معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان از برگزاری نخستین جلسه در راستای انعقاد تفاهم‌نامه بین معاونت صنایع‌دستی با جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی و استفاده از ظرفیت این واحدهای گردشگری در استان برای توسعه و ترویج صنایع‌دستی خبر داد.
به‌ گزارش سفربازی، به نقل از میراث‌آریا، مریم حاجی‌ابراهیمی در جلسه‌ای با حضور یاسر قندهاری، معاون گردشگری استان گلستان و عباسعلی باقری، رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان، گفت: استفاده از ظرفیت‌های حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری برای توسعه و ترویج صنایع‌دستی یکی از رویکردها و سیاست‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اداره‌کل استان گلستان است.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی گلستان ادامه داد: این جلسه با هدف معرفی ظرفیت‌های صنایع‌دستی استان به انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان برگزار شد. همکاری با این انجمن می‌تواند در راستای افزایش میزان اشتغال، رونق عرضه و فروش تولیدات هنرمندان و ارزآوری در این حوزه اثرگذار باشد.
او بیان کرد: برگزاری مستمر جلسات فی‌مابین و پیگیری موضوعات تفاهم‌نامه، شناسایی واحدهای دارای قابلیت عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی، معرفی هنرمندان صنایع‌دستی به انجمن اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان برای عرضه و اجرای ورکشاپ صنایع‌دستی در واحدهای دارای شرایط و درخواست از سرمایه‌گذاران به‌منظور اختصاص فضای مطلوب برای عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی در زمان قبل از اجرای پروژه از جمله مصوبات این جلسه بود.
تاسیسات گردشگری ویترینی برای ترویج صنایع‌دستی
معاون گردشگری استان گلستان نیز در این نشست گفت: یکی از دغدغه‌های امروز حوزه صنایع‌دستی در سطح ملی و همچنین استانی فروش تولیدات است و در حال حاضر نیز با توجه به مشکلاتی که خانواده‌ها در بخش اقتصادی تحمیل می‌شوند سهم صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در سبد خانوار یا حذف و یا بسیار محدود شده است.
یاسر قندهاری بیان کرد: یکی از الزامات امروز حوزه صنایع‌دستی کاهش هزینه تولید است که این امر مستلزم کاهش هزینه تولید مواد اولیه است. برای کاهش هزینه تولید و همچنین ترویج صنایع‌دستی استان علاوه‌بر حمایت دستگاه‌های اجرایی به پشتیبانی فعالان گردشگری استان نیازمندیم.
او تصریح کرد: تاسیسات گردشگری می‌تواند ظرفیت مناسب و همچنین ویترین بسیار خوبی برای عرضه و معرفی تولیدات هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان باشد.
معاون گردشگری استان گلستان گفت: استان گلستان در حوزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و همچنین مزارع گردشگری در جایگاه مطلوبی در سطح کشور برخوردار است و این دو بخش از مزیت‌های گردشگری استان محسوب می‌شوند که تجمیع این حوزه‌های در کنار دفاتر خدمات مسافرتی و سایر تاسیسات گردشگری، می‌توانند نقش مهمی در راستای توسعه و ترویج صنایع‌دستی استان ایفا کنند.
رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان گلستان نیز در این جلسه گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی در واقع کلکسیونی از ابعاد سه‌گانه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هستند و خرسندیم که بخش مغفول مانده اقامتگاه‌های بوم‌گردی با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور و جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور پررنگ‌تر شد.
عباسعلی باقری تاکید کرد: بوم‌گردی فقط ارائه‌دهنده خدمات گردشگری نیست و زمانی در حوزه گردشگری و جذب توریسم موفق خواهد بود که به حوزه‌های صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی نیز بپردازد.
او خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور با معاونت صنایع‌دستی کشور، در سه محور آموزش‌وپژوهش، شبکه‎ها و نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و احیای رشته‌های منسوخ‌شده آماده همکاری با معاونت صنایع‌دستی استان هستیم.
رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان گلستان یادآور شد: در استان حدود ۱۷۰ اقامتگاه بوم‌گردی فعال داریم که این واحدها می‌توانند با همکاری معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل نقش بیشتری در توسعه و ترویج صنایع‌دستی استان ایفا کنند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای