان
  • ماساژی عالی و حرفه‌ای
  • فراهم بودن بستر مناسب به منظور سرو نوشیدنی و غذا
  • وجود محیطی آرامش بخش و کلاسیک
  • در درسترس بودن خدمات مورد نیاز
  • کارمندان حرفه‌ای و مجرب

اگه کارت موزه استانبول رو داشته باشید نیاز نیست ۲۵ درصد هزینه رو پرداخت کنید.

  • موزه سدبرک حانیم

موزه سدبرک حانیم (Sadberk Hanim Museum) اولین موزه خصوصی استانبوله که در بخش بویوک‌دره قرار داره و در ابتدا برای نمایش  کلکسیون شخصی سدبرک کوچ، همسر وهبی کوچ در سال ۱۹۸۰ افتتاح شده. مجموعه موزه در دو بنای فوق‌العاده قرن نوزدهمی جای گرفتن. بعدها حسین کوچاباش، یکی از بزرگ‌ترین کلکسیونرهای ترکیه هم مجموعه شخصی خودش رو به موزه اهدا کرد. مجموعه موزه که در ابتدا حاوی سه هزار قطعه بود، امروزه دارای ۱۸ هزار قطعه‌اس و از همین رو به یکی از جاهای دیدنی استانبول تبدیل شده. در بنای سوگی گونول موزه می‌شه قطعات باستانی تمدن آناتولیا از هزاره ۶ پیش از میلاد تا پایان دوره بیزانس رو مشاهده کرد. آثار هنری اسلامی به‌خصوص دوره عثمانی، جامه‌های دوره عثمانی، آثاری از اروپا، خاور دور و خاور نزدیک و… هم در ساختمان آزاریان موزه قرار دارن.

اگه کارت موزه استانبول رو با خودتون داشته باشید می‌تونید از تخفیف ۳۰ درصدی استفاده کنید.

  • سهیر هاتلاری استانبول

سهیر هاتلاری یه شرکت قایق‌رانی در استانبوله که احتمالا بهترین و ارزان‌ترین گزینه به‌منظور گشت دریایی، به دو طریق، در بوسفور باشه: گشت دریایی کامل و گشت دریایی کوتاه. شما اگه کارت موزه استانبول رو به همراه داشته باشید می‌تونید برای هر سفر از تخفیف ۲۰ درصدی استفاده کنید.

  • برج دوشیزه

برج دوشیزه استانبول (به ترکی: Kız Kulesi)،  بر روی یه جزیره کوچیک واقع در ورودی جنوبی تنگه بسفر در فاصله ۲۰۰ متری واقع شده و از بهترین جاذبه‌های دیدنی استانبوله. گرچه دقیقاً مشخص نیست که این برج چه زمانی ساخته شده، اما سبک معماریش مترادف با دوران حدوداً ۳۴۰ قبل از میلاده. این برج از دوره بیزانس قرون وسطی به عنوان برج لئاندر (برج لئاندروس) شناخته می‌شد که برگرفته از نام همسر پادشاه آتن یعنی خاریس بود. همچنین در دوره‌ای از امپراطوری بیزانس نیز به «آرکلا» معروف بود که به معنای «قلعه کوچک» است. این برج در پشت اسکناس‌های ۱۰ لیر ترکیه در سال‌های ۱۹۶۶-۱۹۸۱ به تصویر کشیده شده.

شما با داشتن کارت موزه استانبول می‌تونید از تخفیف ۲۰ درصدی برای دیدن این مجموعه استفاده کنید.

  • موزه پرا

موزه پرا در تاریخ ۸ ژوئن ۲۰۰۵ با هدف نمایش هنر و فرهنگ در طیفی گسترده برای عموم باز شد. این موزه که در ساختمان قدیمی هتل بریستول واقع شده، در سال ۲۰۰۳ بازسازی شد تا امکانات لازم از جمله درب ورودی مدرن و ملزومات یک موزه به اون اضافه بشه. نتیجه نهایی، ساختمانیه که المان‌های مدرن رو در کنار معماری تاریخی و قدیمی شهر در هم آمیخته و با هم پیوند داده. با کارت موزه استانبول از تخفیف ۲۰ درصدی برای دیدن این مجموعه استفاده کنید.

خرید کارت موزه استانبول

خرید کارت موزه استانبول

کارت موزه استانبول رو از کجا بخریم؟

بهترین کار اینه که اونو به صورت آنلاین خریداری کنید. برای این کار لازمه به لینک زیر مراجعه کنید.

https://muze.gov.tr/urun-ekle?catalogNo=WEB-MSP01-05-008

حالا موضوعی که هست وقتی این کارت رو خریداری کردید حتما اونو پرینت کنید و با خودتون داشته باشید. خیلی جاها نسخه الکترونیکی ممکنه براتون مشکل درست کنه. البته یه سری باجه هم هستن که با مراجعه به اونا می‌تونید این کارت رو تهیه کنید.

  • برج گالاتا
  • برج کاخ توپکاپی
  • موزه هنرهای ترکی و اسلامی
  • موزه موزائیک
  • موزه باستان‌شناسی
  • موزه روملی حصار

اگه می‌خواید کارتتون رو به صورت حضوری بخرید حتما به باجه مراجعه کنید، چون معمولا صف‌ها خیلی طولانی هستن. بهترین و خلوترین صف‌ها معمولا متعلق به موزه موزائیک و موزه هنرهای ترکی و سلامیه. یه جورایی توی این موزه‌ها هیچوقت صف خاصی وجود نداره. بعضی موزه‌ها هم هستن که تو خودشون یه سری باجه خودکار دارن که پول نقد قبول نمی‌کنن. ایرانی‌ها هم معمولا با خودشون پول نقد دارن و کارت رو نمی‌تونن استفاده کنن برای همینم پیشنهادمون همون خرید آنلاین یا حضوری خرید کردنه.

نحوه استفاده از کارت موزه استانبول چطوریه؟

چه کارتتون رو به صورت حضوری خریده باشید چه آنلاین، تنها کاری که باید انجام بدید اسکن کردن QR کدی هست که روی کارته. بعد از اسکن کردن و رفتن به اولین موزه، کارت واسه شما فعال میشه و از لحظه فعال شدن به مدت ۵ روز می‌تونید ازش استفاده کنید.

چند نکته درباره پاس موزه استانبول

یه سری نکته هستن که معمولا برای مردم سوال پیش آورده که اینجا به بعضی از اونا اشاره کردم:

  • یه مورد اینکه به محضی که شما کد رو اسکن کردید و کارت رو خریدید ،کارت واستون فعال نمیشه بلکه زماین فعال میشه که شما از اولین موزه دیدن می‌کنید.
  • مورد دوم اینکه، چون این کارت به نام شخص خاصی صادر نمیشه شما می‌تونید اونو به بقیه هم هدیه بدید.
  • اگه این کارت رو داشته باشید می‌تونید از امکانات پخش پیام صوتی یه سری از موزه‌ها استفاده کنید.
  • یادتون باشه که موزه‌ها توی استانبول از ساعت ۹ تا ۷ بعدازظهر باز هستن غیر از زمستون‌ها که ساعت ۵ موزه‌ها تعطیل میشن. شما باید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از آخرین ساعت توی موزه باشید تا راهتون بدن.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای