مجمع تشکل‌های گردشگری کشور با حضور اکثریت اعضا در هتل بزرگ فردوسی تهران تشکیل جلسه داد.

به گزارش سفربازی، به نقل از ایلنا، جمشید حمزه‌زاده در مقام دبیر مجمع، طی سخنانی، اهم مشکلات جاری در صنعت گردشگری کشور را تشریح کرد. اوبه بحران‌های صنعت گردشگری در سال‌های گذشته و در راس آن‌ها شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و یادآور شد: مجمع تشکل‌های گردشگری در این سال‌ها به طور مداوم پیگیر رفع این بحران‌ها بوده و درصدد کاستن از خسارت‌های وارد آمده به بدنه این صنعت برآمده است.

او در بیان دلایل تشکیل مجمع تشکل‌های گردشگری گفت: اهداف مشترک باعث تشکیل مجمع شد. خوشبختانه با ارتباط‌های خوبی که وجود دارد، مجمع در این سال‌ها توانست کارهای زیرساختی و مهمی را پیش ببرد.

دبیر مجمع تشکل‌های گردشگری کشور معافیت مالیاتی و ابقای معافیت ۵۰ درصدی برای تاسیسات گردشگری با رایزنی مجلس و جلسات مختلف با نمایندگان، معافیت ۱۰۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده هتل‌های یک تا ۳ ستاره، پیگیری برای اعمال معافیت‌ها و بخشودگی‌هایی در زمینه هزینه حامل‌‎های انرژی، از جمله کاهش هزینه گاز و… را به‌عنوان بخشی از کارهای انجام شده مجمع برای صنعت گردشگری در سال‌های گذشته برشمرد.

پیگیری مطالبات‌ از نهاد دولتی صنعت گردشگری

او همچنین از تغییر سازمان به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم گفت و توضیح داد: این تغییر حاصل پیگیری‌های مداوم مجمع تشکل‌های گردشگری خصوصا با فراکسیون گردشگری مجلس و نیز کمیسیون مشترک گردشگری بود که علی‌رغم مخالفت‌هایی که وجود داشت، تحقق پیدا کرد. تاکید جدی ما بر وزارتخانه شدن، دلیل عمده‌ای داشت و آن این بود که بتوانیم مطالبات‌مان را از نهاد دولتی متولی صنعت پیگیری کنیم. در گذشته نمایندگان مجلس می‌گفتند چون سازمان میراث مستقیما زیرنظر رییس‌جمهوری است، ما نمی‌‎توانیم رییس سازمکان را به مجلس بیاوریم و از او پرسش و یا استیضاحش کنیم و طبق قانون اگر بخواهیم باید خود رییس‌جمهوری را به مجلس بیاوریم. طرح تبدیل سازمان به وزارتخانه سه بار برگشت خورد اما با پی‌گیری‌های ما خلاصه به نتیجه رسید.

او از «حواشی به وجود آمده اخیر از سوی یکی، دو عضو مجمع» سخن گفت و خاطرنشان کرد: در جریان این حواشی موضوع مهمی در ارتباط با هزینه برق تاسیسات گردشگری مغفول واقع شد. متاسفانه در روزهای اخیر با حواشی به وجود آمده، طرحی در مجلس تصویب شد که هزینه برق تاسیسات گردشگری را به شکل بی‎‌سابقه‌ای افزایش می‌دهد. جای تاسف دارد که بروز حواشی از سوی یکی، دو عضو، توجه‌ها را از موضوع به این مهمی دور کرد و طرح در مجلس تصویب شد.

تشکل‌های گردشگری باید در کنار هم باشند

دبیر مجمع تشکل‌های گردشگری کشور با بیان این‌که تشکل‌ها باید در کنار هم باشند و اتحادشان را حفظ کنند، گفت: هیچ نهاد دولتی حق دخالت در تصمیمات درون‌ساختاری بخش خصوصی را ندارد و بی‌شک نظر وزیر محترم هم همین است. کما این‌که اخیرا در مراسمی از «نهضت تفویض اختیار به بخش خصوصی گردشگری» گفتند. ما در بخش خصوصی باید تمام تلاش‌مان را صرف این کنیم که به انسجام واقعی برسیم و آن را از دست ندهیم.

حمزه‌زاده با تاکید بر این‌که وزیر، موافق از هم‌گسیختگی تشکل‌ها نیست، عنوان کرد: با وجود حمایت وزیر از بخش خصوصی، خیلی از تصمیم‌ها در بدنه معاونت گردشگری وتو می‌شود. این مشکلی است که ما به شدت به دنبال حل شدن آن هستیم. هیچ تشکلی در مجمع بر تشکل دیگر ارجحیت ندارد و هر تشکلی در این مجمع جایگاه خود را دارد. ما با هم توافق داریم و امیدوارم همدل و با حفظ وفاق پیش برویم.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای