طبق گزارش تحریریه مجله گردشگری سفربازی، چغازنبیل در معرض خطر جدی است. این بنا طی سالیان طولانی از حوادث زیادی محفوظ مانده، اما در این روزها به علت بارش‌های شدید با خطرات بیشتری مواجه شده است. زیگورات دوراونتاش یا همان چُغازَنبیل معروف، نیایشگاهی باستانی متعلق به ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد ساخته شد. این زیگورات، بنای مرکزی محوطه باستانی از دوران ایلامی دوراونتاش است. این اثر که به عنوان نخستین اثر ملی به ثبت جهانی یونسکو رسید در شوش خوزستان واقع شده است. باین بنا که مهم‌ترین اثر تاریخی دوران ایلامی به حساب می‌آید، پس از بارش شدید باران در نوروز دچار آسیب شد. با این حال مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه اعلام کرده است:

برای بهبود زیرساخت‌های منطقه، نیاز به توجه ویژه برنامه‌ریزان استانی و ملی وجود دارد تا تسهیلات گردشگری بهبود یابد و دسترسی به مجموعه سهولت‌بخش شود.

عاطفه رشنویی اعلام کرد: در این پایگاه جهانی یک تیم متخصص وجود دارد که در طول سال به حفاظت و مرمت این اثر مشغولند. این تیم به‌طور مداوم در تمام فصول سال، از جمله حفاظت پیشگیرانه، حفاظت پس از باران و حفاظت در دوران گرما، روی این سایت باستانی کار می‌کند تا آن را برای پذیرش بازدیدکنندگان آماده کنند. همچنین تاکید کرد: تیم حفاظت پایگاه جهانی چغازنبیل پس از بارش باران، محل را بررسی می‌کنند و هر نوع خرابی و آسیب را تعمیر و حفاظت می‌کنند تا از وقوع حوادث بدتر جلوگیری شود. با این حال امیدواریم این بنای تاریخی چار آسیب نشود زیرا معماری منحصر به فرد، در کنار زیگورات‌های کشف شده برای باستان‌شناسان و مردم ایران ارزشمند است و خود بنا یادگار دوران شکوهمند وطن است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای