مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از کشف گورستان سنگی در کنار یکی از سواحل غربی استان خبر داد و گفت: سابقه این گور باستانی به ۲ هزار سال قبل برمی‌گردد.
به گزارش سفربازی، به نقل از مهر، ولی جهانی از کشف یک گورستان سنگی در کنار یکی از سواحل غربی گیلان خبر داد و گفت: سابقه این گور باستانی به ۲ هزار سال قبل برمی‌گردد.
وی با بیان اینکه این گور باستانی در ساحل شهرستان تالش کشف شده است، افزود: سابقه استقرار گور در سواحل به دوره‌های پیش از اسلام برمی‌گردد.
جهانی ادامه داد: بسیاری از گردشگران و جهانگردان ایرانی و خارجی که در دوره‌های مختلف از ساحل و جلگه گیلان بازدید کردند و بر این موضوع تاکید داشتند که در جلگه‌های گیلان آثار استقرار پیش از اسلام وجود ندارد و اگر کسی بخواهد مطالعاتی در این زمینه انجام دهد باید به مناطق کوهستانی برود.
وی اضافه کرد: حتی پژوهشگر معروف گیلان و استاد تاریخ «منوچهر ستوده» در کتاب وزین خود «آستارا تا استرآباد» به صراحت اعلام می‌کند که جلگه‌های گیلان دارای آثار پیش از اسلام نبوده است و به دلیل مشکلات باتلاقی بودن و غیره در آن زمان امکان سکونت در این قسمت از استان گیلان در گذشته‌های دور به‌ویژه پیش از اسلام وجود نداشته است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان تصریح کرد: کشف این گور باستانی در غرب گیلان و کشف گورهای دیگر در شرق استان از جمله رحیم‌آباد نشان می‌دهد که ساحل گیلان و جلگه‌های آن دارای سابقه استقرار انسان در دوره‌های پیش از اسلام بوده ولی مورد مطالعه و پژوهش قرار نگرفته است.
جهانی ادامه داد: به طور قطع کاوش اضطراری این گور کلان سنگی و احتمالاً گورهای همجوار می‌تواند به گونه‌شناسی معماری گورهای باستانی و سابقه استقرار در کنار سواحل گیلان که برای اولین بار در جلگه غرب گیلان به دست آمده کمک کند.
وی تاکید کرد: هرگونه اطلاعات دقیق‌تر از این گور منحصر به فرد منوط به انجام کاوش‌های گسترده است.
گفتنی است؛ ۵ هزار اثر تاریخی و فرهنگی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۲۲۰ اثر تاریخی از این تعداد شامل بناهای تاریخی و محوطه‌ها در فهرست ملی به ثبت رسیده است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۳ رای