دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر شهرهای مکمل و جایگزین برای سفرهای نوروز ۱۴۰۲ را در استان‌های مختلف اعلام کرد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، مصطفی فاطمی درباره شهرهای مکمل و جایگزین برای نوروز ۱۴۰۲ و ضریب اشغال اقامتگاه‌ها در شهرها و استان‌های مختلف کشور، گفت: شهرهایی که شلوغ می‌شوند و تعداد بالای مسافر را در آن‌جا داریم بیشتر نیمه جنوبی کشور است. روی تعدادی از شهرهای‌مان کار کردیم و شهرهای مکمل معرفی شده است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر افزود: در اصفهان، شاهین‌شهر و خمینی‌شهر به‌عنوان شهرهای مکمل دیده شده است، در بوشهر، عسلویه جاذبه‌های خیلی خوبی در کنار دریا دارد و هم امکان اسکان و اقامت را دارد و مردم همین الان می‌توانند هتل‌ها را رزرو کنند. دلوار و دشتستان هم در بوشهر به عنوان شهرهای مکمل سفر انتخاب شده است. توصیه ما به مردم این است که به استان خوزستان سفر کنند، دزفول، شوشتر، شوش، آبادان، خرمشهر و مسجدسلیمان نیز شهرهای مکمل مرکز این استان هستند.
وی افزود: در سیستان‌وبلوچستان، کنارک، دشت‌یاری (بیز و نوبندان)، زرآباد (روستای تنگ، درک) شهرهای مکمل هستند. در استان فارس، شهرهای کازرون، داراب، اقلید، مرودشت، در استان خراسان‌رضوی، نیشابور، سبزوار، قوچان، گناباد و تربت‌حیدریه. در تهران پیشنهاد سفری ما به مردم شهرستان‌های دماوند، فیروزکوه و ری است. در استان البرز، طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی گفت: در استان کرمان، شهر جیرفت و راین، در مازندران شهرهای ساری، کیاسر، بهشهر، گلوگاه، نکا، در هرمزگان، میناب، سیریک و بستک، در یزد، مهریز، بافق، اردکان میبد شهرهای مکمل هستند. همچنین استان‌هایی هستند که مردم می‌توانند از ظرفیت‌هایشان استفاده کنند برای مثال استان گلستان قابلیت این را دارد که مکمل سفر استان‌های مازندران و گیلان باشد و استان خراسان‌شمالی و استان‌های محور غرب نیز به همین صورت است.
ظرفیت اسکان هرمزگان به ۹۰درصد رسیده است
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی بیان کرد: استان هرمزگان، بوشهر، چابهار و مناطق آزاد ضریب اشغال ۱۰۰ را دارند. البته منطقه آزاد کیش مشکل پرواز دارد و اگر این مشکل مرتفع شود خیلی بهتر می‌تواند اسکان مسافران را داشته باشد. در استان‌های جنوبی‌ همین الان ظرفیت در هرمزگان به ۹۰ درصد رسیده و همین الان که داریم صحبت می‌کنیم ضریب اشغال خوبی دارد.
فاطمی ادامه داد: خوشبختانه سازمان بنادر و کشتی‌رانی همکاری‌های خوبی را در تامین لندی‌گراف و خدمات دریایی برای قشم ایجاد کرد که موقعیت قشم، موقعیت خوبی خواهد شد. البته بحث اسکان آن هنوز جای کار دارد و باید برای اسکان اضطراری اقدامات بیشتری انجام شود. سازمان بنادر اقدامات خوبی را منطقه آزاد قشم انجام داده و در دیگر مناطق مشکلی نداریم.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی درباره توسعه گردشگری دریایی گفت: در استان بوشهر گشت‌های دریایی به صورت مکرر وجود دارد و کمیته ویژه‌ای در ستاد هماهنگی خدمات سفر تحت عنوان کمیته دریایی و اسکله صیادی تشکیل شده است و با همکاری خوبی که مجموعه شیلات داشت اسکله‌های صیادی را در اختیارمان قرار دادند. از سویی برای این فعالیت‌ها، بازارچه صنایع‌دستی و خیام‌خوانی را در بوشهر خواهیم داشت که در سواحل بوشهر متمرکز است و این فعالیتی است که به صورت خاص امسال انجام شده است.
مسیر گردشگری-دریایی خوزستان
فاطمی گفت: در استان خوزستان هم علاوه‌بر بحث مسیر تور هندیجان تا خرمشهر که حدود ۲۰۰ کیلومتر است، این مسیر به طور کامل به‌عنوان مسیر گردشگری-دریایی خوزستان پوشش داده شده است. علاوه‌بر آن تورهای پرنده‌نگری در ۴ شهر استان خوزستان در کنار تالاب‌هایی که استان خوزستان دارد فعال شده که این یک کار متفاوتی بوده که امسال به خدمات‌شان اضافه کردند. همچنین در استان سیستان‌وبلوچستان هم نوروزگاه‌هایی را در سواحل جنوبی داریم؛ به‌عنوان مثال در زهک و چابهار برنامه‌هایی برگزار می‌شود.
گردشگران تخلفات را به سامانه ۰۹۶۲۹ گزارش دهند
فاطمی اظهار داشت: برای تخلفات نیز سامانه ۰۹۶۲۹ به محض دریافت گزارش به اداره‌کل نظارت و ارزیابی اطلاع می‌دهد و در تمام استان‌ها گروه‌هایی مستقر داریم تا اینکه آن‌ها به محل اعزام شوند و موضوع را بررسی کنند. برنامه‌مان این است که ۲۴ساعته پاسخ‌گوی مهمانان و مسافران باشیم. این سامانه به دو زبان انگلیسی و عربی فعال شده و بازرس‌های ما و گروه‌هایی که در استان‌ها هستند برای حل مشکل به محل اعزام می‌شوند.
گردشگران بلیت موزه‌ها را اینترنتی بخرند
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی گفت: بحث بازدید از اماکن گردشگری یکی از نکات مهم امسال است و بهتر است مردم برای اینکه شلوغی در اماکن گردشگری به وجود نیاید از طریق نرم‌افزارها و سامانه بلیط ورودی اماکن را خریداری کنند تا اینکه در صف قرار نگیرند و بتوانند زودتر بازدیدهایشان از اماکن گردشگری را انجام دهند.
گفتنی است، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در نوروز ۱۴۰۱ با عضویت ۲۳ دستگاه اجرایی و محوریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ در محل این وزارت‌خانه تشکیل شد. مدیریت و بررسی وضعیت محورها و مسیرهای سفر، مبادی و مقاصد سفر، محل‌های اقامت و پذیرایی، امدادرسانی و اطلاع رسانی از تغییرات آب و هوا و وضعیت ترافیکی جاده‌ها با هدف افزایش کیفیت خدمات و رضایتمندی گردشگران و مسافران از مهمترین وظایف و ماموریت‌های این ستاد است که در شعب آن در همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور نیز همزمان با ستاد مرکزی تشکیل شده و شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای