نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی در حالی امسال برگزار می‌شود که در حاشیه آن برخی اتفاقات برای اولین بار از جمله حضور کشور ژاپن در این نمایشگاه رقم می‌خورد.
به گزارش سفربازی، به نقل از مهر، شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته به همراه سی و ششمین نمایشگاه صنایع‌دستی با حضور عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران افتتاح شد در این نمایشگاه که از ۱۸ تا ۲۱ بهمن ماه برپا می‌شد ۲۰۰ فعال صنعت گردشگری از ۴۷ کشور جهان حضور دارند.
در این نمایشگاه که برخی از کشورهای خارجی غرفه‌هایی را برای معرفی جاذبه‌های گردشگری ایجاد کرده‌اند به معرفی جاذبه‌های گردشگری خود می‌پردازند همچنین در نشست‌هایی با فعالان گردشگری ایرانی درصدد تبادل گردشگر با یکدیگر هستند.
در این نمایشگاه کشورهایی از جمله قطر، ژاپن، اندونزی، تاجیکستان، عراق، قزاقستان، مالزی، روسیه و ونزوئلا غرفه دارند همچنین هیأت‌های مختلفی از کشورهای عمان، امارات، سوریه، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، لبنان، لیبی، الجزایر، چین و گرجستان نیز در این نمایشگاه یا بازدیدکننده دارند و یا هیأت‌های تجاری خود را برای برگزاری نشست‌های B2B اعزام کرده‌اند.
در این نمایشگاه همچنین اداره‌های‌کل میراث فرهنگی استان‌های مختلف کشور به همراه شهرداری‌ها، غرفه‌هایی را ایجاد کرده‌اند که معمولاً از طراحی غرفه‌های بهتری نسبت به سایر شرکت‌کنندگان برخوردارند.
طراحی ساده برخی از غرفه‌ها مشهود است همچنین تعدادی از فعالان شرکت‌کننده در این نمایشگاه در کنار معرفی ظرفیت‌های خود، اقدام به برگزاری نشست‌های B2b یا نشست‌های تخصصی می‌کنند.
در بخش دیگری از این نمایشگاه که حدود ۱۵ سالن است مرکز بین‌المللی نمایشگاه‌های تهران را به خود اختصاص داده مربوط به حوزه معرفی، فروش و نمایش صنایع‌دستی کشور است.
در نمایشگاه امسال بر اساس راهبردهای مشخص و هدف‌گذاری شده فعالان حوزه صنایع‌دستی به شکل ویژه‌ای حضور پیدا کرده‌اند و آثار فاخری را به نمایش درآورده‌اند. چهار سالن تخصصی به آثار این هنرمندان اختصاص داده شده است.
در این نمایشگاه حضور شهرداری‌های شهرهای گردشگری به‌خصوص در استان‌های شمالی بسیار مشهود است، این ظرفیت ایجاد شده تا شهرداری‌ها بتوانند با همکاری وزارت میراث فرهنگی فعالیت‌های بیشتری را انجام دهند.
در محوطه بیرونی این نمایشگاه برخلاف سال‌های گذشته خبری از فروش آش و کباب نیست. به جای آن خودروهای تاریخی و کمپرها در اندازه‌ها و مدل‌های مختلف پارک شده تا ظرفیت‌های سفر با کمپر به نمایش درآید.
هر کدام از شرکت‌کنندگان در نمایشگاه تلاش می‌کنند در رقابت با دیگری برنامه‌های ویژه‌ای داشته باشند.
امسال برای اولین بار همچنین سفارت ژاپن به همراه نیروهای خود در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است.
گفت‌وگو با فعالان گردشگری، صنایع‌دستی، بازدیدکنندگان و سفرای کشورهای خارجی از جمله برنامه‌های وزیر میراث فرهنگی بوده است.
برخی از غرفه‌ها مانند کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران در این نمایشگاه برنامه‌های ویژه‌ای را تدارک دیده است از جمله جشن ۸۸ سالگی تاسیس این کانون.
برخی از شرکت‌کنندگان نیز تلاش کرده‌اند تا ظرفیت‌های خود را در بستر متاورس نمایش دهند.
این نمایشگاه تا ۲۱ بهمن هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ میزبان علاقه‌مندان و متخصصان حوزه صنایع‌دستی و گردشگری است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای