مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه از برپایی کارگاه آموزشی پرنده‌نگری در هفت‌تپه به مناسبت روز جهانی موزه و گنجینه خبر داد.

به ‌گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، عاطفه رشنویی با اعلام این خبر اظهار کرد: امسال موزه‌ها تلاش خواهند کرد تا نقش خود را در جلب مشارکت همگانی در پایداری و سلامتی بیش از پیش اجرا کنند.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه با اشاره به این‌که شعار موزه‌ها، پایداری و سلامتی در سال ۲۰۲۳ حرف و عمل اساسی موزه‌ها است، افزود: تضمین زندگی سالم و ارتقای رفاه در همه سنین با نگاه ویژه به سلامت روان و انزوای اجتماعی، اقدامات فوری برای مقابله با تغییرات اقلیمی و به‌کارگیری راهبردهای کاهش آثار آن در مناطق کمتر توسعه‌یافته، حفاظت، ترمیم و ارتقای استفاده پایدار از زیست‌بوم‌ها و تقویت صدای راهنمایان بومی و افزایش آگاهی عمومی درباره نابودی تنوع زیستی، اهداف امسال شورای بین‌المللی موزه‌ها خواهد بود.

او با بیان این‌که پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و موزه هفت‌تپه نیز همسو با شعار و اهداف شورای بین‌المللی موزه‌ها تلاش خواهد کرد تا نقش موثرتری در کمک به ارتقای سلامتی و مقابله با تغییرات اقلیمی و حفاظت از زیست‌بوم‌های منطقه ایفا کند، تصریح کرد: همزمانی حدودی روز جهانی پرندگان مهاجر و روز جهانی موزه‌ها، فرصت مغتنمی است تا اهمیت پایداری زیست‌بوم را آموزش دهیم و تمرین کنیم.

رشنویی عنوان کرد: در همین راستا، کارگاه آموزشی آشنایی با پرندگان طبیعت شهرستان شوش با نگاهی به نقش پرنده‌نگری در اکوتوریسم همراه با رصد علمی پرندگان و با تاکید بر گونه‌های در خطر انقراض در منطقه با هدف آموزش حفاظت از زیست‌بوم و تلاش برای پایداری آن در روز پنج‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ در موزه هفت‌تپه برگزار خواهد شد.

و افزود: این کارگاه توسط پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه و با همکاری انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش، اداره حفاظت محیط‌زیست پارک ملی کرخه و اداره محیط‌زیست پارک ملی دز برگزار می‌شود و محمد الوندی، کارشناس‌ارشد محیط‌زیست مدرس این دوره خواهد بود و احمد زالی (فعال محیط‌زیست) نیز راهنمای دوره است.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه با بیان این‌که شرکت در این دوره برای همگان آزاد است، گفت: از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم تا در این کارگاه و گشت چندساعته شرکت کنند تا در کنار هم قدمی در مسیر حفاظت و ارتقای استفاده پایدار از زیست‌بوم شوش برداریم.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای