رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران از کندی اینترنت و تصویرسازی که این روزها از ایران در جهان می‌شود و تاثیر آن بر حوزه گردشگری سخن گفت و افزود: بیش از ۹۰ درصد تورهای ورودی لغو شدند و شاهد رکود در گردشگری داخلی، خروجی و تورهای ورودی هستیم.

به گزارش سفربازی، به نقل از ایلنا، امیرپویان رفیعی‌شاد با اشاره به آنکه این روزها حال صنعت گردشگری خوب نیست، گفت: دو عامل سبب حال بد گردشگری ایران است. نباید فراموش کرد که گردشگری به شدت به اینترنت وابسته است. نخستین صنعتی که به حوزه الکترونیک و تکنولوژی ورود کرد، حوزه گردشگری است. در این میان دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری بیشترین استفاده را از این بخش می‌برند و درواقع کسب و کار آن‌ها در بستر الکترونیک رقم می‌خورد. به جرات می‌توان گفت، زمانی که بسیاری از کسب و کارها هنوز با بستر وب آشنایی نداشتند، صنعت گردشگری در این بستر فعالیت می‌کرد. حتا سیستم‌های رزرواسیون ما در این بستر انجام می‌شود.

آسیب‌های زیاد فیلتر شدن اپ‌ها بر گردشگری

او توضیح داد: صنعت گردشگری با تکنولوژی آمیخته است. از این‌رو کندی سرعت اینترنت و فیلتر شدن اپلیکیشن‌هایی که بخش عمده‌ای از بار تبلیغات و فعالیت آژانس‌داران و فعالان گردشگری بر روی آن‌ها انجام می‌شد، آسیب‌های زیادی را متوجه صنعت گردشگری کرده است. بسیاری از فعالان حوزه گردشگری، باشگاه مشتریان‌شان را در بستر این اپلیکیشن‌ها فعال کرده بودند و اکنون با به مخاطره افتادن این بستر، از آنجایی که جایگزینی و جابه‌جایی به اپلیکشن جدید همواره با مقاومت از سوی مشتریان همراه است و قطعا زمان‌بر خواهد بود، مشکلات عدیده‌ای را به همراه آورده است.

رفیعی‌شاد خاطرنشان کرد: علاوه‌بر فعالیت‌هایی که مطرح شد، بارگذاری اطلاعات مسافران و آنچه که باید در سایت‌ها انجام می‌شد در بستر وب انجام می‌شود حتا اطلاعات قراردادها، تورها و سفرها نیز از طریق همین اپلیکیشن‌ها ارسال می‌شد که در شرایط موجود مختل شده است.

زیان زیاد فعالان گردشگری از لغو تورها

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران با اشاره به آنکه درحال حاضر آژانس‌داران و فعالان گردشگری با کنسل شدن و لغو تورهای ورودی همراه هستند که ضرر و زیان بسیاری را متوجه آن‌ها کرده است، گفت: گردشگری ایران در حوزه تورهای ورودی، دو فصل پرمسافر دارد، بهار و پاییز این دو فصل هستند و عموما در اردیبهشت و خرداد و مهر، آبان و آذر تعداد گردشگران ورودی ما افزایش می‌یابد. با وجود آن‌که اکنون در زمان پر مسافر ایران قرار داریم و تورهای ورودی پاییز می‌توانست تامین کننده هزینه‌های سالانه ما باشد اما عملا با لغو این تورها ضرر و زیان زیادی متوجه گردشگری شده است. شرایط به گونه‌ای‌ست که حتا نمی‌توانیم به ورود تورهای گردشگران خارجی در اردیبهشت سال آینده نیز امید داشته باشیم.

به گفته او، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تورهای ورودی سفرشان به ایران را لغو کرده‌اند. گروهی که سفرشان را لغو نکردند از آن جهت است که مدل اجرای تورهای ورودی به این شکل است که بلیت عموما توسط کارگزار ما در کشورها یا خود افراد تهیه می‌شود از این‌رو برخی از گردشگران برای آنکه خسارت و جریمه کنسلی ندهند سفرشان به ایران را لغو نکردند. اما برخی دیگر پرداخت خسارت را پذیرفتند و سفرشان را لغو کرده‌اند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای